Amerika Birleşik Devletleri an itibariyle 23.121 koronavirüs sebepli ölüm açıkladı. 580 bine yakın korona vakası mevcut. Peki neden Amerika koronavirüsün yeni merkezi haline geldi? Amerika gibi her alanda gelişmiş bir ülke neden bu virüsle başa çıkamadı?
Başkan Trump bunun en büyük sebebinin Dünya Sağlık Örgütü olduğunu söylüyor. Bizi uyarmadılar diyor ve DSÖ’yü Çin’i korumakla suçluyor.
Bu konuda Trump pek de haksız sayılmaz fakat Amerika gibi bir süper gücün kendisinin fonladığı dünya sağlık örgütünden uyarı beklemesi pek mantıklı gelmiyor.
Gelelim bahsettiğim videoya. Videoda amerika’da uber yapan bir türk arkadaşımız var ve aracına hastanede MR bölümünde çalışan birini alıyor. Konuşma esnasında bir sağlık çalışanının söyledikleri tüm her şeyi açıklıyor. Böylesine umursamaz ve sığ düşünen sağlık çalışanlarıyla, Amerika’nın bu virüsten kurtulmasının çok çok zor olacağı net ortada.
Bu şekilde nezle daha çok öldürüyor vs. diyerek maske takmamaya devam ederlerse beklenenden çok daha fazla kişi ölecek.
Videodaki sağlık çalışanı arkadaşın çektiği MR ücreti amerika’da 3500 dolara kadar çıkıyor. Türkiye’de bu fiyata çekiyoruz deseler kimsenin MR çektireceğini düşünmüyorum. Zaten söylentilere göre amerika bu virüs salgınını atlattıktan sonra sağlık sisteminde bazı düzenlemelere gidebilirmiş.
Sağlıkla kalın.