Bu sivilceleri sıksak da mı saklasak sıkmasak da da mı saklasak

Selam arkadaşlar  bu gün sizlere ergenlik dönemimizin korkulu rüyası olan ve hala da ara sıra yüzümüzde ağırladığımız sevimsiz dostlarımızdan, daha doğrusu onların özünde ne kadar tehlikeli olabileceklerinden bahsedeceğim.

Öncelikle yarıda bırakacak olan arkadaşlar varsa onlar gitmeden şu mühim bilgiyi vermek istiyorum. Yüzün tehlikeli üçgeni  de dediğimiz ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan yerlerdeki sivilceleri kesinlikle sıkmayın. Buraya ölüm üçgeni deniliyor ve oluşacak bir enfeksiyon baş ağrısına, görüş kaybına, felçlere bazen de ölümlere neden olabiliyor. Bunun nedeni ise bu bölgenin altından geçen

A. facialis’ in beyni besleyen arterlerde bağlantılı olması. Bu da menenjit dediğimiz beyin zarının iltihaplanması olayına neden olabiliyor.

Evet şimdi de bölge bölge sivilce oluşma nedenlerine bakalım.

Not: Ergenlikte sivilce oluşumasının nedeni vücuttaki yoğun hormonal aktivitelerdir. Yani  12-20 yaş aralığındaysanız bölgesel sivilcelenmeniz herhangi bir probleminiz olduğunu göstermez. Bu yaş aralığının dışında bölgesel ve çok yoğun sivilcelenme yaşıyorsanız doktora gitmenizi tavsiye ederim.

YANAKLARDA ÇIKAN SİVİLCELER

Yanaklarda çıkan sivilcelerin en büyük sebebi günlük alınması gereken şeker miktarından daha fazla alınmasıdır. Bunun yanı sıra akciğer ve solunum yoluyla ilgili rahatsızlıklardan da kaynaklanmaktadır.

ALINDA VE BURUNDA ÇIKAN SİVİLCELER

T bölgesinde tekrarlayan sivilceler temel olarak aşırı sebum, yağ üretimi veya stres nedeniyle oluşur. Stres ve yağ üretimi ilişkili olmamakla birlikte, stres sivilcenizi kesinlikle kötüleştirebilir. Alın ve burunda sivilce fark ederseniz, uyumadan önce cildinizi temizlemeyi ve diğer hijyenik uygulamaları denemeyi tercih edebilirsiniz.

ÇENEDE ÇIKAN SİVİLCELER

Çenede çıkan sivilceler genelde hormonal sebeplidir. Uzmanlara göre bu endokrin sisteminizde bir bozulma olduğu anlamına gelir. Genellikle yağ bezlerini aşırı uyaran ve gözenekleri tıkayan aşırı androjen seviyelerinin bir sonucudur. Hormon seviyeleri adet döngüsü sırasında değişkenlik gösterebilir. Bu değişime bağlı olarak çene ve çevresinde sivilce yani akne oluşumu görülür. Hormon dengesizliğinin bir başka sebebi de beslenme alışkanlıklarıdır. Böyle bir durumda beslenme düzenini değiştirmek önemli bir adım olsa da, mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Hortlak gören cin
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
MESAFEDEN FERSAH FERSAH KOPUŞ
Sonraki
Psikolojik Davranışları Yorumlama

Psikolojik Davranışları Yorumlama

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.