CESETLER YÜRÜR MÜ SİZCE?

Merhaba bugün sizlere cotard sendromundan bahsedeceğim.

Cotard sendromu nedir? Cotard sendromu kişinin kendinin veya vücudunun bir bölümünün ölü olduğunu düşünmesidir, bu sendrom yürüyen ceset sendromu olarak da bilinmektedir. Bu sendromda kişi vücudunun bi bölümünün parazitler veya böcekler tarafından yok edildiğini düşünebilir bu da aslında bir şizofreni midir sizce? bana göre şizofrenidir.

Şimdi hastalıkla ilgili bazı olaylara geçelim;

2009 yılında bir adam hastaneye gidip birkaç kere öldüğünü buna rağmen kimsenin onu fark etmediğini söylemiştir ve bunun üzerine bu adama cotard sendromu teşhisi koyulmuştur.

Bir başka olay da Japonya’da bir adam hastaneye gidip doktorlara öldüğümden şüpheleniyorum bunu doğrulayabilir misiniz? diye sormuş doktorlar da buraya kadar gelen biri ölmüş olamaz demiş adam ise bunun beyninin bir oyunu olduğunu söylemiştir. 

Cotard sendromu belirtileri;

1. Yokluk, hiçlik hissi.

2. Kendisinin ve dünyanın varlığını inkar etme.

3. Halüsinasyonlar görme.

4. Ölü olduğunu ispat etmek için intihar girişimlerinde bulunma.

Bazı hikayeler;

1) Bir kadın kocasını kaybettikten sonra hiçbir şey yiyip içmemiş ve soluk borusuyla  yemek borusunu birbirine yapıştığını söylemiştir.

2) Keşmir’de bir kadın hastanede kalbinin yerinde olmadığını ve karaciğerinin çürüdüğünü aynı zamanda yürürken vücudunu hissetmediğini söylemiştir.

3) Warren diye biri de eve giderken 100 km hızla bir ağaca çarpıyor ve kalçası, beli hasar görüyor. Beyni de hasar görüyor. Warren ağaca çarpıp belini ve kalçasını kırdığını hatırlamıyordu bunu sorguluyordu kendi kendine acı hissetmem gerekiyordu fakat ben hiçbir şey hissetmiyorum diyordu. Aylar sonra da Warren İngilteredeki Headley Courd hastanesine kabul edilmiş ve hastanenin hayaletler için bekleme odası gibi olduğunu söylemiştir.

Sizce bu hastalık hangi travmatik olaylar sonucu bireyde meydana gelir? yorumlarınızı bekliyorum.

kaynak:  https://www.bbc.com

                 https://evrimagacı.org

                 https://milliyet.com.tr

Elifnur
Psikoloji araştırmacısı , Klasik Kitap kurdu , Yüzüklerin efendisi hayranı
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Bedel
Sonraki
Yakın Uzak

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.