RAP mi POP mu?

RAP mi POP mu?

RAP mi POP mu?

   Günümüzün rekabet haline geldiği hatta getirildiği demek daha doğru olacağı iki müzik türünden bahsedelim. Geçmişlerinden veya türlerin niteliklerinden bahsedip sizleri sıkmak istemeyeceğim tabi ki. Bıraktığımız yıllarda birbirlerine göz değdirmeyen bu iki tür, anlık olarak göz göze kenetlenmiş durumdalar. Bu bırakılan geçmiş yıllarda yalnızca dinleyiciye odaklanan müzik türleri ve icra eden bu muhlis kimseler, koltuklarını kimlere devrediyor ve dinleyici artık sektörün hangi yüzde kısmını teşkil ediyor? Biraz da bunları sorgulamak gerekir.

   Ülkemizde takvim yaprakları günden güne eksildikçe, müzik sektöründe ”Kaliteli İçerik” olarak adlandırdığımız durumun da bir o kadar eksildiğini düşünmekteyim. Bahsettiğimiz gibi içerik ve dinleyiciden çok; gelir, tıklanma sayısı gibi beğeniyi yansıtmayan rakamlara odaklanılmakta. Hatta daha vahim olarak, çıkardığı şarkının türünü soran dinleyicilerinin sorusunu yanıtsız bırakan ”Sanatçı” adı altında binlerce insanı dinlemekteyiz.

   Kaliteli içerik özlemi çektiğimiz şu sıralarda bir de müzik türlerinin kavgasını izlemekteyiz. Şöhretin ve paranın adından sıkça söz ettirdiği müzik türüne, yersiz birçok aşağılama görüyoruz. Nesilden huyumuzdur ki düşerken yalnız değil, çevremizdekilerin de ellerinden tutmaya çalışıyoruz. Oysa bilmiyoruz ki yükseleni düşürerek yükselemeyeceğimizi.

   Bir ferdi; okuduğu kitaplardan, dinlediği müziklerden, izlediği filmlerden tanırız. Hiç şaşmaz ki nasıl bir kişiliği olduğu hakkında fikir edinmemiz o kadar zorlayıcı olmayacaktır. Diyeceğim o ki okuduğumuz kitapların kelimelerine, izlediğimiz filmlerin senaryolarına, dinlediğimiz müziklerin sözlerine dikkat edelim. Her biri bilinçaltımızın bize göstermek istediği ürünler, her biri de karakterimizin bir parçası halinde. Bu düşüncemden sonra tekrar detaya, asıl konumuza inelim. Yani RAP müzik mi yoksa POP müzik mi?  Sorusunda bir seçenek seçmek yerine unuttuğumuz nitelikleri geri nasıl kazanabiliriz, gelin onun kavgasını yapalım. Sanatı, sanatı icra eden kişinin ve bunu gönülden takip etmenin ne olduğunu yeniden hatırlayıp eskiye olan özlemimizin son bulacağı güzel günler dileğiyle. 

 

Seher Kutlu
İstatistik tuttuğum kağıtlar ardında uslanmaz bir okur, yazar, çizer oluyorum. Ben yazdıklarım ve yazacaklarımdan ibaret bir ölümlüyüm. Fakat ruhum dışında.
Subscribe
Bildir
3 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Sen Ne Yapıyorsun?
Sonraki
Kadınlar, İnsan Soyunun Yüz Karası mı?
Kadınlar, İnsan Soyunun Yüz Karası mı?

Kadınlar, İnsan Soyunun Yüz Karası mı?

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.