İNTERNETİN KULLANIM AMAÇLARI
1)ALIŞVERİŞ: İnternetin en yaygın kullanım alanlarından biri alışveriştir. Özellikle içinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde, insanlarla temasın daha zor hale gelmesiyle birlikte birçoğumuz alışverişlerimizi online yapmayı tercih ediyoruz.
2) Eğitim: İnternetin en faydalı kullanım amaçlarından biri de hiç kuşkusuz eğitimdir. Yüz yüze eğitimin zorlaştığı bir dönemde özellikle uzaktan eğitim sürecine iyi adapte olabilmemiz büyük önem taşımaktadır. Eğitim almak ve vermektir. Herhangi bir konuda, konunun uzmanına ulaşmak, doğru ve güvenilir bilgi almak için internetin kullanımı bizim için büyük kolaylık sağlıyor.
3) Parasal İşlemler: Mobil teknolojilerin gelişmesiyle paranın gönderilmesi veya alınması bizler için artık çok daha kolay hale geldi. Özellikle artan mobil bankacılık uygulamalarıyla parasal işlemlerimizi gerçekleştirmemiz çok daha kolaylaştı ve hız kazandı.
4) Resmi İşlemler: Yüz yüze yapılan işlemlerin, internet aracılığıyla mobile aktarılmasıyla birlikte resmi işlemlerimizi gerçekleştirmemiz de oldukça kolaylaştı. Birçok işlemimizi uygulamalar aracılığıyla, herhangi bir yere gitmemize gerek kalmadan gerçekleştirebiliyoruz. Bu konuda hepimizin aklına gelen ilk uygulama hiç şüphesiz bizlere büyük kolaylık sağlayan e-devlet olur.
5) Eğlence Amaçlı: İnternetin eğlence amaçlı kullanımı dediğimizde karşımıza bu amaca yönelik kurulan çeşitli platformlar, topluluklar ve oyunlar çıkıyor.
6) İçerik Üretmek: Aslına bakarsak sosyal mecralarda ürettiğimiz her şey, internetin bu amaçtaki kullanıma giriyor.
İnternetin kullanım amaçlarını öğrendiğimize göre, çeşitli dijital araçlara bakacak olursak:
–>Dijital araç dediğimizde aklımıza gelen ilk örneklerden biri Wifi’dir. Wifi sayesinde internet taşınabilir bir hale gelmiştir. Bu noktada 3G, 4G ve 5G kavramları bizler için büyük önem taşımaktadır. Buradaki G, nesil yani generation’ı ifade ediyor. Tüm bunlarla birlikte gelişmesi çok hızlı beklenen bulut teknolojisi doğuyor.
–>Bulut Teknolojisi Nedir?: Sahip olduğumuz dijital içeriklerin telefonumuzda yada bilgisayarımızda var olmayan bir yerde depolanması demektir. Nesnelerin birbiriyle haberleşmesine olanak sağlıyor. 5G ve bulut teknolojisinin birleşmesi çok uzak kıtalarda bulunan insanlar bile rahatlıkla görüşebilmesine olanak sağlıyor.