Yapacağınız iş görüşmesinin başarıyla sonuçlanması için şu kriterlere mutlaka dikkat etmeliniz.!!!
*Geç kalabilirsiniz, hiç dert etmeyin. Metrobüse yetişemedim diyebilme lüksünüz var.
*Kendinizi 35 saniyede ifade etmeyi boşverin. Boğazım kurudu bahanesiyle çay, kahve isteyin. Nasıl olsa sohbet 15-20 dakika uzayacaktır.
*Cep telefonunuzu sessize almayın. Çaldığında ne kadar çok aranan ve önemli bir insan olduğunuz ortaya çıksın.
*Sonuç odaklı olduğunuzu göstermek adına, hiç çekinmeden daha en başta ne kadar ücret alacağınızı sorun.
*Eğer sonuç alamadıysanız, görüştüğünüz kişinin aldığı ücreti öğrenmeye bakın. Bu Size, kendi maaşınız hakkında bir ipucu sağlayabilir.
*Sorgulamakta geri adım atmamalısınız. Sendikal haklar, sosyal politikalar, servis, doğum izni gibi konuları öncelikli konuşmakta yarar var elbette.
*İşe başlamayı düşündüğünüz firma hakkında önceden çok fazla bilgi toplamanıza da gerek yok. Nasıl olsa, bir gün öğrenirsiniz.
*İşe alım yetkilisinin aslında ne kadar yetkili olduğu da su götürür bir durumdur. Kendisine tanıyabileceğiniz akrabaları, yakınları konusunda uzun uzun sorular sorun. Ahbaplık kurmak iyidir.
*Odanız ve masanız hakkında hiçbir şey gizli kalmamalı, net olmalı. Hatta güneş almalı. Bunu şimdiden rica edebilirsiniz.
*Deneyimlerinizden bahsederken biraz abartı faydalı bile olur. Üstelik karşı tarafı etkiler. Hızınızı kesmeden devam edin. Nasa’daki amcanızı anlatın.
*Tuzak sorular gelebilir, kaçamak davranın. Hemen tuvaletin yerini sorun.
*Şirketin kuralları konusunda çok fazla duyarlı olmayacağınızı bilmelerinde yarar olabilir. Zira Siz densiz değil, aslında özgürlüğüne düşkün bir profile sahipsiniz.
*Kıyafetinize fazla özen göstermiş olmanız, Sizi “ezik” zannetmelerine yolaçabilir. Kıvırıp katlayın kollarınızı, düğmeleri de gevşetin. Rahat olun yani.
*Sosyal medya iletilerinizden bahsedin.Varsa fake hesaplardaki fotolarınızı da gösterin. Bu Sizin ne kadar sosyal biri olduğunuzu kanıtlar.
*Duygularınızı kontrol etmeyin, dışavurumcu olun. Görüşmecinin tuttuğu takımı sorun. Rakibiniz çıkarsa, veryansın edin.
*Amacınızı, hedeflerinizi ortaya koyun. Ona göre şimdiden “ayaklarını denk alsınlar”.
*Takım çalışması, ekip üyesi olma gibi konularda “okeye dönme”deki başarılarınızdan örnekler verebilirsiniz.
*Sonuçlandırırken, “arayı fazla uzatmayalım, mutlaka arayın görüşelim” gibi sözcüklerle süsleyin.