Benim Deli Koşuya Çıktı!

Merhaba canlar

Bugün burayı bi günlük gibi kullanasım var mazur görün , ben kimim demeye geldim. Az geyik yapalım isterim.

Ben eylül sonbaharın kızı esen rüzgarın hastası , yağan yağmurun mübtelası. Mübala yapıyorum sanmayın yağmur yağdı mı sokağa oturmuş sırılsıklam ıslanıp kahkaha atmışlığım çoktur.Mahallenin tüm zillerine basıp seviyom be seni ablam demişliğimde boldur. Yüregimde ufağından ama mahallesinin delisinden bir çoçuk gizli. 

Bu kız deli uzak durun. Tabelası asılıdır ruhumda.

Pamuk şekerinde mutluluk , çatapatta çoçukluğumu bulur , sokakda çocukların maçına salça olur , kaleci kesilirim. Anlicağınız eglenceyi arar kendi ellerimle bulurum. Gülmek bir uzuvum gibidir. 32 diş gezen gülen emojii kıvamında dünyayı görürüm. Horoz şekerim, ucçan balonum , koyu sohbetim ahh tadından yenmez duyarda duymazdan gelişim.

Asarım keserim degilimdir lakin kestigim parmağın dikişi tutmaz bunu bilirim. Agzım iyi laf yapar 3 yaş 33 yaş demeden  giydiririm. Sadığımdır bir çiçegi bile 17 yıl katıksız severim. Dostlarıma böbrek dalak demeden gözü kapalı veririm. Azıcık ucundan aptalımlımdır degeri hak etmeyene bile bol keseden veririm. 

Agzım sıkıdır söyleneni duyulanı unutur dilim duymamışçasına hafızamdan silerim. Ah be aptalım kuyruguna basanın fişini çeksen nolur. Ha sanmayın katıksız saftiriğim.Kafama taktığımında dünyayla ilişiğini bilem keserim. Söyleneni kötüye yormam, lafı g*tümden anlamam, zarta zurta kırılmam lakin köpek çekenin tasmasını keserim. 

Her yaştan dertliyi dinler derdine tavsiye verir çokça sever ,sevilirim.Ama terzi bu ya kendi söküğümü dikmeyi beceremem. Çok deger verdiklerimin hatasını sayısız kez görmezden gelir, degişceği konusunda kendimi hep ikna ederim. 

Sanırım yediğim kazıklar bi yerime yetmemiş…

Bolca dost kazığı, tazesinden akraba artığı , konusundan komşusundan çekememezliği olabildince tolere ederim. Naparsın dilim sivridir tek seferde salarsam hepsinin 7 cettine giydiririm.Hamaratımdır ama yemek yapmaktan illahlah ederim. Siz isteyin kekinizi böreginizi el açmasından mantınızı edeyim. Acısından kahvemle dost muhabbetini severim.

Birşeyi yapmayı kafaya koyduysam en iyisini isterim , olmadı mı deli gibi zır zır beynimi yerim. Başak burcunun her özeliğini üzerinde taşır lakin dagınıkta bir tipim , yükselenim şaşmışsa demek ki 😉 Şu eti canga daki orangutan gibi dagınık sevenlerdenim.Varsın evler dagınık olsun zihnin yerinde olsun isterim. Yıllanmış dostluk severim , en az 10 yılı deviririm. 

Önceleri gönlümün beyaz sayfalarını çokça p*c ettiğim için, artık özenle seçmeyi tercih edenlerdenim.

Sevdim mi gözü kararıp varımı yogumu  ortaya sererim. Ondandır kullanılmış mendil gibi gönlümü telef edişim. Kafa eser gece demez gündüz demer yerine getiririm. Kolay pişman olmam ki en büyük pişmanlığım 11 yılımı bir aşka rehin vermişliğim.

Kafa zehirde kime zehir,  ona buna şuna kendine gelince aptalı oynayan bi deliyim. Deli demişken laf gelimi söylediğimi düşünmeyin. Teyzeme deli meryem, dayıma delinin yarbay derler. Deli sülalesinin gülen emojisiyim. 

Kafamı attırdıkları için bi kıraathaneyi ateşe vermeyi düşünüp karşısında çay içmeyi zevk sayanda biriyim. 

Sözünü esirgemez başkasının dogrusuyla yaşamaz, sevdiklerine gelince süt dökmüş kedi den beterim. Hayatın en boktan yerini bu yüzden tadan biriyim.

Bin kaplan gücünde olupta sevdikleri yüzünden ezilmeyi sineye çekmiş ,kendini sevmeyi bi süre ihmal etmiş bir deli. 

Hayatım ; deli kısmına kısa bir ara vermişti. Çokça gönül almalar bolca memnun etme çabaları , onun dediği , bunun dediği kaygısı, birinin kızı , birinin sevdalısı, birinin atı akrabası olma telaşı…

Kendine şaşırıp içindeki durdurulamaz  çılğın kızla savaş hali…

Ömrümün çokda kısa olmayan o kısa arası çokşey ögretip bana bol atar gider kattı. Artık alayına öncekindende bol, yol gider. Beni sevmeyen kendine iyilik eder, sevsin diye kendimi helak edicek de degilim. Sevense sevdiği kadar gönlümde yer sahiblenir bilirim . Eksiğim kusurum, varım , yoğum , 32 dişim,  hayata eglence gözüyle bakan içimdeki deliliğimle yeniden sahalara dönmekteyim.

heyuuuu içim dışım her bir yanım deliliğimle el sıkıştı. Odalar kuruldu, eşyalar taşındı. Kendimi sevdiğim , olduğum deliye ne yapsan mübah ehliyeti verildi. Şimdii siz benden korkun derim 😉

Benim deli koşuya çıktı…

Esma Deren
Subscribe
Bildir
1 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Neden Kıyafet Giyiyoruz?

Neden Kıyafet Giyiyoruz?

Sonraki
Discordbilge

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.