Girişimcilik ve Girişimci Mühendis
Türkiye istatistik kurumu 2014-2016 verilerine göre işveren girişimlerin 2016 yılında doğum oranı %13 olurken 2015 yılında doğan işveren girişimlerin %82.9’u 2016’da hayatta kaldı. Ekonominin sürdürülebilirliği için ve insanları girişimciliğe özendirerek yeni iş fikirlerini korkmadan uygulayabilmeleri için her yıl mart ayının ilk haftası Girişimcilik haftası olarak kutlanmaktadır.
6 girişimci mühendisin bir araya gelmesiyle, ülkemizde girişimciliğin aslında bir kariyer hedefi olabileceğini ve girişimcilik üzerindeki tüm ön yargıları yıkmayı hedefleyen şu an yapım aşamasında olan www.girisimcimühendis.com isimli bir site oluşturuldu.
Girişimci Olmak için…
Girişimci olmak için sağlam ve cesur adım atmanın yanında bilgi birikiminin ve kendine güvenin de gerektiği bilinmektedir. Girişimci mühendislerin de amacı, takipçilerine ülkemizde var olan işsizliğe karşı çalışmaktan keyif alacakları girişimleri konusunda motivasyon sağlamaktır. Motivasyon, eğitim ve girişimciliğe karşı ön yargılarının yıkılması için gerçekleştirilen bu örnek girişimin mutlaka yakın takibe almanızı tavsiye ediyoruz.
“İnsanların en çok korktuğu şey yeni bir adım atmak, yeni bir söz söylemektir” der Dostoyevski. Ben ise “Girişimcilik insanların en çok koktukları şeyin ta kendisidir” diyorum. Korkularının üzerine gidebilen her girişimciyi tebrik ederim.
Bu İçeriği Okuduğunuz için Önerdiğimiz İçerikler:
- Girişimciliğin Üniversitelerde Yeri ve Önemi
- Türkiye’de Girişimci Olmak
- Gençlerin Kaderini Değiştiren Girişim: MolenGeek
İlginizi Çekebilecek Faydalı Bağlantılar: