Cildim çok kuru
Cildim sürekli kırmızı
Ne yapsam cildim de yangı oluşturuyor
Her ürüne alerjim var
Hassas cilt bakımı zor ve bir o kadar da kolaydır. Kolaydır; kullanabileceğiniz sınırlı ürün vardır. Zordur; çünkü her ürünü rahatlıkla kullanamazsınız.
Öncelikle cildin neden hassaslaştığını bulmak gerek. Hormonal bozukluk, güneş, alerjik rinit, sürekli ilaç kullanımı, yanlış ürün kullanımı, sıvı kaybı, cildin yeteri kadar korunmaması, çok soğuk veya çok sıcak su teması gibi birçok nedenleri vardır.
İnce olan cilt yüzeyine bir ipek kumaş gibi görmeniz gerekir. agresif tüm işlemlerden uzak tutup aksine sakinleşmesi için sürekli besleyip korumak gerek.
Peki nasıl temizleyeceğim?
Yağlı bir cilt dahi olsa cilt hassas ise cilde asit bazlı yoğun kurutucu işlem kalıcı hasarlara neden olur. Yağlılık durumu giderilebilirken kalıcı hasarları yeniden onarmak oldukça zor ve maliyetlidir. Hassas ciltlere özel bir temizleme jeli kullanmak içerdiği jojoba shea butter arnica çiçeği özü tarzında maddeler cildin temizlenirken pH değerini koruyarak sakinleştirecektir. Sabun, asitli temizleme ürünleri, granüllü peelingler kesinlikle kullanılmaması gereken ürünlerdir. Ayda bir kez enzim peeling yapılabilir ki o bile bir gün kızarık bir cilt ile devam etmenize sebep olabilir. Hassaslaşan cilt kendini koruyabilmek için pigmentasyon problemi yaratarak leke oluşturur. Bu yüzden kızdırmamak gerekiyor kendilerini.
Temizledik ee devamı?
Devamında ise alkolsüz tonik ile hem sağlığını desteklemiş olup yağlanmasını engellersiniz. O2 suları gül suyu da bu toniklerin içindedir. Rahatlıkla kullanıp bakım rutini haline getirebilirsiniz. Daha sonrasında yine hassas cilde uygun bir nemlendirici serumlar takviyeler kullanabilirsiniz.
Gel gelelim en önemlisine
Tabiki de güneş koruyucu kullanımıdır. Cildinizin güneşe alerjisi olmasa dahi, hassas ciltler güneş ile buluştuğu anda epidermal lekeler üretmeye başlar. Bu yüzden cilt ne kadar savunmasız ise yaz yada kış sürekli olarak güneşten cildimizi korumamız gerekiyor. Böylelikle fark edeceksiniz ki çoğu kızarık görüntüsü gitmiş cilt daha çok sakinleşmiş olacaktır.
Cilt bakımı yaptırmalı mıyım?
Her cilt ortalama 3 ayda bir profesyonel bir şekilde derinlemesine temizlenmeye ihtiyaç duyar. Tabiki de 3 4 ayda bir asitsiz medikal cilt bakımı yaptırılabilir.
Neleri yapmamalıyım?
Çoğu bilgilendirici sayfalar da kızarıklık oluşan cilde buz tutmanın iyi geleceği doğrultusunda videolar yazılar paylaşsa da hassas cilt cildin olağan durumu olduğu için buz onu daha çok hassaslaştırıp kılcallara da zarar verir.
Yoğun alkol kullanımı, baharat kullanımı, az su tüketimi, uyku bozukluğu gibi etkenleri de vardır. Bunların biri dahi yüksek oran da varsa hiçbir yöntemin iyi gelmeyeceğini de belirteyim.
Çok sıcak su veya buhar da yine hassas cilde kullanılmaması gereken bir yöntemdir. Açık bir deriye, cilt yüzeyine uyguladığınız ısının ne kadar çok fazla geleceğini düşünün. bu yüzden her zaman ılık su diyoruz.
Bir yapmamamız gereken şeylerden biri ise yüze uygulanan ağda, ip, cımbız, ustura gibi yöntemlerdir. kalıcı hasar oluşturur. Bunun yerine kesinlikle lazer epilasyon önerilir.
Agresif tüm işlemlerden uzak tutmak başlı başına cildi sakinleştirmenin bir yolu olucaktır. Cilde elle müdahale edip siyah nokta sıkmakdan tutun yaptırılan agresif cilt yenileme işlemleri dahil.
Böylelikle bunları rutin hale getirerek zamanla cildinizin sizinle beraber sakinleştiğini göreceksiniz. Kötü hissettiren bir cilt sosyal yaşam ve psikolojik dengesizliği beraberinde getirir.