Evde Çalışmak İle Ofiste Çalışmak Arasındaki 8 Fark

Evde çalışmak, pek çok avantajlı yönüyle çoğu kişinin hayali olabilir. Öte yandan ofis ortamının da bazı getirileri olabilir. Sizin için evde çalışmakla ofiste çalışmak arasındaki 8 farkı sıraladık. Artık iş seçimi ise size kalmış!

Evde Çalışmak İle Ofiste Çalışmak Arasındaki 8 Fark

1. Ulaşım

•Ofiste Çalışma

İstanbul’da çalışan bir kişi işe giderken trafikte her gün 90 dakika harcıyor. Araştırmalara göre, işe gitmek için 20 dakikadan fazlasını yolda harcayan kişi hem negatiflikten dolayı psikolojisi olumsuz etkileniyor hem de iş verimliliği azalıyor.

•Evde çalışmak

Evden çalışırken, işe gidip gelmek yok, bu yüzden zaman sorunu yok. Trafik sıkışıklığındaki zamanınızı boşa harcamıyorsunuz ve iş verimliliğiniz bundan etkilenmiyor. Bu, evden çalışmanın en önemli faydalarından biri. Buradan tasarruf edilen ekstra zaman başka bir yerde kullanılabilir, örneğin arkadaşlarınız ve ailenizle daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

2. Esneklik

•Ofiste çalışmak

Ofis işleri uyum gerektiriyor. Standart 8 saatlik çalışma süresinde  genelde sabah 10 ile akşam 6 arasında bir saatte ofiste olmanız gerekir. Bu süre zarfında işe tüm dikkatinizi vermeniz beklenir. Bazı psikolojik veya sağlık ile ilgili durumlar olduğunda bu süre içerisinde dikkatinizi toplamakta zorlanabilirsiniz. Ancak bu iş verenin umrunda değildir.  Bu, çalışma programını ayarlamak için hiçbir seçenek veya özgürlük olmadan, doğanızla mücadele etmeniz gerektiği anlamına gelir.

•Evde çalışmak

Evden çalışma size gününüzü organize etme konusunda mutlak bir esneklik sağlar. Elbette, ofis içi ekiple bağlantıda kalmanız gerekebilir ve ardından programınız bu çalışma standartlarına daha uygun hale gelir, ancak yine de tipik bir ofis günü ile karşılaştırıldığında hala daha fazla özgürlük vardır. Uzaktan çalışmak, saatlerinizi tanımlamanıza ve saat dilimini dikkate almadan üretkenlik zirvelerinde işinizi yapmanıza olanak tanır. Konsantrasyonunuzun en yüksek olduğu saatlerin sabahın erken saatlerinde veya gece geç saatlerde olmasının da önemi yoktur. Mesele şu ki, görevlerinizi çok daha hızlı, en uyanık ve enerjik olduğunuzda halledebilirsiniz ve bu çok büyük bir avantajdır.

3. Kıyafet zorunluluğu

•Ofiste çalışmak

Ofiste, mesleğinize, iş sektörünüze veya bulunduğunuz konuma bağlı olarak, buna göre giyinmeniz beklenir. Tipik olarak, modern bir iş ofisinde çalışırken, yırtık kot pantolon ve salaş tişörtlerle çalışamazsınız. Genellikle ofisiniz standartlar koyar ve resmi kıyafetler giymeniz gerekir.  Bir araştırmaya göre, bir kıyafet yönetmeliğini uygulayan herhangi bir şirket, yeni bir iş arayan kişilerin% 61’i tarafından olumsuz algılanmaktadır. Başka bir deyişle, çevremizi etkilemek için giyime önem versek de birisinin ne giyeceğimizi söylemesini sevmiyoruz.

•Evde çalışmak

Evde çalışırken kimse ne giyeceğinize karışmaz. Uzaktan çalışmak, kanepede ya da rahat olduğunuz her hangi bir yerde pijamalarınızla gün boyu oturmak anlamına gelebilir. Kimsenin umrunda değil, eğer sizi rahat hissettirecekse çıplak bile çalışabilirsiniz. Ayrıca araştırmalara göre, rahat kıyafetlerle çalışanlar diğerlerine göre daha üretkendir.

4. Önemsediğiniz şeylerle ilgilenmek

•Ofiste çalışmak

Bir ofiste çalışırken çocuklara veya evcil hayvanlara bakmak biraz daha zor hale gelir. Tabii ki, bu birlikte çalıştığınız firmaya ve ülkeniz için geçerli olan yasaya bağlıdır. Bu nedenle, bebek beklerken iyi ücretli doğum veya babalık izni alabilirsiniz. Ancak, bu sözleşmenize bağlıdır ve tüm sözleşmeler aynı koşulları içermez. Daha sonra, işe geri döndüğünüzde, günlük programınıza en az iki rol yerleştirmeniz gerekir: Gün boyunca bir iş insanı ve çalışma sonrası bir ebeveyn olmak. Dışarı çıkmadan ya da yemeklerini almadan gün boyu sizi bekleyen evcil hayvanlardan bahsetmiyoruz bile. Standart rutinler vardır ve her şeyi bir araya getirmek mümkündür. Ancak bir konuda hemfikir olalım – ofiste çalışırken bu sorumluluklarla ilgili çok fazla özgürlük yok.

•Evde çalışmak

Evden çalışmak, özellikle başkalarına bakmanız gerektiğinde faydalıdır. Zaman zaman yeğeninize bebek bakıcılığı yapmanız gerektiğinde veya bir anne / baba olduğunuzda ve bakmanız gereken bebekleriniz olduğunda evden çalışmak büyük bir avantaj sağlar. Her iki durum için de evde çalışmak, okuldan çocuk almak veya onlar için sağlıklı yemekler pişirmek gibi diğer bazı görevlere uymanızı sağlayacak çok elverişli bir yaşam sağlar. Ayrıca, hayvanlarınız varken evden çalışmak da harikadır. Bir köpek varlığınıza her zaman saygı duyar ve yanınıza gelip küçük molalar vermenizi sağlar ve moralinizi iyileştirir. Ayrıca köpeklerin her 3 saatte bir yürümesi gerekiyor. Ve bu tabii ki, sizin için de sağlıklı!

5. Seyahat özgürlüğü

•Ofiste çalışmak

Ofiste çalışırken seyahat etme özgürlüğünüz kısıtlanır. Sadece izin günlerinizde seyahat edebilirsiniz.

•Evde çalışmak

Evden çalışırken, gezgin olabilirsiniz. Yerleri her gün değiştirebilir ve işinizi Tayland, Vietnam, Malezya, Kosta Rika, Galapagos’tan veya seyahat etmek istediğiniz her yerden yapabilirsiniz. Tek gereklilik güçlü internet bağlantısıdır, böylece yolda çalışabilirsiniz. Uzak bir iş, bir yandan sürekli para kazanmak için diğer yandan bir yerde kalmaktan nefret eden hevesli bir gezgin için mümkün olan en iyi fırsattır.

6.Maaş

Evden çalışanların ve ofis çalışanlarının maaş konusunda, her iki tarafın da maaşının eşit olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bazen evden çalışanlar daha iyi maaş oranları elde edebilir çünkü uzaktan çalışan bir işverenin harcamaları o kadar yüksek değildir. Çünkü ofis alanını, suyu, ışıkları, mutfağı, mutfak malzemelerini, garajı ve hatta bilgisayarları kullanmazlar. Sadece kendi evlerine harcama yaparlar Böylece şirket burada bir miktar ekstra harcama yapabilir.

7.Motivasyon

•Ofiste çalışmak

Ofisteyseniz patronunuz her zaman gözünüzün önündedir. Çoğu zaman sizi denetleyen ve eleştiren kişiler bulunur. Bu da motivasyonu düşürür.

•Evde çalışmak

Evde kendi kendinizin denetleyicisi olursunuz. Sizi izleyen gözler olmadığından daha rahat çalışabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz zaman küçük molalar verip sizi motive edecek müzikler de dinleyebilirsiniz.

8.Sosyalleşmek

Bazı insanlar sosyalleşmeyi sever. İş aralarında ofis arkadaşlarınızla sohbet etmek, birlikte yemek yemek, kahve molasında farklı konularda birbirinize öğretici bilgiler vermek insan doğasına iyi gelen bir şeydir. Evden çalışan kişiler ise asosyal olmaya daha fazla eğilimlidir. Öte yandan geçimsiz iş arkadaşları da başa beladır. Bu konuda hangi çalışan grubu şanslı bilemiyoruz.

Pelin Aykın
26 Şubat 1996’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu. 2 yıl bir gazetede çalıştı. Yazmayı, okumayı, seyahat etmeyi ve farklı renkleri tanımayı sever. En önemli özelliği ise Rock’n Roll aşığı olması.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Laiklik ve Demokrasi…
Sonraki
Bizim İnsan Olmaya İhtiyacımız Var

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.