En iyi Antivirüs programları (kapsamlı araştırma)

Kaynak belirtilmedi


Antivirüs programları, dijital dünyamızı güvende tutmak için kullandığımız çözümlerin başında geliyor.

Fakat her zaman yapılan tartışmalar en iyi antivirüs programı hangisi olmuştur.

Bu aşamada ise bakmamız gereken en önemli şey kullandığımız bilgisayarımızın ev bilgisayarı mı? yoksa ofis/iş bilgisayarı mı? olduğudur.

Çünkü antivirüs programlarının koruma ve güvenlik hizmeti 2 çeşitten oluşmaktadır.

Bunlardan birincisi, virüsü henüz bilgisayara ulaşmadan temizleyen antivirüs programlarıdır.

İkincisi ise, bilgisayara virüs ulaştığı andan itibaren karantinaya alıp inceleyerek temizleyen antivirüs programlarıdır.

Burada amaç ev bilgisayarlarına dışarıdan müdahaleyi engellemek, ofis/iş bilgisayarlarına dışarıdan yapılan(veritabanı kontrolleri veya güncelleme gibi) müdahaleyi engellemeyip kontrol sağlayıp giriş yaptıktan sonra müdahale etmektir.

bu sisteme de ev için (proaktif) ve ofis için (reaktif) antivirüs programları denilmektedir.

Sık yapılan hatalar.

Ofis için ideal olan bir antivirüs programını ev bilgisayarınıza yüklemek, veya tam tersi.

Ofis için ideal olan bir antivirüs programını ev bilgisayarınıza yüklerseniz, verilerinizi çalabilecek olan potansiyel hackerlara davetiye çıkartmış olabilirsiniz, aynı şekilde ev için ideal olan antivirüs programlarını da ofis bilgisayarlarınıza yüklerseniz, müşterilerinizi ve sisteminizi çok yorar hem müşteri hem zaman hem de para kaybına yol açarsınız.

Bu kapsamda 2 ayrı sıralama yapabiliriz. Öncelikle ev için ideal antivirüs programlarını inceleyelim.

En iyi antivirüs programları

1 – Eset (proaktif)

Eset antivirüs programı, ev bilgisayarları için idealdir, proaktif antivirüs programıdır, Virüs henüz bilgisayara bulaşmadan temizler ve hiçbir şekilde bilgisayarınıza girişine izin vermez. Fakat ofis bilgisayarları için kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü Ofis bilgisayarlarında dışarıdan müdahale olması ve müşterilerinizin veritabanına bilgi girmesi gerekebilir, bu aşamada eset antivirüs programının bunu engellemesi olası ve müşteri kaybına yol açabilir. (eğer bir hosting veya veritabanı saklamak ile ilgili bir şirketiniz varsa Eset sizi ve müşterilerinizi zora sokabilir)

2 – Kaspersky (proaktif)

Birçok yazılım uzmanı ev bilgisayarları için Kaspersky kullanımını kesinlikle önermektedir. Ayrıca ben de kaspersky kullanmaktayım. Kesinlikle tavsiye edebileceğim 10 antivirüs programları arasında en başlarda gelmektedir. Eset ile aynı mantıkla çalışmaktadır ofis bilgisayarları için tavsiye edilmez. Koruması gerçekten güçlüdür.

3 – McAfee (reaktif)

McAfee Eset ve kaspersky’ın tam tersi olarak ev bilgisayarları için kesinlikle tavsiye edemeyeceğimiz fakat ofis ve iş bilgisayarlarında sorunsuz kullanabilir, reaktif koruma için kesinlikle önerebileceğimiz bir antivirüs programıdır. Müşterilerinizi, sisteminizi ve sizi yormaz.

4 – Avast (proaktif)

Avast antivirüs programı aynı kaspersky ve Eset gibi ev için ideal antivirüs programlarındandır. Birçok özellikleri ile Eset’e benzer yönü vardır. Ev için Kaspersky veya Eset’e alternatif arıyorsanız kesinlikle Avast antivirüs programını öneririm.

5 – Avg (proaktif)

Avg de ev için ideal bir antivirüs programıdır, ücretsiz sürümü de işinizi çözebilecek düzeyde iken, evinizde ki bilgisayarınızı home office bilgisayarı olarak kullanıyor (müşterileriniz sisteminize girmiyor ise) çizim, video kurgu, ofis yazı işleri gibi kullanıyorsanız veya düşük sistemli bir bilgisayarınız var ise Avg size yeterli çözümü sunacaktır.

5 – Symantec (reaktif)

Symantec, ev bilgisayarlarına bir dönem çok fazla kurularak adı haksız yere lekelenmiş bir yazılımdır. Ev bilgisayarlarının aksine ofis ve iş bilgisayarları için ideal olan gayet güçlü bir yazılımdır. Sürekli aldığı güncellemeler ile daha da iyiye gitmektedir.

6 – Norton (reaktif)

Norton bilinenin aksine ev bilgisayarları dışında ofis bilgisayarlarında sorunsuz çalışmaktadır. ve birçok altyapı sağlayıcı firma, hosting firması, ve yazılım firması genellikle Norton’u kullanmakta ve tavsiye etmektedir.

 

Bu yazımızda, ev ve ofis bilgisayarlarını nasıl koruyabileceğimizi, alternatif çözümleri ve yapılan hataları derledik, bilgisayarlarımız ev olsun ofis olsun bizim özel alanlarımızdır onları korumak ile evimizi korumak arasında hiçbir fark yoktur, bu yoldan çıkarak kesinlikle size en uygun antivirüs programlarından birini seçerek kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca farklı önlemler ile de bilgisayarlarınızı güvende tutabilirsiniz, bunları da farklı bir konumuzda beraber tartışabilir, farklı çözümler ve farklı yollar neler hep beraber öğrenebiliriz. Ayrıca bir sonra ki konumuzda öğrenmek istediklerinizi yorumlara yazarsanız yazılarımızı ona göre şekillendirebilirsiniz. Bu kapsamda sizler ev ve ofis bilgisayarlarınız için hangi antivirüs programlarını kullanıyorsunuz? Hangi önlemleri alıyor nasıl çözümler üretiyorsunuz? Gelin yorumlarda en iyi antivirüs programları neler hep birlikte tartışalım.

Kaynak: Çevik Medya

Çevik Medya
Adım Hakan Çevik, Çevik Medya kurucusu, teknoloji meraklısı yazı yazmayı, okumayı ve keşfetmeyi çok seven bir yönetmenim.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Freedos nedir? (kapsamlı araştırma)
Sonraki
Ay Suratlı Kız: Ayla

Ay Suratlı Kız: Ayla

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.