Nasıl Motive Olabilirim?

Hepimizin büyül ya da küçük hedefleri vardır bunlara ulaşmak için geçmemiz gereken birsürü aşama vardır ne de olsa başarıya giden yol engelsiz değildir .Sırf bu aşamalar gözümüzü korkuttuğu için üşengeçlik duygumuz bizi esiri altına alır sizce de hayallerimize hedeflerimize ulaşmamız için bir başlangıç yapmamız gerekmiyor mu? Bu aşamalara ulaşabilmek için en başta yapmamız gereken şey motive olmak kendimizi hedefimize odaklamamızdır. Peki nasıl motive olunur? Motive olmak için ne yapmamız gerekir? Ve motivasyon hakkındaki kafanızda bulunan tüm soruların cevapları bu yazıda. Motive olabilmemiz için yapmamız gereken bir takım aşamalar var bu aşamaları tamamladıktan sonra hedefinize motive bir şekilde daha fazla yaklaşacağınıza emin olabilirsiniz.Bu aşamalar:

1.AMACINIZI BELİRLEYİN

Kendinize net bir hedef belirleyin. Örneğin hedefiniz ders çalışmak değil iyi bir mesleğe sahip olmak olsun.

2.STRESİ GÖRMEZDEN GELİN AMACINA ODAKLANIN

Çevrenizden gelen baskılar ya da stres kaynağı olabilecek şeyler ne sizi ne amacınız değiştirecek güce sahip değildir asıl olay sizin onların sizi değiştirmesine amacınıza etki etmesine izin vermenizdir.Bu yüzden hedefiniz amacınız her neyse ona odaklanın çevrenizin sizi kendi istemediğiniz karakterlere bürümesine izin vermeyin bu bahanenin ta kendisidir!!!

3.SONRALARI ÇÖPE ATIN

Bugünün işini yarına bırakmak hiç bir zaman hiçbirimizin işine yaramamıştır.O yüzden  bugün yapmayacaksanız peki ne zaman yapacaksınız zamanın ne getireceğinden eminmiyiz peki.Sonra kavramını zihninizden atmanız hepiniz için zamanla mecburiyet haline geleceğinden emin olabilirsiniz.

4.SADECE YAPIN

Hata yapmaktan korkmayın. Yaptığımız tüm hatalar bizim için bir armağan olduğuna kendimizi inandırmalıyız çünkü hatalarımızdan ders çıkarmak bizi daha da yüceltir bunu düşünerek işe koyulursanız başarısızlık gibbi bir durum ortadan tamamen kalkacaktır.

5.YAPTIĞINIZ İŞE PÜR DİKKAT OLUN 

Çok güzel bir söz vardır bu maddeyle alakalı “saçımı tararken sadece saçımı düşünüyorum” işinizi yaparken dersinizu çalışırkende odağınızı etrafa kaydırırsanız dikkat dağınıklığı probleminiz normal bunun için kendinize uygun çalışma veriminizi arttıracak ortam bulmanız da faydalı olacaktır-kütüphane,çalışma odanız vb-.Böylelikle İşinize odaklanmanız kolaylaşacaktır.

6.ALIŞKANLIKLARINIZDAN ARININ 

Bu maddede size söylemek istediğim çalışmanıza hedeflerinize engel olacak alışkanlıklarınızı,çevrenizi,ortamınızı değiştirin. Olduğu yerde kendini değiştiremeden yaşayan tek canlı bitkilerdir biz de bitki olmadığımıza göre bizi tutup aşağı çeken her şeyden uzaklaşmalıyız.

7.TERCİH ETMEYİN İNANIN 

Başarabileceğinize inanın ve vazgeçmeyin!

8.UNUTMAYINN Kİ İLHAM GELMEZ İLHAMA GİDİLİR BUNDAN DOLAYI KENDİ HEDEFLERİNİZ İÇİN DIŞ ETKENLERİN ETKİ ETMESİNİ BEKLEMEYİN

 

 

 

ᵖʸᵏ
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Holiganlık Kişilik Bozukluğudur

Holiganlık Kişilik Bozukluğudur

Sonraki
Güneşi Görmeden Öldüm

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.