Bazen biz insanlar çok bunalırız türlü stresler yaşarız ama aynı evde yaşadığın anne baba kardeş hiçbirine tek kelime dahi edemeyiz.Nedir bizi böyle yapan ? Toplumsal baskı mı yoksa onların da ailelerinde görmedikleri hoşgörü sevgi saygı mı ?
ÖZELLİKLE BİZ GENÇLER ANLATMADAN ANLŞAILMAK İSTİYORUZ
Ailemiz bizimle göz teması dahi kurduğu zaman kırgınlıklarımızı ,suskunluklarımızı omuzlarımıza binen yükleri görsünler bir sarılmayla çözülecek yaralarımız sarılsın istiyoruz.Fakat özellikle günümüz teknoloji çağında herkes kendi kuytusuna çekilmiş .Kimse kimsenin yarasını görse bile üç maymunu oynamayı seçmiş durumda. İnsan aynı karında yattığı karındaşının dertlerini nasıl göremez ?
Etrafımıza baktığımızda onlarca antidepresan kullanan kendini topluma kabul ettirmeye çalışan genç var .Toplumdan kastımız ilk başta aileleleri görmüyor bu çoçukları .Her çoçuk kendini kanıtlama anlatma derdine düşmüş durumda kimi kız çoçukları babasının sevgisini görmek için ideal evlat olmak için çabalar ne yapsa kafi olmaz bir kez itilmiş sevgi mahrumluğu çekmiş ya ötesi var mı ağzıyla kuş tutsa yaranamaz.
Biz görünmeyen çoçuklarız
Babalarının yok saydığı annelerinin sevgiyi karnını doyurmakla sağlandığı sanılan çoçuklarız.Günümüz çağında zaten baba akşam eve gelir evlatlarının başını oşamadan televizyon kumandası sorar.Çoçuk başlarda başım okşansın diye bekler daha sonra o da umudu keser içine kapanır.Bu sefer de odasından çıkmaz kavgalar baş gösterir yine yaranamaz ya kızar anne baba evlada sen odandan çıkmıyosun yüzünü göremiyoruz çoçuk susar diyemez sen beni gördün mü bunca zaman diye .
BELKİ ONLARCA ÇOÇUK HİÇ BU FOTOĞRAFTAKİ SEVGİYİ GÖREMEDİ
Peki sorduk mu bu neden böyle ? Bana kalırsa onlarda daha önce ne annesinden ne bababsından sevgi saygı görmemiş onların hiç başı okşanmamış ki baş okşamayı bilsinler .Ama bu toplumumuz için büyük risk taşımaktadır.Bir toplumun düzenli mutlu ve gelişmiş olabilmesi ailede başlar .Aileler ne kadar mutluysa o kadar güzel bir toplum o kadar yaşanılası bir dünya olur.
TOPLUMDA AİLENİN BAŞLICA GÖREVLERİ VARDIR
- 1-Toplumun devamını sağlama ve nüfüsü arttırma
- 2-toplumun birikmiş kültürünü yeni nesillere aktarma
- 3-toplumun ekonomik faaliyetlerini yürütme
- 4-toplumun sosyal kontrol gibi güvenlik gibi fonksiyonlarını yerine getirme
- 5-aile fertlerinin fizyolojik piskolojik gibi ihtiyaçlarını karşılama
Daha bunun gibi onlarca madde sayabiliriz bunların yerine aksamadan gelebilmesi iyi yetişmiş bir çoçuğun güzel ailesinin her türlü maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olması gerekir.
Aile çoçuğun hayatında 5-6 yaşlarında tam anlamıyla dahil olmaya başlar.Çünkü bir çoçuk ilk eğitimini ailede alır bu da 5-6 yaşlarında aktif olarak gerçekleşir ve çoçuk yetişkin olana kadar devam eder. Söylesenenize ailesinde eğitimini doğru tamamlayamamış bir ebebeyn nasıl çoçuklarını anlasın onlara güzel bir eğitim verebilsin .bu kadar sorumsuzluğun bedelini biz gençler ödüyorüz.
Bazı durumlarda vardır ki onları ailemize hiç anlatamayız mesela hangimiz ilk içtiği sigarasını ailesine anlatabildi ya da çoğu genç kız sevdiği gönül verdiği birini heyecanla annesine anlatabiliyor.Ya yargılanma hatta daha da ilerisi alınan cezalar ,caydırıcı yöntemler hiç bilmezler ki bir kez o şeyi yaptıysak ne yapsalar bu yoldan dönüş yok ya da kendi gençlikleirni kendi yaşadıklarını düşünemiyorlar .
SİZ SİZ OLUN DÖNÜŞMEK İSTEMEDİĞİNİZ ANNEYE BABAYA DÖNÜŞMEYİN .
Ama her zaman onları suçlamakta doğru olmaz bazen bizim iyliğimizi isterler fakat biz ya sırf onlar istiyor diye yapmayız ya da o kadar pişmemişizdir ki o yolun sonunu göremeyiz . Onlar neden böyle istiyor diye etraflıca düşünmeyiz. Sonuçta yanımızda deneyimlemiş her türlü hatayı yapıp sütten ağzı yanmış insanlar var bu deneyimleri bilgelikleri görmezden gelmek elimizin tersiyle itmek bazı zamanlar ahmaklık olur.
“Belki de anne babalar çocuklarını kendi varlıklarını geleceğe taşıyacak bir “ölümsüzlük sembolü” olarak gördükleri için, kendi değer ve inanç sistemlerini aktarmayı güvence altına alacak bir çocuk yetiştirme tarzı benimserler.” (Sümer, N., Aktürk,G.E. ve Helvacı, E., 2010)