Neden2

Hayatı doğumumuz ve ölümümüz arasındaki döngü olarak tanımlayabiliriz ama sadece tanımlamış oluruz.. Hayatı yorumlamak , detaya inmek ve her karesini ayrı ayrı incelemek için her bireyin fikrini almak gerekir. Çünkü her birey hayatı ayrı ayrı yorumlar ve yaşar.       

Örneğin kendimden bahsedecek olursam eğer ; 

    Bana göre hayat , sonu görünmeyen bir tünelde karanlığa yürümekten farklı değil. Ne yaptığımı , neyi amaçladığımı , neyin peşinde olduğumu , hedeflerimi , hayallerimi, her şeyimi zamanla yitiriyorum. Çaba sarf etmekten sıkıldım ve bilinmezlikten bıktım.

 Çocukluğu boş verelim , liseden anlatmaya başlayayım. Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum , İstanbul’da okudum. Web tasarımı ve Yazılım mühendisliği derslerini aynı anda aldım , okulumu  4′ e yakın bir ortalamayla (5’lik sisteme göre ) bitirdim . Notlarım güzeldi , bölümüm eğlenceliydi ve benim ilgi alanımdı . Hocalarım her sorduğunda, bölümüm üzerinden devam edeceğimi belirtirdim. Tabi böyle hedefleri sürdürmek için ,  eğitim sisteminden tutun, yaşadığınız topraklara kadar herşey önemli … Bir ülke düşünün , Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorsunuz, binlerce konu arasından sınava tabi tutuluyorsunuz ve hiç kimse size şunu sormuyor ” Acaba kod yazabiliyor mu ? ” . Şöyle düşünün ki cerrah olacaksınız , puanlarınız tam , her şey tamam ama kimse sormuyor size acaba eli bir neşter tutabiliyor mu diye? Avukatlar çıkartıyoruz okullardan , savcılar , hakimler , adalet için yaşayan insanlar bunlar ama kim soruyor bu kişilere adil olacak mısın diye ? Davaları inceleyin , hakimlere , savcılara bakın. Hepsi mi adil ? Hayır. Sonra da diyoruz ki adalet . Bir söz var ya hani ” Adalet Türkiye ‘ de sadece bir kadın adı ” yanlış mı sizce ? 

Burada bir siyasi birliğe ya da bir partiye laf atmıyorum yanlış anlamayın. Sözlerim sadece neden her şeyi olması gerektiği gibi yapmıyor olduğumuz için. Bir ressam düşünün , resim yeteneği şahane . Nasıl seçiliyor ? Üniversitenin yetenek sınavıyla , evet bu muhteşem . Müzik , aynı şekilde  çok güzel . Peki , neden diğerlerinde bu yok ?

NEDEN? 

Neden bir öğretmenin öğrencilerine nasıl yaklaşacağını test etmiyorlar ? İlk okuldayken ismini vermek istemem , 25 yaşlarında güzel mi güzel , gencecik bir öğretmenim vardı . Kimse beklemez ondan, annemde inanmıyordu ama öğrencinin üstünde cetvel kırmak , tekmelemek , kafasını tahtaya vurmak basit hatalarda sergilediği tavırdı. Bende o zaman dışarıdan baksam inanmazdım ama yaşayınca ikna oluyor insan .. 🙂

Konu konuyu açıyor , daha yolun başındayken lisenin bitiminde caymak zorunda kaldım hedeflerimden. Araştırmayı , okumayı , haberleri ve gündemi takip etmeyi seviyorum hatta bayılıyorum. Neden bu mesleğim olmasın ki dedim . Gazeteciliği seçtim. Şimdi olsa şimdi de seçerdim . Çok memnunum okuduğum bölümden , aldığım eğitimden. Tek sorun , Yüksek Lisans yapmadığım sürece bir yere varamayacak olmam. İşsizlik , işsizlik , işsizlik. 

Evet belki iş seçen çok , belki beğenmeyen de çok  ama yapmayın,4 sene okul okuyan bir insanı yaşadığı ülkenin en düşük maaşına tabi tutmayın.

İnsanlar mutsuz , neden mi ? Kimse istediği işi yapamıyor çünkü. Ben şuan bir işsiz olarak sizlere bu sözleri yazıyorum,yarının gündemi hakkında çalıştığım gazetede yazılar hazırlamam gerekirken. Tabi ki bunları yazmakta güzel , dertlerimi , düşüncelerimi , fikirlerimi sizlere aktarmak güzel.

Yüksek lisans yapana kadar çalışmam gerekecek , istemediğim bir işte , istemediğim halde çalışacağım.Maalesef ki mecburum. İnsanlar işte bu yüzden mutsuz , ne mühendisler ne mimarlar  iş bulamıyor , marketlerde , mağazalarda mutsuz mutsuz hayat geçiriyor.

Sözlerimi bitirmeden sizlere bir istatistik sunmak istiyorum .

Türkiye, 2016 yılında yapılan araştırmaya göre dünyanın en mutlu 78. ülkesi olurken, 2017 yılında yapılan araştırmada 69. sıraya yükseldi. Bu başarısını koruyamayıp 2018 yılında 74. olarak listede yer aldı. 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da Türkiye’nin mutluluk düzeyi düşüşe devam ederek listede kendine 79. sırada yer buldu. 2020’de yapılan Dünya Mutluluk Raporu’nda ise geçen yıllarda da olduğu gibi mutluluk düzeyinin düşüşünü bu yıl da devam ettirerek 156 ülke arasından 93. oldu.

Ben de her şeye dediğim gibi sadece NEDEN diyebiliyorum ?!


Her şeye rağmen sağlıklı , mutlu ve huzurlu günler diliyorum 🙂

mehmet-cinar
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Neden?
Sonraki
BİDEN'ın Başkanlığın Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?

BİDEN'ın Başkanlığın Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.