VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Kaynak belirtilmedi

Merhabalar.Uzun bir süreden sonra yeni yazımı sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.Hayatımızın büyük bir dönemi ders çalışmakla geçmiştir.Okulu bitirdiğimiz zaman ise yine de çalıştığımız alanda kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz fakat acaba çalışmalarımız verimli ve akılda kalıcı oluyor mu? İşte bugün nasıl verimli çalışırız bunu konuşacağız.

Çalışmaya başlamadan önce ne yapacağız? 

Olmazsa olmazlardan : Planlama yapmak

  • Öncelikle nasıl ve nelere odaklanmalıyız? 

Bu sorunun cevabını bulduktan sonra güzel bir ajanda defteriniz olmalı.Ajanda defterinizi doldurmadan önce bir önceliklendirme yaparsanız kafa karışıklığından da kurtulmuş olursunuz.Örneğin sayısal bölümde okuyan öğrenci gözünden bakarsak önceliği matematik ve fen bilimleri dersleri olmalıdır veya kendimden örnek verecek olursam şirketin öncelik verdiği işleri ilk yapmam ve düzenlemem doğru olacaktır fakat bunu şirket belirtmiyorsa kendim belirlemem gerekecek.

  • Gün gün ajandanızı bu öncelik sırasına göre doldurmalısınız.

Bu sayede planlamanızı bitirmiş olacaksınız

Çalışma  ortamı odaklanmak için en önemli etken 

Çalışma ortamınız düzenli olursa ve etrafınızda dikkatinizi dağıtacak objeler olmazsa işe odaklanmanız da kolay olacaktır.

Masanızda ne olmalı/olmamalı?

  1. Eğer gece çalışan biri iseniz gözünüzü rahatsız etmeyecek şekilde bir masa lambanız olabilir
  2. Masanızda telefon bulundurmayın çünkü telefona bakmak isteyeceğinizden ve gelen bildirim ışığı sebebiyle dikkat dağıtacağından sizden uzakta olması daha iyi olacaktır
  3. Çalışmadığınız dersin veya evrağın masada olması planınızı bozmanıza sebep olacaktır.Bu sebeple masanızda gereksiz dosya bulundurmayın
  4. Sizi motive edecek bazı eşyalar örneğin bir çiçek veya renkli kalemler masanızda bulunabilir

Çalışmanızı kolaylaştıracak bazı kurallar 

45-15 Kuralı :

Kendinize çok yüklenmeniz verimlilik ivmesini tersine çevirir.Bu sebeple 45 dakika verimli şekilde çalışıp 15 dakika ara verirseniz ve bunu bir kural haline getirirseniz çalışmanız daha verimli ve eğlenceli olacaktır.

Bir öğrenciden tavsiye : 

Eğer bu 15 dakika aralarda veya ders çalışıyorsanız sayısal derslerde klasik müzik dinleyebilirsiniz

Not : Eğer çalışan iseniz yine bu kuralı uygulamanızda fayda olacaktır.Bu 15 dakika süre içinde bir kahve alıp hava almaya çıkabilirsiniz.

NASIL ÇALIŞMALIYIZ?

Not alma : 

Eğer ki defterinize düzenli bir şekilde not alırsanız ve bunu ilgi çekici kalemler ile yaparsanız daha akılda kalıcı ve daha okunası olacaktır.Bu da tekrar yapmak istediğinizde işinizi kolaylaştıracaktır.

Sesli Okuma : 

Çıkardığınız notları veya işinize yarayacak bilgileri sesli bir şekilde anlayarak okursanız aklınızda kalma ihtimali daha da yükselecektir.

Altını Çizme : 

Size verilen bir metinde önemli cümleleri ilgi çekici kalemlerle çizerseniz ve hatta o çizdiğiniz önemli yerleri not ederseniz faydalı bir çalışma tekniği olacaktır.

Pano veya Yazı tahtası kullanma : 

Yapacaklarınızı ya da göz önünde bulunması gereken önemli bilgileri pano oluşturarak tutabilirsiniz ve bunu göz önünde bulundurursanız işinize yarayacak bilgilere daha kolay erişebilirsiniz.Her zaman göz önünde olduğu için de öğrenmesi daha kolay bir hal alır.

Yazı tahtası kullanması da oldukça önemli.Bir sorunla karşılaştığınızda çözümünü daha büyük puntolarla yazıp sonrasında silip tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

 

Desteği için Elifnur Turhan’a çok teşekkür ediyorum.Onun hesabına burdan ulaşabilirsiniz.İyi okumalar

https://www.kooplog.com/uyeler/elifnur2007/posts/

 

Zeynep TURHAN
Ben varken ölüm yok , Ölüm varken ben yokum
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
KADINLAR ÜLKESİ: Charlotte Perkıns Gılman

KADINLAR ÜLKESİ: Charlotte Perkıns Gılman

Sonraki
TANRININ SAATİ VE ÇOCUK

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.