Hayal gücünün tanımı bana göre “kişinin sade olan hayatını renklendirme biçimidir. “
Birey doğup öldüğü zaman aralığında her dakika her saniye bir şeyler düşünür ve bunları imkanlı imkansız olmaksızın hayal eder. 3 yaşındaki çocuk sandalyeye çıkmayı hayal ederken 17-18 yaşında ki bir insan iyi bir üniversiteye gitmeyi hayal eder.
Bir şeyleri istememizin veya başarmaya çalışmamızın altında hep hayal gücümüz ve hayal ettiğimiz şeyin gerçekleşme isteği yatar. Aslında bizi Bi olayda en cok destekleyen şey hayal gücümüzdür. Sınırları yoktur ve hayal dünyamız gerçek dünyadan ne kadar uzak olsada %1 bile olsa imkanlı olabileceğine inanırız.
Ressam bir resmi çizerken hayal gücünü zorlar, Şair şiirini yazarken hayal gücünü zorlar. Sürekli bir zorlama isteği ile istedikleri alanda başarılı olmaya çalışır.
Hayal gücü olmayan bir insan toplumdan soyutlanmış kendini karamsarlığa kapatmış dış dünyadan herhangi bir beklentisi ve amacı olmayan robotlaşmış bir birey gibi yaşar. Siyah beyaz dünyasında onu renklendiren bir şey bulamaz, herhangi bir sevinci olmaz, bir şeye ulaşmak için kendi sınırlanırını zorlamaz ve toplum ne derse kendinin ne istediğini düşünmeden onu yapar bu da bir zaman sonra kişinin kendi psikolojisinin bozulmasını sağlar.
Benim kendi dünyamı renklendiren heyecan katan her zaman hayal gücümdür. Kendimi ne kadar zorlarsam ne kadar hayal kurarsam o hayalime daha cok yaklaşacağıma inanırım ve kendimi daha iyi motive ederim.
Tadı tuzu olmadan nasıl bir yemek yenmiyorsa hayal gücünüz olmadan da bir hayat geçmez.