Eski Akıllı Telefonlarınızı En Verimli Şekilde Değerlendirmenin 8 Yolu
Zamanında aldığınız son model akıllı telefonunuzu satmadan önce bir daha düşünün
Merhaba teknoloji meraklıları ve teknoloji arayışındakiler,
Özellikle Türkiye pazarında kullanıcılar yeni telefon alırken tercihlerini hep markaların amiral gemileri diye adlandırdığımız son model telefonlardan yana yapıyorlar. Peki bir kaç yıl içinde artık sıkıldığımız ya da eskidiği için yanımızda taşımak istemediğimiz telefonlarımızın yerini yenileri ile değiştirirken, elimizde kalan telefonla ne yapıyoruz? Genellikle koridorda ya da televizyon ünitesinin altında bulunan çekmecede “bir gün lazım olur, yedek dursun” diyerek saklıyoruz ya da hiç ederi olmayan fiyatlara satmaya çalışıyoruz.
Peki size akıllı telefonunuzun sadece telefon olmadığını ve aslında oldukça akıllı olduğunu söylesem? Özellikle telefonunuzun arama yapmak, mesaj göndermek dışında taşıdığı bir çok farklı özellik sayesinde cihazınızı çok farklı işlemlerde kullabileceğinizi biliyor muydunuz?
Bugün size yedek diye tuttuğunuz Android akıllı telefonunuz ile yapabileceğiniz bir kaç kullanışlı yoldan bahsedeceğim. Eminim günlük hayatınızı kolaylaştıracak bir yol bulabileceksinizdir. Hadi başlayalım öyleyse;
1) Medya Kontrol Cihazı
Salonunuzda güzel bir sisteminiz var, ancak hem kütüphanenizin darlığı hem de her müzik açmak istediğinizde başına gitmek zorunda olmanız sizi rahatsız mı ediyor? Rahat rahat koltuğunuzda oturup zaten gün boyunca harcadığınızın kıymetli enerjinizin kalan kısmını da koltuğunuzda yayılarak harcamak mı istiyorsunuz?
O zaman yedek telefonunuzu bir medya kontrol cihazına dönüştürerek bu dileğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tabii bunun için ufak harcamalar yapmamız gerekebilir. Öncelikle buradaki link üzerinden bir bluetooth alıcı ile ses sisteminizin alıcısını bluetooth’a çevirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise salonda tuttuğunuz yedek telefonunuzdan istediğiniz müziği açabilir, istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.
Peki ya televizyonunuz? Sürekli kaybolan, pili biten sıkıcı kumandanızdan sıkıldıysanız merak etmeyin. Yedek olarak tuttuğunuz telefonunuz da bir IR vericisi (kumandanın o kızılötesi şeysi) varsa çok rahatça bir kumanda uygulaması indirerek telefonunuzu bir kumandaya çevirebilir, Televizyonda bir şeyler izlerken reklam aralarında kumandanızdan Instagram’da gezinmenin tadını çıkarabilirsiniz.
SmartCast özelliği olan telefonlarınızda ise (çoğu Android versiyonunda mevcut, ki eğer bir “amiral gemisi” ise kesinlikle olacaktır) vidyolarınızı telefonunuzdan direk “akıllı” televizyonunuza yönlendirebilir, Youtube ve Netflix gibi uygulamalar üzerinden rahatça bir şeyler izleyebilirsiniz. Detaylı bilgi için; Google Cast
2) Bebek Monitörü
Tebrikler! Artık küçük bir insanın yönetimi sizin ellerinizde. Yemek, ağlamak ve çeşitli yoğunluklarda vücut sıvısı çıkartmak dışında çoğu konuda tamamen kullanışsız olan küçük bir insan. Çok nadiren uyuyarak sizi kendi işleriniz ile ilgilenmek konusunda rahat bıraksa da her zaman gözünüzü üzerinde tutmak zorundasınız değil mi?
Eski akıllı telefonunuza bir bebek monitörü uygulaması yükleyerek bu sorunun üstesinden rahatça gelebilirsiniz. Ayrıca linkte bulacağınız uygulama ile sesinizi kaydedip küçük insanınıza dinletebilir, belirlenen saatlerde ninni dinletebilirsiniz. Daha bir çok özelliği ile bu uygulama kullandığınız telefonunuzla eşleşerek, küçük insanınız “YENİDEN” uyanmaya karar verdiğinde sizi uyararak uykusuz geçen gecelerinizi kurtarmanıza ve biraz olsun rahatlamanıza imkan verecektir.
Eğer küçük insanınız uyumakta zorluk çekiyorsa buradaki uygulama ile rahatlamaya ve uykuya dalmaya yardımcı olarak seçilmiş melodilerden de yararlanabilirsiniz.
3) Az Akıllı Arabanızı Biraz Akıllıya Çevirin
Telefonunuza yükleyeceğini Dashboard Uygulaması ile Whatsapp, Facebook gibi uygulamalardan mesajları dinleyebilir, ekrana dokunmaya gerek kalmadan ses ile cevaplayabilirsiniz. Ayrıca büyük tuş tasarımı ve ses komut sistemi ile telefonunuz sizin dikkatinizi bir daha hiç dağıtmayacaktır.
Uygulama ile 40’dan fazla kısayol ile favori uygulamalarınıza erişebilir, hızınızı görebilir, hız limitini aştığınızda sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz.
GPS ve müzik olanaklarından bahsetmeme gerek yok sanırım?
4) Araç Kamerası
Youtube’dan veya Akıllı TV’den izlediğiniz kaza vidyolarını hatırlıyor musunuz? Çoğu Ruslar tarafından çekilmişlerdir çünkü araç kamerası Rusya’da çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Ama bir araç kamerası kullanmak için rus olmanıza gerek yok.
Buradaki uygulamayı eski telefonunuza yükleyerek ve telefonunuzu aracınızın ön camına sabitleyerek artık sizde bir araç kamerası sahibi olabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde müthiş sürüş yeteneklerinizin hiçbir zaman hatalı olmadığını kanıtlayabilir ve kaza durumlarında kendinizi savunabilirsiniz.
5) PlayStation Stream
PlayStation‘ınınızda oynadığınız oyunları telefonunuza aktarıp aralıksız oynamaya devam etmek için sadece Sony‘nin telefonlarına sahip olmak zorunda olmadığınızı biliyor muydunuz?
Sony’nin sunmuş olduğu Remote Play uygulamasını tüm Android cihazlarda rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca neden yaparsınız bilmem ama PS4‘ünüzün kollarını da telefonunuza bağlayıp oyun keyfinize oradan devam edebilirsiniz.
6) Güvenlik Kamerası
Kıymetli evinize bir şey olmasından ve bunu kanıtlayacak bir yolunuzun olmamasından mı korkuyorsunuz? Çok meraklanmayın çıkarın yedek telefonunuzu çok kullanışlı ve tamamen ücretsiz bir güvenlik kamerası olarak kullanın.
Alfred – Home Security uygulaması ile telefonunuzu bir güvenlik kamerasına çevirebilir, hareket algıladığında sizi uyarmasını sağlayabilir ve hatta sadece telefonunuzdan değil internet erişimi olan tüm cihazlar üzerinden kameranızı izleyebilirsiniz.
Siz evde yokken kedinizin ne yaptığını merak etmiyor musunuz? Hadi ama 🙂
7) Hastalıklarla Savaşın
Stanford Üniversitesi‘nin başlattığı bir uygulama ile telefonunuzun işlem gücünü onların kullanımına verebilir ve boş yere duracak olan potansiyel işlem gücünüzü hastalıklarla savaşa bağışlayabilirsiniz. Uygulamayı çalıştırıp, telefonunuzu şarja takıp son olarak Wi-Fi’a bağlamanız yeterli.
Siz de uyurken bile dünyanın daha güzel bir yer olmasına katkıda bulunabilirsiniz.
8) Offline GPS ve Müzik Çalar
Pekala bu noktaya kadar fikirlerimin basitleşmeye başladığının farkındayım. Ama yine de çok kullanışlı iki şey daha var.
Birinci olarak yedek telefonunuzu Offline harita olarak kullanıp gezinmenin tadını çıkarabilir ve kaybolmaktan kurtulabilirsiniz. Bunu yaparken asıl telefonunuzun bataryasını harcamamanız da cabası 🙂
İkinci olarak ise zamanında 2 bin küsür lira verip aldığınız telefonunuzu basit bir mp3 çalar olarak kullanmanın tadını çıkarabilirsiniz. Hem telefonunuzun bataryasını harcamayacağınız gibi seyahatlerde ve uçakta, herhangi bir online durum söz konusu olmadığı için rahatça kullanabilirsiniz.
Evet arkadaşlar, bugün sizlere o eskimeye yüz tutan size küs telefonlarınızı kullanabileceğiniz kullanışlı yollardan bahsettim. Umarım işinize yarayan bir şeyler bulabilmişsinizdir.
Haftaya görüşmek üzere, kalın sağlıcakla..-
Yorum bırakmayı unutmayın 🙂
Bu İçeriği Okuduğunuz için Önerdiğimiz İçerikler:
- Yeni Sürüme Merhaba: Android 9.0 (Pie)
- Dört Kameralı Akıllı Telefon: Huawei Honor 9 Lite
- Olmazsa Olmaz 5 Kullanışlı Android Uygulaması
İlginizi Çekebilecek Faydalı Bağlantılar:
- Sizinle Aynı Modu Paylaşan Bir Akıllı Telefon
- 6S veya Daha Eski iPhone Modellerini Yenilemek için 5 Neden