Türkiye’de Yaşamak Ve LGBT

Evet. Türkiye de yaşamak adlı yazıma hoş geldiniz…

Konuma geçmek istiyorum..

1. BOĞAZİÇİ OLAYI

Prof. Dr. Melih Bulu’nun geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına tepki olarak başlayan eylemler, polisin kampüs içerisinde yaptığı sert müdahale ve iktidarın başta LGBTİ olmak üzere bazı kesimleri hedef göstermesi ve sorumlu tutmasıyla farklı bir boyuta taşındı. İşte Boğaziçi Üniversitesi olayı detayları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ocak’ta yayımladığı kararnameyle Prof. Dr. Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atadı.

Üniversitenin hem öğrencileri hem de öğretim üyeleri bu karara tepki gösterdi.

Atama kararının hemen ardından öğrencilerin oluşturduğu Boğaziçi Dayanışması, boykot ve eylem çağrısı yaptı. Bu çağrıyla birlikte günlük olarak farklı protesto gösterileri düzenlenmeye başlandı.

Öğretim üyeleri de her gün rektörlük binası önünde cüppeleriyle toplanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Bulu’nun istifa etmesini ve rektörün seçimle belirlenmesini talep ediyor. Son dönemde düzenlenen operasyonlarla bazı öğrencilerin tutuklanmasının ardından bu taleplere tutukluların serbest bırakılması da eklendi..

Bulu, atanmasına yönelik tepkiler karşısında farklı açıklamalar yaptı ve öğrencilerle de bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

Bulu, Twitter hesabından paylaştığı “Merhaba Boğaziçi” başlıklı ilk mesajında, “Unutmayalım ki, hepimiz aynı gemideyiz” dedi.

Eylemlerin ilk haftasında HaberTürk televizyonuna katıldığı programda “İstifa edecek misiniz” sorusuna “Yok canım, niye istifa edeyim” yanıtını verdi.

Boğaziçi’nin üniversite içinden rektör atama gibi bir geleneği olduğu eleştirileri konusunda, üniversiteye daha önce de Boğaziçi Üniversitesi’ne dışından rektör ataması yapıldığını belirterek, “Ama daha da önemlisi ben Boğaziçiliyim. Doktoramı Boğaziçi’nde yaptım” dedi.

Boğaziçi öğrencilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık mektup

Boğaziçili öğrenciler, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini hedef alan açıklamalarının ardından açık mektup yayınladı. Öğrenciler, “Bizi size koşulsuz itaat edenlerle karıştırmayın. Siz padişah değilsiniz, biz de tebaanız değiliz. Ama madem yürek demişsiniz kısaca ona da cevap verelim. Bizim hiçbir dokunulmazlığımız yok! Sizse 19 senedir bir dokunulmazlık zırhının altında esip gürlüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

TALEPLERİNİ SIRALADILAR 

Biz kendi anayasal haklarımızı toplumun tüm kesimlerinin maruz bırakıldığınız haksızlığın farkına varması için kullanıyoruz. Taleplerimiz şunlardır:

* Bu süreçte gözaltına alınan, tutuklanan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!

* LGBTİ+ arkadaşlarımıza ve diğer hedef gösterilen bütün gruplara yönelik itibarsızlaştırma kampanyalan sona ersin!

* Başta bu gözaltılara, tutuklamalara ve hedef göstermelere sebebiyet veren Melih Bulu olmak üzere bütün kayyumlar istifa etsin!

* Üniversitelerde, üniversitenin bütün bileşenlerinin katıldığı demokratik rektörlük seçimleri yapılsın!

‘BİZİ SİZE KOŞULSUZ İTAAT EDENLERLE KARIŞTIRMAYIN’

2. EĞİTİM SİSTEMİ

‘Türk Eğitim Sistemi’ne göre eğitim alan öğrencilerin öğrenme ve anlamaya dair yapılan testlerden başarılı olmadıkları açıklandı.

Uluslararası ‘PISA’ ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ‘Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi’ araştırmasında 8’inci sınıf öğrencilerin başarılı olmadığı ortaya çıktı

Zihniyetle, eğitimin niteliğiyle gelişmişlik arasındaki “nedensellik bağı”nı görüyorsunuz. Okuduğunu anlayan ve yorumlayan, fen ve matematikte Uzak Doğu’lu akranlarıyla yarışan nesiller yetiştiremeden gelişmiş toplum olmak mümkün değildir 

Gelecek kaygısı:

Yaşamın ilk yıllarından itibaren başlayan eğitimin kademesel olarak ilerlemesi kişinin üniversite yıllarına kadar nasıl bir yol izleyeceği hakkında fikir verirken, üniversiteden mezun olma eğitimin genellikle son kademesi olması sebebi ile belirsiz bir sürecin başlangıcıdır. Bununla birlikte, öğrencilik yaşamının bittiği yeni bir döneme girecek olmak gençlerin bu yeni dönemi nitelikli bir hale getirip getiremeyeceği konusunda endişe duymasına sebep olabilir. Üniversitenin son yılı öğrencilerin mezun olduktan sonra hayatlarında yeni bir döneme girmeleri açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bu dönem, çeşitli sorumluluklar alması gerektiği konusunda kaygı yaratabilir

bu ara özellikle üniversitede okuyan, veya üniversite sınavına hazırlanan dolayısıyla bölüm seçmek gibi bir dert altına giren insanların içini bazılarında farkettirerek bazılarında ise farkettirmeden kemiren olay.

her gün haberlerde görülen işsizlik faktörü, bunun yanısıra iş sahibi olan insanların da piyasaların durumu ile içine düştüğü çıkmaz, ortaya çıkmasındaki en önemli unsurdur. bizde olmasının en önemli sebeplerinden biri de genç neslin sayıca çok fazla olmasıdır. her sene üniversitelerden mezun olup iş bulma telaşını düşen insanların sayısı artarken, iş bulabilen insanların sayısı % olarak çok düşmesinin yanısıra, miktar olarak da azalmaktadır.

ayrıca siyasetin, rejim tartışmalarının hararetle yapıldığı, malesef şahıslar üzerine kurulu siyaset dünyamız nedeniyle insanların para piyasalarına olan güvensizliği nedeniyle ithalat ve ihracat yapan insanların da temkinli olması veya bunları göz önüne almayıp eskisi gibi devam eden ve en nihayetinde batan insanların olduğu ülkemizde, “gelecekte ne olur halimiz?” lerin sayıca fazlalaşması da bu gelecek kaygısı kavramının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

3. LGBT Nedir?

Dünya genelinde gökkuşağı bayrağı, LGBTi sembolü olarak kullanılıyor ve LGBTi Onur Haftası etkinlikleri her zaman gökkuşağı bayrakları ile kutlanıyor. … Gökkuşağı bayrağının LGBTi sembolü (lezbiyen, gay, biseksüel, trans, interseks) haline gelmesi 1978 yılına dayanıyor.

LGBT Renkleri Neyi Temsil Ediyor?

Orijinal bayrağın sekiz çizgisi, gay topluluğuna özgün birleşenleri temsil ediyordu, Gay Pride New Orleans’a göre renklerin anlamları şöyleydi: canlı pembe seksi, kırmızı yaşamı, turuncu şifayı, sarı güneşi, yeşil doğayı, turkuaz sanatı, çivit mavisi uyumu, mor da ruhu temsil ediyordu

LGBT Nin amacı ne

LGBT‘ler arasında aktivist veya sosyal hareketin sıkça belirtilen bir amaçLGBT kişiler için sosyal eşitliktir; bazı kişiler ayrıca LGBT toplulukları geliştirmek ya da daha geniş toplumu cinsel baskılardan kurtarmak için çabalamışlardır.

Heteroseksüel ne demek; Heteroseksüellik romantik açıdan karşı cinse ilgi duyma durumu olarak bilinmektedir. Duygusal ve cinsel açıdan kadınlara (erkeklere) ilgi duyan erkeklere (kadınlara) heteroseksüel denilmektedir. …

LGBT günü ne zaman ?

Onur Yürüyüşü, her yıl Haziran ayının sonlarında Dünya genelinde kutlanan ve Stonewall ayaklanmasının yıl dönümünde gerçekleştirilen, LGBTİ bireyler ve LGBTİ bireylere destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşen bir dizi etkinlikler ve törenler bütünüdür.

lavinia
Subscribe
Bildir
2 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Hiç
Sonraki
iç sesimle sürekli konuşuyor olmak

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.