Kendimizle Baş Başa Kalmak

Kendimizi tanımanın yollarından biri, kendimizle baş başa kalmaktır. Kendimize vakit ayırdığımız her an bizim için önemlidir. Bunca koşuşturmanın, kalabalığın arasında kendimizi dinlemek paha biçilmezdir. Herkesin kendisiyle baş başa kalmaya ihtiyacı vardır. Sessiz bir yere gidip, orada kendimizi dinlemeli, kendimizi anlatmalı ve anlamalı, yaşanılan olayları enine boyuna düşünüp sağlıklı düşünebilmeliyiz.

”Kendinizle baş başa kalmak kendinizi, olay ve durumları daha iyi anlamanızı ve tanımanızı sağlar.”

Kalabalıklar içinde duyamadığımız kalbimizin sesini kendimizle baş başayken duyuyoruz. Bunca zamandır keşfetmediğimiz ya da fark etsek bile bilincine varamadığımız şeylerin gözler önüne serilmesi bizler için önemlidir. Bu kendimize ayırdığımız zamanlar, bizim için verilen bir hediyedir. Bizim için elzem olan bu zamanda, kalbimiz bir kuş gibi özgürlüğe uçar. Olup biten olayları daha net görmeye başlarız. Kendimizi daha iyi anladığımız ve tanıdığımız bu vakitte, kendimizle dost oluruz. Unutmayın ki, eğer kendimizle dost olmayı başarabilirsek, pek çok şeyin üstesinden gelebiliriz. Kendinize ayırdığınız bu değerli zamanda, elinize bir kağıt ve kalem alın ne istiyorsanız yazın. İçinizdeki duygu ve düşünceleri yazın. Ruhunuzu özgür bırakın. Yazmak, kendinize iyi gelecek ve ruhsal ve zihinsel açıdan arınma yaşayacaksınız. Bu süreçte zihniniz rahatlayacak, bu sayede de sağlıklı ve doğru düşünmenizde yarar sağlayacaktır. Yazarken kendinize şu soruları sorabilirsiniz;      

  • Bugüne kadar nelerden ders çıkardın?
  • Hangi olay sende dönüm noktası oldu?
  • Seni en çok ne mutlu eder?
  • Seni en çok ne üzer?
  • Hedeflerin ve hayallerin neler, geleceğe dönük ne planlıyorsun? ve bunlara ulaşmak için ne yapıyorsun?
  • En çok heyecan duyduğunuz anlar, en çok kırıldığınız anlar nelerdir?
  • Bugüne kadar başardığınız ve başaramadığınız durumlar nelerdir? Bu durumların sonucunda ne hissettiniz ve neler yaptınız?
  • En iyi özelliklerin neler?
  • Kaçtığın veya korktuğun anlar neler?
  • Bugüne kadar nelerde gelişim sağladın?

Yaşadığınız güzel anıları düşünün. Onlarla olunca mutlu olduğunuz insanları düşünün. Sahip olduklarınızı hatırlayın ve şükredin.

Bütün bu yazdıklarınızın sonunda bir değerlendirme yapın. Değerlendirmenin sonucunda olay ve durumları daha iyi anlayacaksınız ve yaşadığınız olay ve durumların keşfetmediğiniz yönlerini fark edeceksiniz. Kendinizde olumlu ve olumsuz gördüğünüz tarafları keşfetmeye çalışın. Olumlu gördüğünüz şeyleri geliştirmeye çalışın. Olumsuz bulduğunuz yanlarınızı olumluya çevirmeye gayret edin.

Bu zaman diliminde pişmanlıklarınızı, hatalarınızı düşünmeyin. Bunlardan aldığınız dersleri hatırlayın. Hayatınızı aldığınız derslerle şekillendirin ve yön verin. Adımlarınızda ve kararlarınızda sizin için iyi ve doğru olabileceğini düşündüğünüz yol ve yöntemleri uygulayın.

Sonuç olarak; kendi iç sesimize kulak vermeliyiz. Eminim ki bize söyleyeceği çok şey var. Kendimizi dinlemeliyiz. Dinlersek her şeyi daha iyi anlar; bu sayede kafamızda her şey netlik kazanabilir. Böylece daha sağlıklı kararlar verebilir ve adımlar atabiliriz. Kendinize ayırdığınız vakitlerin size katkıları çok olacaktır. Zamanla bunun faydalarını göreceksiniz. Kendimizi daha iyi tanıma yolculuğunda kendimizle baş başa kalmalıyız.

Esin Özgan
❤️❤️❤️
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Kadına Şiddet ve Şiddete Eğilim

Kadına Şiddet ve Şiddete Eğilim

Sonraki
TİMES

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.