Politiklesek mi? Politiklemesek mi?

Politiklesek mi? Politiklemesek mi?

Politikacıların o altından kıymetli koltukları hep dilimizdedir. Söyler dururuz şikayet vari cümlelerimizin arasında; Bi gitmedi,bı bırakmadı, yapıştı kaldı koltuğa vs. yakınmalarımız çokçadır. Peki asıl soruyu sormayı hep ihmal ederiz.. Bu politikacılar neyin üzerine oturuyorlar da kalkmak gereksinimi dahi duymuyorlar yahut halk onları yerinden kaldırmayı bile düşünmüyor azınlık istisnası dışında.. NEDEN? NASIL?

İlk sırada terör propagandası yer alıyor zannımca istisnasız o koltuktan kalktığı anda teröristin teki o koltuğa yapışacak,ülke istilâ edilecek,kan gövdeyi götürecek.. ALLLAAAHH. Çok şükür ki o politikacılar koltukta da kan sadece gövdeyi götürmüyor!!!! Teröristler koltuklarından dahi talimat verebiliyor bu koltuğa oturmadan!!! Bide ALLAHUEKBER nidaları dillerinde pircing gibidir.. Göstermekten zevk alırlar başkada bir işe yaramaz zaten.. Yahu Allah senin için büyükte Diğerleri için ne? Sorsan bu soruyu sap gibi kalırlar.. Cevapları ezberci, söylemleri bayat ihtiyarlar sizi. Yahu ben koca yazımın içinde aynı kelimeyi kullanmayı kendime hakaret sayarken yarım asırdır aynı kokmuş cümlelerle halka hitap etmeyi aynadaki kişiye siz nasıl yakıştırıyorsunuz.  Koltuğun sonraki talihli sebebi işsizlik.. Haberlerde, TT lerde atama talepleri gördüğümde çok gereksiz diyorum içten içe.. Hakkıdır elbet ancak peki bu iş,atanma hakkı kimin aç gözünü tatmin etmez.. Sömürücü iş vericilerin ve rekabetçi ortamdan beslenen politiklerin.. Bu durumda attığınız sloganlar attığınız yerde kalıyor da biride varması gereken yere düşmüyor..Düşecek olursa bir ihtimal onu da alır kendi müzelerine koyarlar zafercilik müzesine.

Kadın.. Koltuğun altında ezilen diğer varoluş çabası ,hak arama yollarının tıkandığı, ama en kötüsü de açılmak istermiş gibi yapılmasıdır kadını politik kılan.. Cinayetini, anneliğini, cinselliğini, öğrenciliğini bile.

Politiklesek mi? Politiklemesek mi?

Önce yasalarla tüm yolları açarlar şiddetinin. Mikrofon önünde milyonlara seslenirken kadını cümlelerin sonuna eklerler.. Ama ne eklemek kadın varda adın nerde diyesin gelir.. Sadece ailevi ve bünyevi görevlerinden dem vurur ki diğer alanlara yeltenmeye kalkmasın.. Düşünmesin ve sorgulamasın oldu ki sorgulayacak olur, kulaklar kapatılsın eğitimidir o mikrofon konuşmaları. Kadının sorgulaması çocuğunun sorgulamasıdır, komşusunun kısacası bir erkekle kıyaslandığında daha bulaşıcıdır fikirleri çünkü daha sosyaldir takdir edersiniz ki. Sorgulayan bir halk berbat yönetimin tehdididir. Kadın şiddeti burada devreye girer sessizleştirilmesi ve muhtaçlaştırılması nimettir yine bu koltuk işgalcileri için. Böyle bir kadın kendiyle uğraşırken ne çocuğuna ne de komşusuna yetebilir.. Bu ihanetin en büyüğü kocadan önce ana babasından gelmiştir kadının.. Yarın bir gün koca beğenmez, bizi görmez diye eğitim hayatına okuma yazmadan sonra gem vurulur.. Var olmak için koştukça çelmeler takılır da durur.. Düşmek yeri bilmektir bilene. Kalkarız elbet. Bir düşünürün de dediği gibi; Birisi ısrarla koltuktan kalkmıyorsa bilinçli altına yapmıştır.. Yanlızca Sağlıkla değil, Politiklenenlerin farkında olarak kalın.

BUKETOSTOP
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Ra’s Al Ghul’un Haklılığı
Sonraki
GRAMMY YAPTI YAPACAĞINI

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.