- Meryem “Halk”
- Hoca “AKP”
- Peri “CHP”
- Abi “MHP”
- Gülbin “HDP”
- Gülan “AKP” oy veren Kürt seçmen
- Abinin bardan dışarı attığı kız “İP”
Hoca, Meryem ve abisine aynı hikayeleri anlatıp ellerine bir demet çiçek verip yolluyor, sorunları çözmek yerine geçici göz boyama amaçlı verilmiş bir demet koparılmış çiçek. Periden de uzak tutmaya çalışıyor. Abi de Meryem’e sürekli hocayı övüyor ve yüceltiyor. Meryem’e Peri’nin anlattıkları iyi geliyor ama Peri Meryem’den sürekli kaçıyor ve önyargıları var hatta Meryem tepsiyle börek getiriyor Peri onu bile reddediyor.(Altın tepsiyle sundu sözü) Abi Hocanın kızıyla arkadaşını bardan atıyor sonrasında abi kendisine tekrar saldırdığında kız bıçaklayıp yaralıyor.
Gülbin ile ablası Gülan arasında geçen diyaloglar çok açık, gebeyken annemin karına tekme atanlarla birliktesin sözü ve karakterlerin hayat biçimleri temsil ettikleri kesim ortada. Eski olayların sonunda ise ortaya hastalıklı bir birey kalmış ikisinin ortak problemleri var fakat bir türlü anlaşamıyorlar. Gülbin ile Peri’nin diyaloglarında ise Peri Meryem ile olan ilişkisini Gülbin’le çözmeye çalışıyor. Gülbin ise onu dinliyor fakat gerçek düşüncelerini hiç bir zaman söylemiyor hatta Peri’yi eleştiriyor bir yerde de Peri’nin faşist olduğunu düşünüyor.
Hatta işin bokunu çıkaracaksak imamın kızı ve arkadaşı Konya’ya dönüyor kızıda AKP’den ayrılan ve parti kuran diğer siyasetçiler olarak düşünebiliriz. Baş örtüsünü çıkarıp evinden ayrılıyor hatta babası “babayı bırakıp gideceksin hı?” diyor kızı da “bence sende git diyor”ve devamın da babasıda(hoca) her şeyi bırakıp gidiyor, Peri Meryem ile problemlerini hallediyor ve hoca herkesten uzak bir yaşam sürüyor. Ayrıca Peri’nin, annesinin yanında çalışan kadınla Meryem’in isimini bildiği halde Hazal demesi ve annesinin Hazal’a karşı olan tutumu yıllardır eleştirilen CHP’nin halka olan tutumuyla benzer tutumlar.