ŞİDDETİ NORMALLEŞTİRME

Şiddet nedir ve neden toplum arasında normal sayılır? Hayatının çocukluk dönemi fiziksel ve psikolojik şiddetle geçmiş bir insan ne kadar hayata tutunabilir yada hayatla barışabilir?

Bizim toplumumuzda şiddeti erkeklere hak görmüş çoğunlukta bir kesim var;

KOCANDIR DÖVERDE, SEVERDE

KIZINI DÖVMEYEN DİZİNİ DÖVER

SANKİ EL DÖVDÜ DÖVEN BÜYÜKBABAN,ABİN,BABAN,KUZENİN vb…

Şiddete karşı dur demeyi ögrenmezsek hayatı boyunca bir yerde bir memlekette bir köşede psikolojik fiziksel şiddete maruz kalan bireyler olacak.Bu bireyler gördüğünü uygulayacak çünkü sevmeyi sevilmeyi öğrenmedi onlar karşısında ona sevgi göstereni sahte sanacaklar ve hep mutsuz olacaklar mutlu rolü yapacaklar.Şiddet insanın kalbinin en derin yerinde kocaman iz bırakır bu izi silmeye çalışırsın silemezsin tek silecek seni kalbinden öpen insanlar,sana yalnız değilsin diyenler,biz varız diyenler ancak öyle a yaranın acısı hafifler o yüzden söylüyorum ben varım biz varız ve bir olursak bin oluruz bunu biliyorum temenni ediyorum en azından.

Yeterki önümüzdeki en büyük düşmanlarımız çekilsin kadınlar,tarih boyunca kadının en büyük düşmanı bir kadın oldu;

SENİN KIZ SOKAKTA ŞUNU BUNU YAPTI DÖVMEDİN DÖV ŞİMDİ DİZİNİ

EŞİN BUĞÜN BANA BÖYLE BÖYLE SÖYLEDİ DİLİ UZAMIŞ KES

SEN BÖYLE YAPARSAN KOCANDAN ÇOK DAYAK YERSİN KADIN DEDİĞİN KONUŞMAZ SUSAR OTURUR YEMEK YAPAR ÇOCUK DOĞURUR ÇAMAŞIR BULAŞIK YIKAR EŞİNİN KEYFİ İSTERSE ONLA YATAR ONUN İSTEĞİ ÖNEMLİ DEGİL ZATEN EŞİNİN MALI EVLENMEDEN BABASININ MALIYDI EVLENİNCE EŞİNİN KARŞI ÇIKARSA KEMİKLERİ KIRILIR ŞİDDET GÖRÜR AİLESİNİN YANINA GİDER ORADA ANNESİ ÇIKAR KARŞISINA KOLKIRILIR YEN İÇİNDE KALIR BEN KAÇ KERE DAYAK YEDİM AMA SİNEYE ÇEKMEZSEN KİMSE KABUL ETMEZ SENİ EVİNE DÖN YUVANI YIKMA DER KAPI DIŞARI EDER.

Kol kırılınca yen hiçbir zaman içerde kalmaz ama bunu söyleyen bireyler kızı annesi torunu ölünce ağlarlar söz dinlemedi derler, yada keşke göndermeseydim derler ama son pişmanlık fayda etmez.

Ben bir kadınım benim üzerimde kimsenin psikolojik fiziksel şiddet göstermeye hakkı yok ben o yeni içinde bırakmam o kolu kıranın yaptığı şeyin cezasını çekmesini isterim çünkü hakkı yok beden benim ruh benim ŞİDDETE HAYIR!!!!

Tabi Türkiye de bu olaylar pek böyle ilerlemiyor eşini öldüren cezasını çekmez çıkar, küçücük çocuğa tecavüz eden davulla karşılanır ,tam tersi kadını koruyan kurtaran ceza alır. SONUÇTA TECAVÜZ ,TACİZ, ŞİDDET HAK,KURTARMAK SUÇTUR. Burası TÜRKİYE sözde Müslüman bir devletiz hangi peygamber eşine şiddet uygulamış hangisi şiddete tacize tecavüze karşı gözünü yummuş bu saatten sonra kimse Müslümanım demesin haksızlığa susandan Müslüman olmaz. Benim dinim iyilik dini adalet dinidir şimdiki zamanda dinimizin gereklerinden hiçbirini görmüyorum bence biz yanlış dönemi örnek aldık peygamberimiz öncesinde kadını kızı yerden yere vuran dönemi ve unutmayın yaptığınız bir hata nesilden nesile aktarılır.

ebru-koseoglu
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Ne İstiyorum;
Sonraki
SİNEMA/İÇ SALONU/DÜNYAMIZ

SİNEMA/İÇ SALONU/DÜNYAMIZ

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.