REDDEDİLMEK !

HAYATINIZDA KAÇ DEFA REDDEDİLDİNİZ?

“Hiç reddedildiniz mi?” diye sormadım farkındaysanız.Çünkü mutlaka reddedildiğiniz bir zaman olmuştur.Herkes mutlaka reddedilmiştir.Sosyal yaşam , İş hayatı herhalde en çok farkettiklerimizdir.Reddedilmenin üzerimizdeki etkileri ise kimi zaman geri dönülmez bir hataya sebep olabilmektedir.Bunu en çok ikili ilişkilerde görebiliriz.Tabi haberlere yansıyanlar en kötüleridir.

Ya kendine zarar vermek ister ;

Ya da karşısındakine ;

 

Farketmesek de kadın cinayetleri ve intiharların büyük yüzdesini reddedilmek oluşturuyor.Bunu hazmedemediğimiz bir millet olduğumuz aslında gayet açık.Reddedilmenin sosyal yüzünü sosyolog ve psikologlara bırakalım. Benim asıl bahsetmek istediğim taraf aslında “iş hayatı.” Çünkü sosyal hayattan sonra en çok reddedilmenin yaşandığı taraf iş hayatıdır bariz.

İŞ HAYATINDA REDDEDİLMEK

İşte benim uzmanlığımın olduğu konuya geldik 🙂

Acaba iş hayatında reddedilmenin verdiği reaksiyon sosyal hayattakiyle aynı derecede mi?

Eğer mevcut bir işe sahipseniz ve yeni iş arayışındaysanız sadece kendinizi sorguluyorsunuz ve tabi birazcıkta üzülüyorsunuz.Sosyal hayattaki bahsettiğim geri dönülmez davranışlar genellikle iş hayatında yaşanmıyor.Çünkü hala başka iş bulma umudu taşıyor oluyorsunuz.Eğer yapıcı biri iseniz üzülmezsiniz bile.Kendinizi geliştirmenin yollarını ararsınız.Reddedildiğiniz yerlere bir feedback maili atarak eksikliklerinizi öğrenebilirsiniz.Tabi olması gereken de bu olmalıdır.

Size birkaç reddedilme hikayesinden bahsedeceğim.Bunlar bir , iki kez reddedilen insanlar değil. Okuyunca anlayacaksınız ve bir nebze olsun umutsuzluğunuzu bir kenara atacaksınız.

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma hayatında kaç kere reddedildi?

30 iş başvurusunun hepsinden ret alıyor

5 kişinin başvurduğu pozisyona 4 kişi alınırken o yine ret cevabı alıyor.Tabi bitmedi.

KFC şirketine 25 kişi başvururken ret edilen tek kişi yine Jack Ma.

Ve son olarak 10 kez Harvard Üniversitesi’ne başvuruyor ve yine hepsinden ret alıyor.

Ve şuan Jack Ma Alibaba’nın sahibi , Çin’in en zengin adamı, dünyanın ise 18. en zengin adamı.

Stephen King kaç kez reddedildi?

Kitapları en çok filme çevirilen yazarlardan birisi. “Harikaydı” dediğiniz filmin senaryosu da muhtemelen Stephen King’e ait olabilir.Kendisi korku romanlarının ustasıdır.İlk olarak kısa hikayeler yazıyordu fakat sonrasında ilk romanı Carrie(Göz)’yi ortaya çıkardı.Bu kitap 30 kez reddedildi.Büyük bir umutsuzluk yaşayan King kitap yazmaktan o an vazgeçti fakat sonrasında yılmadı.Şimdi ise King’in kariyeri boyunca 433 milyon dolar serveti mevcut.

Filmleştirilmiş bazı eserleri

Walt Disney kaç kez reddedildi?

Cevabı 302 kez. Evet.Hayalindeki eğlence parkı Disneyland’ı gerçekleştirebilmek için 302 kez reddedildi.

Yarattığı karakterleri çizgi filme dönüştürüp başarılı olmadan önce Walt Disney, birkaç defa iflas etmiş ve çizimleri yeterince yaratıcı bulunmadığı için işten kovulmuştu.

Çizim kurslarına giderek eğitimler almıştı.Daha sonra çeşitli yerlere çizimler yaptı ve gazete dergilere bunları gönderdi.Ancak bir türlü çizimleri beğenilmedi.Bu durum onun kovulmasına sebep oldu.Artık iyice karamsar bir hale bürünmüştü Walt.Sonrasında çizmeye hep devam etti.

Bir gün yine çizim yaptığı esnada odada bir tıkırtı sesi duydu. Küçük bir fare tahta zemin üzerinde hareket ediyordu. Disney ilgisini çeken bu fareyi izlemeye ve beslemeye başladı.Disney bu fareyi çizmeye karar verdi.İşte Mickey Mouse hikayesi bu şekilde başladı.

Kardeşi Roy ile birlikte Walt Disney Productions’u kurdu.  Walt Disney Productions şuan Hollywood’un en çok kazanan film şirketlerinden birisi.

Unutmayın : Reddedilmek , başarısız olmak demek değildir.

Umutsuz olmayın. 

Zeynep TURHAN
Ben varken ölüm yok , Ölüm varken ben yokum
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Türkçe karşılığıyla “Cahil Cesareti”: Dunning-Kruger Sendromu Nedir?
Türkçe karşılığıyla “Cahil Cesareti”: Dunning-Kruger Sendromu Nedir?

Türkçe karşılığıyla “Cahil Cesareti”: Dunning-Kruger Sendromu Nedir?

Sonraki
Sen

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.