Okudum, yazmaya başlıyorum.

Merhaba sevgili blog okurları.Kendimi tanıtarak başlayacak olursam benim adım Semir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Türk dili ve edebiyatı 3. sınıf öğrencisiyim. Blog yazma fikri haftalardır aklımdaydı ama açıkçası böyle bir platform bulmakta zorlandım. Yazma becerimin de daha çok başında olduğunu bildiğimden çok da cesaret edememiştim aslında. Benim bu blog yazma serüvenime başlamama vesile olan kıymetli arkadaşım ve dostlarımdan biri olan Merve’ye de burdan çok teşekkür ediyorum. Beni cesaretlendirdi ve fazlasıyla motive etti. Kendisi de bu platformda blog yazıyor. Yazılarını okumak isterseniz Cansa’nın Kalemi’ni takip etmenizi tavsiye ederim. Kesinlikle okumaya değer yazılar yazıyorlar emin olun.

Peki ben bu platformda neler hakkında yazacağım? Bu sorunun cevabını şu anda her şey olarak veriyorum:)İlerleyen zamanlarda daha net olarak kendime belirli konular seçmiş olurum muhtemelen ama düşüncelerime kulak verecek olursam onlar bana muhakkak edebiyattan ve felsefeden bahsetmem gerektiğini söylüyorlar:)

Bir edebiyat öğrencisi olmakla beraber kitaplarla aramın çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Zaten kitaplarla arası iyi olmayanların insanlarla da arası pek iyi olmaz gibi geliyor bana. Çoğu insan kitap okumanın kişiye bir faydasının olmadığı görüşündedir. Bu çoğu insan derken bizim memleketi kast ettim ha yanlış anlaşılmasın. Çünkü diğer Avrupa ülkelerindeki yılda kişi başına düşen kitap sayısına baktığınızda rakamlar sizi baya şaşırtabilir. Belki o rakamlardan yola çıkarak Batı’nın neden bu kadar gelişmiş(hem ekonomik hem de kültürel olarak) olduğunu kavrayabiliriz. Sırları bu işte söylüyorum:çok ama çook kitap okuyorlar. Sürekli araştırmaya ve öğrenmeye önem veriyorlar. Ben de olabildiğince merak ettiğim şeyleri araştırmaya ve bulabildiğim her fırsatta kitap okumaya çalışıyorum.Keşke daha fazla okuyabilsem diye de hayıflanıyorum. Geleceğe dair güzel bir hayat planlıyorsanız mutlaka kitaplarla bağlarınızın kuvvetli olması gerek. Siz de parkta, okulda, sokaklarda, evlerde, iş yerlerinde sürekli insanların birbirleriyle kitaplar hakkında konuştuğunu hayal etmez misiniz? Gençlerimizin daha özgüvenli ve özgün düşünceli olmasını istiyorsak mutlaka ama mutlaka kitap okumalıyız,tartışmalıyız,eleştirmeliyiz. Eleştiri varsa bir toplumda orda gelişimden söz edebiliriz. Yoksa öyle olmazsa yerimizde saymaya devam ederiz.Ben eminim ki kitap okuma oranlarımız giderek arttıkça  ufkumuz da çok genişleyecek. Tüm ümidi biz gençler olan Atatürk’e layık olmak için ilk önce yapmamız gereken şey kitap okumak. Okudukça hayatımız daha da anlam kazanacak.

Ben de okumuş olduğum kitapları sizlerle paylaşmayı çok isterim. Bundan sonraki blog yazılarımda da bol bol kitaplardan bahsedeceğim. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Hoşça kalın:)

Semir
Subscribe
Bildir
1 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
17 yaş
Sonraki
BU BENİM YOLUMUN BAŞI

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.