İzlerken Kahkahalara Boğulacağınız 5 Yerli Film

aile arasında, eyvah eyvah, aslı gibidir film

Gülmek, ya da başka bir ifade ile kahkaha atmak bence bir insanın yaptığı en güzel duygudur. Gülmek bir hazdır. Bütün insanlar aynı dilde gülümser. Gülmek için güzel olmaya gerek yoktur. Hayat bir ayna gibidir. Gülümserseniz o da size gülümser. Bu yüzden mutlu olduğumuz için gülmeyiz, güldüğümüz için mutluyuzdur. Gelin, bizi mutlu eden, güldüren hatta ve hatta kahkaha atmaya yetecek yerli filmlere bakalım…

aile arasında, eyvah eyvah, aslı gibidir film

1. Aile Arasında

Yerli ilk filmimiz ile başlayalım. En az 5 kez izlediğim ve Ozan Açıktan tarafından yönetilen ve senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı komedi türündeki bu film başrollerde Demet Evgar ve Engin Günaydın yer almaktadır. 21 yıllık süren bir evlilikte aniden terk edilen Fikret ve 21 yıllık müzisyen sevgilisi tarafından bırakılan Solmaz komik bir tesadüfle tanışması ve dost olması ile hikaye başlamaktadır. Solmaz’ın kızı Zeynep bu sırada ailesiyle ilgili yalanlar söylediği Adanalı sevgilisinden ansızın evlenme teklifi alır. Solmaz, Fikret’ten, kızının saygın, efendi, emniyet müdürü babası rolünü oynamasını ister. Aile arasında bir kız isteme, bir de düğün olacak, ve bu iş bitecektir. Çok kolay öyle değil mi? Ancak damadın geleneksel ailesi detaylı ve gösterişli bir evlilik seremonileri planlamaktadır. Asla yalan söyleyemeyen, ve hep tedirgin olan Fikret, sert, silah taşıyan, kebapçı zinciri sahibi bir Adanalı aileye karşı hayatının rolünü oynamak zorundadır.

2. Eyvah Eyvah

Bir seri olan bu filmin yönetmen koltuğunda Hakan Akgül oturuyor. Başrollerde Ata Demirer, Demet Akbağ gibi komedyenlerin bulunduğu devam filminin de çekildiği bu film gülmekten yerlere yatacaksınız. Filmin çekimleri denizin güzelliği ve hayatın sakinliği ile perdeye yansıyan Geyikli kasabası, Çanakkale’de bulunuyor. Çanakkale, Ezine ilçesine bağlı olan kasabanın hemen her mekanının kullanıldığı filmin galası da burada bulunan meydanda gerçekleştirildi. Zeytin ve zeytinyağı ile tanınan Geyikli kasabası, serinin ilk filminden sonra Eyvah Eyvah’ın çekildiği yer olarak tanınıyor. Konusuna bakarsak: Hüseyin, Trakya’nın bir köyünde ninesi ve dedesiyle büyüyen bir delikanlıdır. İki büyük aşkı klarnet çalmak ve Müjgan ile hayatı mutlu devam ederken, hiç beklemediği bir olay onu köyünden ayırır. İstanbul’a gelen Hüseyin’e önce klarneti, sonra da şarkıcı Firuzan destek olacaktır. İstanbul’un gece kulüplerinde fırtına gibi esen Firuzan’ın hayatı rengarenk ve bir o kadar da karışıktır. Hüseyin’le tanışınca hayatına hem kahkaha hem macera, dahil olacaktır.

3. Aslı Gibidir

Bu kez yönetmen koltuğunda Ali Yorgancıoğlu’nun oturduğu filmin başrolünü, Aslı İnandık üstleniyor. Hayk Kirakosyan’ın görüntü yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Nazlı Tosunoğlu, Tuna Orhan, Ayten Uncuoğlu, Ahmet Olgun Sünear, Toygan Avanoğlu, Enis Arıkan, Seda Türkmen, Uraz Kaygılaroğlu, Melis Kaygılaroğlu, Berkay Tulumbacı, Aslı Turanlı ve Tuğçe Karabayır gibi isimler rol alıyor. Film beni etkilemiştir ki: Aslı, oyuncu olmanın hayalini kuran genç bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Genç bir kız olan Aslı, yıllardır oyuncu olmanın hayalini kurmaktadır. Ailesine bağlı olan genç kız onların isteğini geri çevirmeyip, ilk üniversitesini onların tercihine göre belirler. Ancak hayallerinden asla vazgeçmez ve yeniden sınavlara hazırlanıp ikinci üniversite olarak, özel bir konservatuvarın oyunculuk bölümünü kazanır. Hayallerine adım adım yaklaşan Aslı’nın bu başarısı, ailesinin tepkisine neden olur. Ailesi, kızlarının oyuncu olmasını istemediği için, ona destek olmayacaklarını söyler. Ne olursa olsun konservatuvarda okumaya kararlı olan Aslı, bunun için ne yapacağını düşünürken, kendisini hiç bilmediği bir dünyanın içinde bulur. ‘Dublörler Kulübü’ne adımını atan Aslı, burada bir yandan okul için para kazanırken, bir yandan da yeteneğini sergileme imkanı bulur. Adeta ikinci yuvası olduğu ‘Dublörler Kulübü’nde hayatının macerasını yaşayan Aslı’nın yaşamı, aşk kapısını çaldığında bambaşka bir hal alır.

4. Sar Başa

Berk Alan’ın yönettiği gençlik filmi olan üniversite sınavına bir gün kala hafızasını kaybeden bir gencin yaşadıklarını konu ediyor. Ussal, üniversite sınavlarına hazırlanmakta olan bir gençtir. Moda tasarımcı olmak isteyen abisi, kuzenleri, basketbol antrenörü Kürşad ve müzisyen olmak isteyen Sabri ile aynı evi paylaşan Ussal’ın başına tam da sınavdan önce beklenmek bir şey gelir. Uzun süredir hazırlandığı sınava bir gün kala talihsiz bir olay yaşayan Ussal, hafızasını yitirir. Yaşananlar karşısında ne yapacaklarını şaşıran ekip, Ussal’ın hafızasını geri getirmenin yolunu aramaya başlar. Gençler, bir ümit son yaşadıkları günü tekrar yaşatmaya çalışara Ussal’ın hafızanı geri getirmeye çalışır.

5. Arif V 216

Ne yalan söyleyeyim, Cem Yılmaz’ın oynadığı tek beğendiğim film diyebilirim. Yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün yaptığı ve senaryosunu Cem Yılmaz’ın yazdığı komedi filmi. Filmin başrollerinde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan, Zafer Algöz ve Özkan Uğur yer almaktadır. Robot olan 216, insan olmanın hayalini kurmaktadır. Uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmaz. Yeni yaşantısını alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır. Robot olduğunu herkesten saklamaya çalışan 216 bunu başaramaz. 216’dan ilham alan bir iş adamı, onu herkese tanıtıp kopyalarını yapmak ister. Sunduğu cazip tekliflerle 216’yı kandırmayı başaran iş adamı, onun sayesinde geleceği değiştirecektir. Arif bu korkunç planı öğrenir ve hem dünyayı hem de 216’yı kurtarmak için bir mücadeleye girişir.

Aurora
Hello, everyone! My name is Bilgesu. I have been writing since I was a little girl. It became my passion. Beyond everything, I am a pianist and photographer/videographer. Every time I go out, the photos that I have captured. I have graduated MSc Marketing and Brand Management in the UK.
Subscribe
Bildir
3 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Yazı İşçisi
Sonraki
“Hayvan” Deyip Geçme!

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.