Bilinçaltı, insanın işletim sistemidir. Beyin, çoğu olayı zamanla unutsa da bilinçaltı asla unutmaz. Çalışma şekli ile de herkesi hayrete düşürür. Birçok davranışımız, bilinçaltımızın eseridir. Örneğin; garsonları aşağılayan bir müşteri, büyük bir ihtimalle geçmişte çok küçümsenmiştir. Bu küçümsenme durumu bilinçaltına yerleşmiş ve başkalarını aşağılama duygusu doğurmuştur. Müşteri, garsonu aşağılarken bilinçaltındaki küçümsenmiş çocuğu doyurmaktadır.
Bilinçaltının, beynimizin neresinde olduğu hep merak edilmiştir. Beynin hiçbir yerinde yerini gösteremeyiz. Çünkü bilinçaltı, somut bir organ değildir. Zihnimizin hayal kuran yeridir. Hayaller bilinçaltında kurulduğu gibi kazanılan alışkanlıklar da bilinçaltında yapılır. Örneğin; yürümek, araba kullanmak gibi.
Bilinçaltı, bizim hayat enerjimizi düzenler. Hayata pozitif ya da negatif bakmak, bilinçaltımızla bağlantılıdır. Ancak bilinçaltımızı yönetebiliriz. Geçmişi unutmayız ama acı çektirmeye devam ettirmesine izin vermeyiz. Sigarayı bırakarak, bilinçaltımızdaki kötü alışkanlıklardan birini silebiliriz.
Kısaca, bilinçaltı yarına ekilen tohum demektir.