Hizmet Sektöründe Çalışanların Asabi ve Tahammülsüz Olmasının 7 Sebebi

Hizmet Sektöründe Çalışanların Asabi ve Tahammülsüz Olmasının 7 Sebebi

Hizmet sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu çevrelerine yaydıkları negatif enerji ve tahammülsüzlükleriyle bilinir. En azından hayatımızda bir kez istediğimiz küçük bir isteğin karşısında suratsız bir ifadeyle sert davranan bir çalışana denk gelmişizdir. Peki hizmet sektöründe çalışanların asabi ve tahammülsüz olmalarının sebebini hiç merak ettiniz mi?

Hizmet Sektöründe Çalışanların Asabi ve Tahammülsüz Olmasının 7 Sebebi

1. Fazla çalışma saatleri ve düşük maaş

Ekonomide dalgalanmalar olurken birçok şirketin maaşları artırmadan çalışanlarından daha fazla şey istediği ve omuzlarına yük bindirdiği artık bir sır değil. Fazla talepler çalışanların kendilerini güçsüz, değersiz ve motivasyonsuz hissetmelerine neden oluyor. Bütün bunlar çalışanları sinirli hale getiriyor.

2. Yanlış işte çalışmak

Günümüzde işsizlik oranı çok yüksek olduğu için pek çok kişi işini sadece faturalarını ve kirasını ödemek için yapıyor. Ayrıca, eğitimi alınan ve gerçekten sevdiği meslek alanında iş bulamayanların, bu nedenle sevmediği işi yapanların da sayısı fazla. Her iki durumda da, işi sevmemek veya teşvik edilmemek, hayal kırıklığına uğramak kişide öfkeye ve tahammülsüzlüğe yol açabilir.

3. İşte çıkmaza girmek

Bir kişinin maaşına zam veya terfi almasından bu yana yıllar geçtiyse, işverenle çıkmaza girmiş olabilir. Çalışanlar iş yerinde düzenli olarak zorlanmadıklarında, kendilerini geliştirmek için fırsat çıkmadığında veya pozisyonlarında uzun süre terfi almadıklarında bu monotonluk can sıkıntısına yol açar. Motivasyonu düşen çalışan, çevresine karşı asabi ve tahammülsüz olur.

4. Patronu ya da iş arkadaşlarını sevmemek

Sevmediğiniz kişilerle 8 saat bir yerde çalışmak zamanla eziyete dönüşebilir. Bu da çalışanın sinirli birine dönüşmesine yol açar.

5. Psikolojik problemler

Uzun mesailer, çalışma süresinin fazlalığı, sevmediğiniz ya da sinirli kişilerle çalışmak, sevmediğiniz işi yapmak psikolojik problemlere neden olabilir. Çoğu çalışan bu psikolojik problemlerinin farkında olmadan çalışmaya devam ediyor. Hiçbir doktorun ya da psikoloğun desteğini almayan kişi çevresine de öfke saçıyor.

6. Özel hayattaki problemler

Kişin aile hayatında ya da arkadaşlarıyla yaşadığı problem çoğu zaman iş yerine de taşınır. Bu ruh halindeki huzursuzluk iş yerine öfke ve tahammülsüz olarak yansır.

7. Uzun süre tatile çıkmamak

Çalışanın uzun süre tatile çıkmaması, dinlenmemesi hem müşterilere hem de iş arkadaşlarına karşı asabi ve tahammülsüz olmasına neden olur.

Pelin Aykın
26 Şubat 1996’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu. 2 yıl bir gazetede çalıştı. Yazmayı, okumayı, seyahat etmeyi ve farklı renkleri tanımayı sever. En önemli özelliği ise Rock’n Roll aşığı olması.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Olmayan Sevgiliye Mektuplar III
Sonraki
Kavramların Söylemek İstedikleri

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.