Netflix: Amaury Guichon’un Çikolata Okulu – Leziz Bir Belgesel

Kaynak belirtilmedi

Sanat dünyasında seramikten ya da mermerden yapılan heykelleri görmeye alışık olabiliriz, peki ya çikolatadan yapılan heykeller? Instagram ve Tik Tok başta olmak üzere sosyal medyada yüksek bir ihtimalle Amaury’nin çikolatadan heykellerine rastlamış olabilirsiniz. Yarı Fransız yarı İsveçli olan şef, eşsiz yeteneği sayesinde  küresel pastacılık sektörüne yeni bir soluk getirmiş durumdadır. Küçük yaşlarda Fransa’nın küçük ölçekli pastanelerinde eğitimine başlayan Amaury Guichon, edindiği tecrübeler ışığında kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. 

 

Çikolata Tadında Bir Belgesel

Birbirinden farklı renkleri ve dokuları kullanarak gerçeğiyle tıpatıp benzerlikte heykeller inşa eden şef, donanımlı ekibiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde Las Vegas merkezli pastanesinde eserlerini, çikolata severlerle buluşturmaktadır. Tecrübelerini genç yeteneklere aktarmak adına eğitimler verdiği akademisine duyulan ilgi pasta severler ve aşçılar tarafından oldukça yoğundur. Her biri bambaşka tasarımlara sahip çekici çikolata tasarımlarıyla sosyal medyada ve kendi akademisinde ses getiren şef, Netflix dijital platformunda orijinal adı “School of Chocolate” olan, “Çikolata Okulu” isimli eseri izleyicilerle buluşturmuştur. Belgesele  buradaki linkten ulaşabilir ve kendinizi Charlie’nin Çikolata Fabrikası hissedebileceğiniz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

 

Birbirinden Farklı Tasarımlara Sahip Lezzetli Heykeller

Bana göre başarılı olmanın anahtarı, bir fırsat doğduğunda farkına varabilmektir. Bu fırsatı değerlendirmekten korkmayın çünkü o fırsat elinize sadece bir kez geçebilir ve telafisi olmayabilir.

-Amaury Guichon 

Yetenekli Pasta Şeflerinin Tatlı Rekabeti 

Belgesel, dünyanın farklı noktasındaki kültürlerde yetişmiş ve çeşitli tariflere sahip yetenekli pasta şeflerinin rekabetli yarışını konu almaktadır. Kendi alanlarında uzun süredir çalışan, hatta hemen hemen hepsinin birer pastanesi olan yarışmacılar, belgesel boyunca farklı teknikleri öğrenme fırsatı bulmuştur. Her bir bölümde yeni bir teknik Amaury Guichon tarafından pasta şeflerine önce gösterilip, sonrasında kendi hayal güçlerini yansıttıkları tasarımlarında bu teknikleri uygulamaları istenmiştir. Yarışmacıların da birer profesyonel olduğu hatırda tutulduğunda, ortaya çıkan heykellerin renkleri ve tasarımları belgesel severlere görsel şölen yaşatmaktadır. 

 

“Çikolata, nasıl uzun süre erimeden  dayanaklı bir yapı oluşturuyor?”

Heykelleri yapımı esnasında izleyicilerin akıllarına bu soru gelebilir. Bazı çikolataları elimizde ya da her hangi bir zeminde bir dakika gibi kısa bir süre beklettiğimizde dahi erirken, heykel yapımında kullanılması kulağa ilginç gelebilir. Bu noktada Amaury Guichon, kullanılan çikolatanın 

  • içeriğinin
  • kalınlığının 
  • ortamın oda sıcaklığının ve neminin

kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulamaktadır. Kısacası, bu sanat eserlerinin yapımında özel içeriğe sahip malzemeler kullanılmaktadır. 

 

Sizlerde Amaury Guichon Gibi Yenilebilen Sanat Eserleri Yapabilirsiniz

Dünyanın neresinde olursanız olun, bu akademide kullanılan “Sweet Shop by Amaury Guichon” markalı ürünleri kendi internet sitesinden sipariş verebilirsiniz. Özel içerikli bitter çikolatası, renkli kakao yağları, altın renkli dekor tozu, vanilya özütü,  ayarlanmış denge spatulası, pasta tasarım fırçası,  çırpma teli, sihirli dondurucu spreyi, ve  Amaury Guichon imzalı “Lezzet Sanatı” isimli tarif kitabı gibi çeşitli ürünler sitede satışa sunulmaktadır. Pastacılığa ilgili ve çikolata sever izleyicileri, keyif alabileceği kaliteli bir belgesel Netflix’ de beklemektedir.

 

“Çikolata Okulu” belgeseli, sevdikleriniz ile birlikte hafta sonu izleyebileceğiniz güzel bir alternatif olabilir. İyi Seyirler! 

 

ahsen blog
observations, interviews, and what's more • enjoy! ✌ • 📨blog.ahsen@gmail.com
Önceki
Kova’lar ve Kova olmayanlar

Kova’lar ve Kova olmayanlar

Sonraki
School of Chocolate by Amaury Guichon – A Delicious Documentary

School of Chocolate by Amaury Guichon – A Delicious Documentary

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.