Annelik, Doğum Ve Doğum Sonrası Psikolojik İnceleme

Annelerimizin bizi neden karşılık beklemeden sevdiğini ya da neden bizden nefret ettiğini hiç düşündünüz mü? 

Annelerimiz bizi karşılıksız sevebilir çünkü;

Biz aslında annelerimizin bir parçasıyızdır. Biz annelerimiz için doğum esnasında ondan kopan parçanın kişiye dönüşmüş haliyizdir. Eğer bir anne kendisini seviyorsa, muhtemelen parçasını, yani sizi de sevecektir. Bunun dışında bazı istisnai durumlar annelerde çocuklarına karşı nefret besleme eğilimine sokar. 

Doğum sonrası aşırı kaygı ve çocuğa duyulan nefret

Bazı hamile bireylerde doğum sonrası ağır kaygılar , psikolojik rahatsızlıklar görülür. Anne, çocuğuna nefretle bakar. Bunun asıl sebebi; annenin kopan parçasının kendisini eksik hissetmesine sebebiyet vermesidir. 

Bağnaz anne ve çocuğu öldürme arzusu

Dinine aşırı bağlı olan anne, doğum sonrası yaşadığı zorlu psikolojik rahatsızlık ile çocuğunu öldürme, dini terimle; onu, kendinden kopan parçayı tanrıya kurban etme girişiminde bulunur. Çocuğunu, tanrıya kurban edilmesi gereken olarak görür. 

Kusurlu anne ve yok edilmesi gereken parça

Kendini sevmeyen, kendini kusurlu olarak gören anneler; ondan kopan parçayı (çocuğu) bir kusur olarak görür ve onun ortaya çıkmasıyla beraber yok etmek yani çocuğunu öldürmek ister.

Annelik, meslek değildir. Anne olmak isteyen bireyler; doğumdan önce, doğum esnasında ve doğum sonrasında destek almalıdır. Psikolojik olarak rahatsız olup doğum yapmak tehlikelidir. Yukarıda bahsedilen durumlardan biriyle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız anneliği ciddiye alınız ve gerekli tedbirleri uygulayınız.

Berkan
Subscribe
Bildir
3 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
KALPLERE DOKUNMAK: SEVGİNİN GÜCÜ
Sonraki
Eskileri unutun, yenilere kapı açın.

Eskileri unutun, yenilere kapı açın.

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.