Nasıl Para Kazanabilirim?

Buraya şu fotoğraftaki adam gibi olmak için geldin herhalde.Para kazanmak sandığınız kadar kolay değil hele şu günlerde para kazanmak hiçte kolay değil.Para kazanmak için bir takım yöntemler var.

İlk olarak söylediğim bu yöntemler karantinada olduğumuz şu günler için

Twitch Kanalı Açmak

Son yıllarda yükselişte olan dijital canlı yayın platformu Twitch, internetten para kazanmanıza imkan sağlıyor. Sizde bir Twitch kanalı açabilir, platform üzerinden canlı yayın açabilir ve para kazanabilirsiniz. Twitch platformunda reklam gösterimi yaparak veya izleyiciler tarafından bağış alarak internetten kazanç sağlayabilirsiniz.

Udemy Üzerinden Eğitim Vermek

Eğer eğitimini aldığınız veya başarılı olduğunuzu düşündüğünüz bir konu varsa, internette adını sıkça duyduğumuz Online Eğitim Platformu Udemy üzerinden ücretli bir şekilde eğitim verebilirsiniz. Udemy, uzman olduğunuz bir konuda hazırladığınız eğitim videolarını yükleyip internetten para kazanabileceğiniz bir platformdur.

Google Adsense

İnternet üzerinden gelir elde etmek isteyen kişilerin başvurduğu ilk metot, Google Adsense ile para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde siz bir web sitesi oluşturursunuz ve sitenizde reklam gösterecek firmaları Google bulur. Daha doğrusu Google Adwords servisi üzerinden reklam veren müşterilere, sizin gibi birçok web sayfasında reklam gösterimi teklif eder. Google Adsense, sitenizde gösterilen reklamlara gerçek kişiler tarafından yapılan tıklamalar neticesinde %68 oranında komisyon öder. “Gerçek kişiler” ibaresinin altını özellikle çizdik, çünkü kötü niyetli olarak yapılan tıklama manipülasyonları Google tarafından en geç 24 saat içinde anlaşılmaktadır. Neticesinde de Adsense hesabınız kapatılıp ödemeniz yapılmamaktadır.

Bu servisin en büyük avantajı ise site sahibinin reklam veren müşteri bulmak için ayıracağı zamanı ortadan kaldırmasıdır. Zira siz sadece içeriğinizi geliştirmeye odaklanırsınız, Google da size para kazandırma ihtimali olan reklamları sitenizde gösterir.

Sistemin en büyük dezavantajı ise (özellikle Türkçe içerikli sitelerde) tıklama başı gelirin oldukça düşük olmasıdır. Bu durumun sebebi ise (maalesef) ülkemizdeki sitelerin içerik bakımından kaliteli olmaması ve Türk reklam verenlerin daha düşük fiyatlı reklam ücreti önermesidir. Evet, doğru anladınız. Google reklamlarında tıklama başı ödenecek maliyet, reklam veren müşteri tarafından belirlenir. Herhangi bir reklamın bedeli açık arttırma usulü ile reklam verenlerce tayin edilir. Eğer siteniz kaliteli içeriğe sahipse, reklam verenler sitenizde reklam göstermek için ihale bedelini arttırabilir.

Instagram Hesabı Açmak

Diğer yöntemlere göre biraz daha basit olduğu düşünülen internetten para kazanma yöntemi ise bir Instagram hesabı açmak. Instagram, günümüzde büyük kitlelere ulaşabilen kullanıcıların internetten kazanç sağladığı bir platformdur. Eğer sizde Instagram`da hatrı sayılır bir takipçi sayısına sahipseniz, reklam alabilir ve ayda 3.000 TL ile 10.000 TL arası kazanç sağlayabilirsiniz. Instagram`da içerik üreten ve büyük kitlelere ulaşabilen hesapların internetten para kazanmamaları imkansız gibi görünüyor.

Çeviri Yapmak

Eğer profesyonel ve doğru bir şekilde çeviri yapabilecek seviye de dil bilgisine sahipseniz,  kolaylıkla internetten para kazanabilirsiniz. Dil bilginiz sayesinde makale vb. şeyleri farklı dillere çevirebilir veya danışmanlık hizmeti vererek kazanç sağlayabilirsiniz. Çeviri yaparak internetten para kazanan kişilerin aylık kazançları belirsizdir.

SEO Danışmanlığı Vererek Para Kazanma

SEO, genel olarak internet sitelerini arama motorlarına göre optimize etmek işlemidir. SEO danışmanlığı sayesinde internet üzerinden para kazanma ve gelirinizi arttırma şansına sahip olabilirsiniz. SEO öğrenmek için Google makalelerini okumanız ve internet üzerinden videolar izleyebilirsiniz.

Web Sitesi Yaparak Para Kazanma

İnternet sitesi tasarlayarak internetten para kazanabilirsiniz. Sıfırdan başlayarak yazılım öğrenebilirsiniz ya da WordPress, Joomla gibi içerik yönetim sistemleriyle kurulumlar yapabilirsiniz. Hemen hemen tüm işletmeler ve kişiler internette sitelerini yayınlamaya başlıyor. Bu da oldukça büyük bir pazar anlamına gelmektedir.

Hiçbir teknik bilgi sahibi olmadan profesyonel internet siteleri tasarlamak için aşağıdaki linkten hazır site ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Editörlük Yaparak Para Kazanma

“İnternet üzerinden para kazanmanın en zor yolu nedir?” sorusuna cevap vermek için eklediğimiz bu gelir elde etme metodu, ciddi anlamda uzmanlık isteyen ve vakit alan bir uğraşıdır. Günler, hatta geceler boyunca yapılan araştırmaların neticesinde çıkarılan kaliteli içerikleri; web sitesi sahiplerine satarak kazanç elde etmeye dayanan bir yöntemdir.

Android ve IOS Uygulamalar ile Para Kazanma

İnternet üzerinden para kazanmanın başka bir yolu da, Google Play Store Uygulama Marketi ve AppStore üzerinden gelir elde etmektir. “İyi de ben uygulama kodlamayı bilmiyorum ki…” dediğinizi duyar gibiyiz. İnanın eğer yeteri kadar reklam bütçeniz varsa, uygulama kodlamanıza gerek yok. Bu site üzerinden satın alacağınız herhangi bir uygulamayı, ciddi bir reklam bütçesi ile tanıtarak; uygulamanızdan üyelik satışı ya da reklam geliri elde edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, reklam bütçenizin yeterli olmasıdır. Yani gerekirse 5 haneli rakamlara ulaşabilecek bir bütçeden bahsediyoruz.Dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise; uygulamanın çok popüler ya da az popüler olmamasıdır. Çok popüler uygulamalar piyasada doygunluğa ulaşmıştır. Az popüler uygulamalar ise tutmamıştır. Sizin arayışınız; kaliteli, ilgi çekici ama yeteri kadar reklam yapılmadığı için popülerleşmemiş uygulamalar arasında olmalı.

Oyun Oynayarak Para Kazanma

E-spor, gün geçtikçe gelişmeye devam eden ve katılımcılarına para kazanma şansı tanıyan büyük bir fırsat. Ayrıca online oyun yayınlarını farklı platformlardan takip eden milyonlarca insan mevcut. Siz de popüler bir oyunda ustalaşarak internet üzerinden para kazanabilirsiniz.

Sosyal Medya ile Para Kazanma

Akıllı telefon kullanan herkesin en az bir sosyal medya hesabı olduğunu düşünürsek; Instagram, Facebook, Twitter gibi mecralardan para kazanmanın da mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer takipçi sayısı yüksek bir sayfaya sahip olabilirseniz; “influencer marketing” isimli yöntemle sosyal medyadan reklam geliri elde edebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken, öncelikle insanların takip etmekten zevk alacağı bir tema bulmak ve bu tema üzerine inşa ettiğiniz hesabınızı sürekli güncel tutmak yani sık aralıklarla içerik paylaşmak olmalıdır.

Hem Türkiye’de, hem de dünyada; mizah içerikli gönderi yayınlayan sosyal medya hesapları ilgiyle takip edilmektedir. Eğer mizah içeriği yaratma konusunda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız, hatırı sayılır bir emekten sonra influencer marketing ajansları sizinle irtibata geçecektir.

”TABİ BUNLARI YAPMAK İÇİNDE GEREKEN ÖZELİKLERE SAHİP OLMALISINIZ.”

trend-topic
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Perdenin Arkasındaki Kişi
Sonraki
Kore Dizilerine Bir Şans Verin Derim

Kore Dizilerine Bir Şans Verin Derim

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.