Blog yazmaya başlamak istiyorsunuz ama nereden başlayacağını bilmiyor musun? O zaman bu yazı sizin için harika bir rehber olacak. Blog yazmak sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Hobi olarak blog yazabileceğiniz gibi bir iş olarak da bunu yapabilirsiniz. Önemli olan doğru kararları vermek, acele etmemek ve kendinizi en iyi şekilde üretir hale getirene kadar doğru zaman yaratmaktır. Bunun ardından blog yazmaya başlamamak için hiçbir sebebiniz kalmayacaktır.
Peki Blog Yazmaya Nasıl Başlanır?
Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz gibi ne hakkında yazacağınıza ve temanızın ne olacağına karar vermeniz gerekir. Bu kararı verdikten sonra yol haritanız net bir şekilde belli olacak ve siz de üretim yapmaya başlayabileceksiniz. Peki ne hakkında yazacağımıza veya temamızın ne olacağına nasıl karar veriyoruz? Çok basit. Ne hakkında üretim yapmak istediğinize karar verin. İlk adım bu. Bu işi hobi olarak mı yapacaksınız? Yoksa bilginizi ve deneyimlerinizi mi paylaşmak istiyorsunuz?
Eğer uzmanlık alanınız ile alakalı bir şeyler paylaşacaksanız işinizin daha kolay olduğunu söylemek mümkün. Çünkü bu zaten yazacağınız konuya hakimsiniz demektir ve yazacağınız şeylerle ilgilenecek olan hedef kitlenizi de daha iyi tanıdığınız söylenebilir. Bu sebeple sizin için üretim yapmak çok daha kolaydır. Çünkü alanınızda bir yetkinliğiniz vardır. Eğer blog yazma işini bir hobi olarak gerçekleştirecekseniz daha kapsamlı bir çalışma ve hazırlık dönemi sizi bekliyor olacak. Çünkü bu durumda yazdığınız içeriklerde daha fazla kişisel ifadeye yer vermek ve hedef kitlenizi tanımak için daha fazla araştırma yapmak, dolayısıyla ön hazırlık döneminde daha fazla zaman harcamak durumundasınız.
İşin Dijital Ayağı
İşin dijital tarafı belki de bizim en çok zamanımızı alacak aşamalardan biridir. Öncelikle nasıl bir platformda blog yazmak istediğimize karar vermemiz gerekir. Elbette bunun için de blog deneyimimizin nelerle destekleneceğine ve içeriklerde ne gibi eklere yer vermekten hoşlanacağımıza da karar vermek gerekir. Bu soruları cevapladıktan sonra kendimize en uygun platformu seçip kuruluma başlayabiliriz.
Blogger veya WordPress gibi bir site tercih ediyorsak kendimize içeriklerimizi yayınlayacağımız bir sayfa inşa etmemiz gerekiyor demektir. Bu sayfa bizim profilimiz olacaktır ve bu profilde dilediğimiz her şeyi yayınlamamız mümkündür. Blogger ve WordPress kişiselleştirilmiş blog deneyimi için en doğru tercihlerden yalnızca ikisidir. Ancak her zaman sizi mutlu etmeyebilir. Bunun sebebi ise blog içeriğinizin ve blog hesabınızın umduğunuz kadar çok trafik almayacak olmasıdır. Yeni açılmış bir blog hesabı siz duyurusunu ve altyapısını iyi yapmazsanız kimsenin ziyaret edeceği bir yer olmaz.
Dakikalar İçinde Kişisel Blog Sayfanızı Oluşturun: kooplog
Bir seçeneğiniz daha var. Bu da görünür olmak için kolektif üretimin yapıldığı blog hesaplarını tercih etmek. Şu anda bu yazıyı okuduğunuz kooplog da bu blog sitelerinden biri. Dilerseniz blog profili oluşturmak ve blog yazısı yazmak için kooplog’u da tercih edebilirsiniz.
Peki bunun ne gibi avantajları olur?
Kolektif üretimin yapıldığı bir sitede blog içeriği yazmaya başlamak, söz konusu bu blog içeriğinin daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlar. Peki bu nasıl olur? Şöyle: Siz yazı yazarsınız ve yazını ilgi çeker. Veya tam tersi, sitede ilgi çekecek bir yazı yayınlanır. Bu yazının yarattığı trafik sitede yazı yazan herkes için bir fırsattır. Çünkü siteye giriş yapan ziyaretçiler, bir yazıdan diğerine geçmeye meyillidir. Belki siz bile bu yazıyı okumadan önce kooplog üzerinden başka yazılar okumuş olabilirsiniz. Kim bilir? İşte bu trafik, sitenin daima güncel ve aktif olmasından kaynaklanır. Bu da siz içerik üreticisi için inanılmaz bir sesinizi duyurma fırsatıdır.
Buraya tıklayarak dakikalar içinde kişisel kooplog blog sayfanızı oluşturabilir ve yazılarınızı binlerce blog okurunun beğenisine sunabilirsiniz.