Girişimcilik Ve Pandemi

Girişimcilik, yalnızca gerçek hayatta değil çevrimiçi dünyada da önemi gittikçe artan bir kavramdır. Pandemi nedeni ile insanların yönelmiş olduğu sosyal medya, girişimci insanlar için ek bir alan oluşturuyor. İnternet çağı dediğimiz yüzyılımız ve hızla gelişen teknoloji, insanlarda atılım yapma fikrini körüklüyor. Pandemi ile düşünebilecek çok fazla vakte sahip olan insanlar, pandemiden kaçmak veya pandeminin insan psikolojisi üzerindeki yıkıcı etkiyi az da olsa kırmak bunun yanında maddi veyahut manevi bir etkileşimde bulunmak istiyorlar. Burada da devreye sosyal medya giriyor. İnsanlardaki üretme, etkileşime geçme vb. gibi duyguları canlandıran pandemi, girişimciliğin ne denli ölmeyecek ve insan için ne denli gerekli bir olgu olduğunu tekrar ortaya çıkarmıştır.

Psikoloji ve girişimcilik arasındaki çizgiyi, çoğu insan pandemide keşfetmiş ve üzerine gitmiştir. Herhangi bir gelir sağlayıp sağlamamasına bakmaksızın birçok insan pandemi günlerinde sosyal medya üzerinden küçük veya büyük girişimcilik denemeleri gerçekleştirmiştir. Tabii bu girişim denemeleri gelip geçici olabileceği gibi insanlara ileride çok büyük fırsatların da kapısını aralayabilir. Demiştim ya psikoloji ile girişimcilik arasında bir çizgi ve bir bağ vardır diye. İşte psikoloji bu noktada devreye giriyor. Tahammülün ve sabır sınırlarının tüketildiği pandemi günlerinde, dirayetli ve sabırlı olmak zorlaşıyor. Psikolojisini ve enerjisini, girişimcilik üzerinde toplayan veya toplayabilen, bunun için çaba harcayan insanlar için ileride açılabilecek çok fazla fırsat kapısı olduğuna inanıyorum

Girişimcilik dediğimiz yalnızca maddi anlamda değil. Maddiyatın yanında insanların kendilerine yapacakları yatırımlar veya manevi elde edeceği manevi kazanımlar da girişimciliğin sonuçlarındandır. Bugünlerde hep duyduğumuz “Kendini Geliştir” sözüne yapılacak en ufak yatırım bile girişimciliğin bir yansımasıdır. Pandemi ile ekstra önem kazanan elektronik ortam bu noktada birçok imkan sağlıyor bizlere. Uzaktan kurslar, sertifikalı eğitimler vb. gibi kavramların hayatımıza hızla girmesi ve yerleşmesi ile neredeyse tüm hayatımız küçük ekranlara bağlı hale geldi. Bu durumu avantaja çevirmek ve bunun için çaba harcamak bile girişimciliktir.

Gördüğünüz gibi girişimcilik çok geniş bir yelpazedir. Kendimiz, geleceğimiz veya insanlık için aralamak istediğimiz en küçük kapı bile bir girişimcilik örneğidir. İnsanlar kabuklarını kırıp, ufak tefek de olsa girişimcilik dünyasına adım attılar. Çevrenizde gördüğünüz en utangaç ve içe kapanık insanların dahi bu dönemde birçok iş yaptığını görebilirsiniz. Çekinmek, geri durmak ve her şeyin ayağımıza gelmesini istemek maalesef bu çağın ilacı değil. Atılgan olmak, girişimci olmak ve kendine yatırım yapmak ise yalnızca bugünün değil bütün çağların en büyük panzehiridir.

kerem-dogan
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Yarın dünden ne kadar farklı?
Sonraki
Gün 3

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.