Aslinda hedeflerimizi daha konuşmaya baslar baslamaz çevremizdeki kisiler tarafından belirlenir. Ilk olarak hayata ne olacaksın sorusuyla hemen hemen hepimiz karşılaşıp baslamistiriz. Hedef nedir ne olmalı ne kadar odak noktasında kaliriz ve hedef kavramını ne zaman başlarız kavramaya??
Hedef,kişilerin geleceklerini belirleyen bir kavrami gibi algılanması aslinda sadece geleceği değil kisiligide belirleyen bir etmen olarak düşünelim. Yıllarca hepimiz bir amaç için uğraşır çabalariz ama bazen boş yada dolu bir suru fedakarlık lar ile yinede emek sarfederiz. Bunun ilk sebebi temel ihtiyaçlar hiyerarşisi değil mi? Evet evet kendimizi ilk önce güvende hissetmek için temel maddiyati sağlama alma çabasında olur bunun için hedefin gerçekleşmesini sağlarız. Ama bir anket yapacak olursak hangimiz ne kadar hedefe ulaştık yada ulaşmak istediğimiz duraktayiz? Bircogunuz simdi bu yazimi okurken sorguluyorusunuz evet uğraştım emek verdim ama olmadı yada oldu bunu istatistik olarak hesaplarsak eminim birçoğunun ulaşmak istediği yerde olmak veya hayali olan işi yapan cok az bir sayi çıkacaktır.
Aslinda bu sorunun temel kaynağında bizim sadece bir alanda yoğunlaşır farkli alanları gormememiz. Eğitim hayatinda ki yanlış tercihler yada yeter ki olsunlar bizim gelecekteki yaşantımız belirleyen öge, bunun için doğru ve net bir karar ile beklemek yada hayalin peşinden gidebildiğin kadar koşmak ve uzun yolda pes etmeden yürümek..bazen olmuyor yeter artk bırakıyorum deriz aslinda kopan ip orda değil mi??
Tam bitti dedigin anda aslinda bizi bekleyen yeni bireyler mutlaka var yeter ki onu fark edip yeni bir amaç edinelim. Belkide hepimiz, ayni şeyden muzdarip yaşıyoruz.
Hedeflerimizden neden kopariz devamı gelecek.. iyi okumalar