Düzenli çalışmak ve yaşamak
Daha önceki yazımda da dediğim gibi gelişi güzel bir hayat programsız bir hayat psikolojik olarak. Bizi etkiler yeterince kaliteli bir hayatımız olmaz. Aslında hayat o kadar güzel, yaşamaya değer ki Biz yaşamayı bilmiyoruz. Günlük rutinimiz olmalı. Düzenli olmalı. Zaten düzenli çalışma alışkanlığı en güzel bu şekilde kazanılır .
Yaa kim uyacak o saate o dakikaya Hayatımı kısıtlayamam diyenleriniz olacak.
Merak etmeyin düzenliden kastım o değil. ZatenO şekil bizi fazlasıyla sıkar uyamayız diyelim ki uyduk bezdirir bir süre sonra sağlıklı olduğunu Da düşünmüyorum üstelik. Saati saatine dakika dakikasına değil de. Kendiniz doğru olduğunu hissetiğiniz zaman bırakın ne az ne çok. İnsanızSonuçta hareketli bir hayatımız var her an herşey olabilir. Kendimiz kastıktan sonra ne faydası varŞimdi uyumamız gerekenlere geçelim.
Gün içinde yapılan faaliyetler
Gün içinde yapılan faaliyetlerin çeşitliliği çok önemli azsa eğer çoğaltarak başlayalım işe
Örneğin:
-kitap okumak -yemek yapmak -temizlik yapmak-spor yapmak -yeni bir dil öğrenmek- öğrenciyseniz konu tekrarı
Küçükten başlayın acele etmeyin
Evet birden alışamazsınız çünkü yaşam şekliniz değişiyor ilkokula yeni geçen bir çocuğa direkt cebir konusu anlatılmaz Önce sayıları öğrenmesi gerkir daha sonrasında dört işlem vs. Yani kendinize düzenli bir program hazırlayacaksanız çok sık bir program olmasın.
Örneğin: Her gün, öğleden önce 1 konu çalışılacak Öğleden sonra 15 sayfa kitap okunulacak
3 hafta sonra
Her gün öğleden önce 2 konu çalışılacakÖğleden sonra 40 sayfa kitap okunulacak Akşam yatmadan önce de egzersiz yapılacak
Yani yavaş yavaş artıracağız faaliyetleri ve daha çok yapmak isteyeceğiz özgüvenimiz artacak farklı alanlara da yönelmek isteyeceğiz.
Modumuzu korumalıyız
Yani bundan kastım gereğinden fazla:
-Şarkı dinlemek-Sosyal medyada takılmak-Film izlemek-Oyun oynamak
Fazlasıyla kafayı takmamıza sebep olur, Başka şeyleri düşünmeye iter ve isteksizleştirir.