YIL:2070 Bölüm 1

Enerjinin yanlış kullanımı, tüm Dünya’yı ısıttı ve kirletti. Hava kirliliği o denli arttı ki insanlar maskeyle dolaşıyor. Tüm kaynaklar azalıyor ve kaynak arayan nüfus artıyor.

Ben evde oturuyorum. Dışarı çıkmak zorunda kalmadıkça çıkmayacağım. Çünkü dışarısı pis ve kalabalık. Son sıcaklık arttı ve su kaynakları tükenmeye başladı. Ben laboratuvarımda bu konu üzerinde çalışıyorum. Böyle devam ederse Dünya yaşanılamaz hale gelecek. Bütün günleri düşünerek geçti. Başına oturdum. Bir tez hazırlamak istiyordum ama olmuyordu. Aklıma fikir gelmiyordu. Sonra uyudum çünkü saat sabaha karşı iki olmuştu.

Sabah olunca kahvaltımı hazırlamak için aşağı indim. Bu gün üniversiteye gidip bu konuda bir kamu spotu çekecektik. Kahvaltımı yaptım. Saat yaklaşık on idi.      Üniversiteye gitmeme daha 2 saat vardı. Ben de bu gün olacak görüşmeme hazırlık olması için bu konuyla ilgili kitaplar okumak istedim. Yaklaşık 1 saat kadar kitap okudum. Böylece aklımda konuşabileceğim kelimeler ve konular olarak tasarım oluştu.

Saat 12:00 olduğunda üniversiteye gitmek için yola çıktım. Otobüse binmek için durağa kadar yürüdüm. Otobüsüm geldi ve akbilimi basıp boş bir yere oturdum. Üniversiteye gitmem yaklaşık yarım saat sürdü. Aslında kendi arabam var ve arabamla daha hızlı giderdim ama toplu taşıma kullanmak çevremiz ve bizim için daha yararlı.

Stüdyoda konu hakkında bol konuştuk. Yeri geldi sohbet ettik, yeri tartıştık ama çok güzel bir çekim oldu. 4 saat kadar çekim sürdü. İlk defa bir yerde kamera önüne geçmiyordum ama sanırım en uzun ayak bu proje idi. 

Eve gitmek için can atıyordum çünkü çok yorulmuştum. Çekim işleri çok zor işler. Bunu her gün yapan insanlar var. Onlara hayranlık duymuyor değilim. 

Çekimler bittikten sonra eve gitmek için otobüs durağına gittim. Otobüse bindim ve eve gittim. Dinlenirken televizyona bakmaya karar verdim. Biraz sonra canım sıkıldı kitap okumaya başladım. Yaklaşık 1 saat sonra uyuya kalmışım. O kadar yorulmuştum ki anlatamam. Uyuya kalmam pek normal değildi.

O akşam rüyamda geleceğe gitmiştim. Kulağa garip geliyor olabilir ama ciddiyim.

” Su kaynakları tükenmiş. İnsanlar birbiriyle kavga ediyor, profesör. ” Diye tanımadığım bir adam benle konuşuyordu. Ben de ona ” İnsanlar kavga etmiyor daha bunu 2050 ye kadar beklemem. Dedim. Adam afallamış gibi bana baktı ve ” Herhalde kafanız karıştı doktor, biz 2070 yılındayız zaten. ” Dedi şaşkın bir edayla. Ben de ” Ne yıl 2070 değil ki, 2020! ” Dedim şaşkın ve hafif bir garipsemeyle. Adam: ” Doktor, sanırım kafanız karıştı yıl 2070! Dedi. 

Benim Yazarlığım
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Doğu Türkistan davasına ihanet eden Çin kuklası Burhan Şehidi

Doğu Türkistan davasına ihanet eden Çin kuklası Burhan Şehidi

Sonraki
GALATASARAY ZİRVEYİ SEVDİ..

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.