Çağımızın en güzel zamanındayız. Artık çevremizde ve evimizde tabletler, bilgisayarlar, akıllı telefonlar, akıllı saatler… Daha neler neler…
Geçmişe nazaran şimdi bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Ekrana yazıyorsun ve bilgiler anında gözünüzün önünde oluyor. Gerçekten mükemmel bir çağdayız fakat 7’den 70’e birçok insanlar bunu kullanmayı bilmiyor. Sosyal Medya mükemmeliyetçiliği işte tam burada başlıyor.
Gelin bu sosyal medya mükemmelliyetçiliğini biraz tanıyalım.
Birçok sosyal medya artık amacının dışında ne yazık ki. Gözler önünde akıl almaz paylaşımlar, zihinleri bulandıran içerikler, küfürler, korku yaratan videolar, estetik olmayan görüntüler tüm bedeni sarmış durumda. Çocukların ağlarken susması için artık bir araç görevi görüyor. Ne korkunç öyle değil mi ?
Sosyal Medya ve internet üzerinde yapılan birçok işlemler; online alışveriş, video ve fotoğraf paylaşımı, e-kitap okurluğu, haber kaynaklarına ulaşım, tatil ve seyahat programı gibi birçok ihtiyaç ulaşımına uçsuz bucaksız yardımcı oluyor. Geçmişte sahip olamadığımız tüm imkanlara sahibiz.
Bu yazılanlar doğrultusunda gerçek şu ki sosyal medyayı akıllı kullanmayı öğrenmeyi bilmiyoruz. Elimizin altında sınırsız bir dünya var ve biz bunun güzelliklerine kendimize kapatıp bakış açımızı ve algımızı sınırlandırıyoruz.
Çocuklarımızın tablet, telefon gibi teknolojik aletlerin asıl kullanımını öğretmemiz gerekiyor. Zihinsel, duyusal olarak körelmelerine ve bağımlı olmalarına izin vermemeliyiz.
Mükemmeliyetçiliğin olumlu ve olumsuz yanlarını bilmek bize yarar sağlayacaktır.
Hayata bakış açımız değişmeli yani en azından bu konuda. bilginin varlığını ve gücünü biliyoruz. Sosyal içerik platformlarını doğru ve akıllı kullanmak bizleri bilgili, akıllı, duyusal yetileri güçlü olması yolunda ve özgür bireyler olmamızı sağlayacaktır. Yeni nesillerin sağlıklı gelişim açısından önlem alınması ve bu gibi konularda dikkat edilmesi çok önemlidir.
“Dikkati satın alabilirsiniz (reklamcılık). Dikkat çekmek için medyaya yalvarabilirsiniz (PR). Dikkat çekmek için insanları kandırabilirsiniz (satış). Veya ilginç ve değerli bir şeyler yaratarak ve bunu internet ortamında ücretsiz yayınlayarak dikkati kazanabilirsiniz.”
David Meerman Scott