Crowdsourcing Kullanımını Tercih Etmek İçin 5 Önemli Sebep

Dünyanın en büyük şirketleri bile doğru yeteneği şirket içinde bulundurmakla genel maliyetleri sınırlamak arasındaki dengeyi bulmakta zorlanıyor. Kalabalığa dayalı işgücüne erişim, işletmelerin kendi personelini yükseltmeye gerek kalmadan iş güçlerini gerektiği gibi büyütmelerine veya küçültmelerine olanak tanıyarak işleri kolaylaştırır. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu, yoğun emek gerektiren projeler için crowdsourcing yani kitle kaynağı kullanan işletmeler için çok ciddi rahatlıklar sağlıyor.

İşte crowdsourcing (kitle kaynak) kullanımını tercih etmenin en önemli 5 nedeni:

1. Esneklik

Çok da uzak olmayan bir geçmişte, personel konusunda uzmanlardan oluşan bir ekibe sahip olmak rekabet avantajı olarak görülüyordu. Ancak bu ekibin yetenek skalası zaman ve maliyet açısından her zaman sınırlı kaldı. Crowdsourcing ile kalabalıktan yararlanmak, işletmelere sınırsız çeşitlilikte uzmanlık ve yeteneklere erişim sağlar. Bu nedenle, proje bazlı işgücü modeli, her zamankinden daha fazla esneklik sağlar.

2. Ölçeklenme

Kalabalıktan yardım almadan belirli girişimler mümkün olmazdı. Örneğin, e-ticaret satıcıları, büyük online katalogları sürekli olarak ürün açıklamaları, meta açıklamalar ve kategori etiketleriyle güncelleme zorluğuyla karşı karşıyalar. Bu büyüklükte bir proje, hızla büyütüp küçültülebilen büyük bir metin içerik yazarı ekibi olmadan mümkün olmazdı.

3. Hız

İşletmeler, ürünlerini pazara her zamankinden daha hızlı sunma baskısıyla karşı karşıyalar. Ne yazık ki bu, piyasa taleplerinin çoğu, şirketin personel yetiştirme ve geliştirme becerilerini aştığı anlamına gelir. Daha da önemlisi, özellikle iş değiştirme oranının yüksek olduğu Z kuşağının da iş hayatına atılmasıyla birlikte, çalışanların eğitimine kaynak ayırmak her zaman bir şirket için faydalı olmayabilir. Kalabalığa dayalı iş gücünden (crowdsourcing) yararlanmak, mikro görevlerin yükünü dış kaynaklara dağıtabilir ve şirketlerin temel işlerine odaklanmasına olanak tanır.

4. Kalite

Düzgün bir şekilde yönetildiğinde, crowdsourcing (kitle kaynak) projelerinin çıktıları muazzam kalitede olabilir. Bunun nedeni, crowdsourcing (kitle kaynaklı) projelerin son derece spesifik görevlere bölünebilmesi ve yalnızca bu tür bir görev üzerinde çalışmak için uygun olan kişilere atanabilmesidir. İşin bölümlere ayrılması daha yüksek kalitede yapılmasınız sağlar çünkü her takım üyesi kendi uzmanlığıyla ilgili konularda görevler alır.

5. Doğruluk Oranı

Şirketiniz düşük kaliteli işler üretirse, itibarınız zarar görür. Bu, işinizin bu kadar önemli bir yönü olan kaliteden ödün veremeyeceğiniz anlamına gelir. Kalite güvencesi, Kolektus platformunun, kalite standartlarınızı karşılayacak güvenilir ekiplerle sağlaması ve denetlenmesiyle sizlere sağlanır.
Crowdsourcing (kitle kaynak) kullanımının faydaları abartılamaz. Büyük bir ekibi bir an önce oluşturma ve ölçekleme yeteneğine sahip olmak, kesinlikle Kolektus iş modelinin en harika yönü!
Crowdsourcingi sevmek ve kullanmak için daha fazla nedene ihtiyacınız var mı?
Merak ettikleriniz mi var? Bizimle iletişime geçin | hello@kolektus.com

Kolektus Crowdsourcing
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Verileri Anlamlandırmada Crowdsourcing Hizmetleri — Bölüm 1
Sonraki
Crowdsourcing (Kitle Kaynağı) İçerik Pazarlamasının 4 Faydası

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.