Su Tasarrufu Yapmanın 10 Etkili Yöntemi

Su Tasarrufu Yapmanın 10 Etkili Yöntemi

Tüm canlılar için en önemli yaşam kaynağı sudur. Yemek yemeden en az bir ay hayatta kalabilen insanoğlu su olmadan en fazla bir kaç gün hayatta kalabilir.Vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu, bedenimizin yüzde yetmişinin su olmasından anlayabiliriz. Sadece insanlığın varlığını sürdürebilmesi için değil dünyanın varlığı da tamamen su kaynakları üzerine dengelenmiştir. Tüm bunları göz önüne alırsak, hali hazırda var olan su kaynaklarımızı çok dikkatli tüketmeliyiz.

Bilim adamları, küresel ısınma, tabiatın dengesinin bozulması,gereksiz su tüketimi, çevre kirliliği gibi birden fazla nedene bağlı olarak su kaynaklarında ciddi anlamda azalmalar olduğunu bilimsel çalışmalarla tespit etmişlerdir. İnsanlar bilinçsiz bir şekilde su israfı yapmaya devam ettikleri sürece, maalesef ki gelecek nesiller tüketecek su bulamadıkları için savaşmak zorunda kalacaklar. Gelecek nesillerin su kıtlığı yaşamamaları, yaşamlarını sürdürebilmeleri tüm canlıların ve dünyanın en çok ihtiyacı olan yaşam kaynağı suyu, idareli kullanmak zorundayız. Su tasarrufu için herkesin kendi çapında bir takım önlemler alması gerekiyor. Peki, su tasarrufu için neler yapılmalıdır?

Su Tasarrufu Yapmanın 10 Etkili Yöntemi

Suyu İdareli Kullanma Yöntemleri

Gelecek nesillerin varlığını devam ettirebilmesi için suyun ne kadar önemli olduğunu makalemizin giriş bölümünde anlatmaya çalıştık. Diyelim ki,yüzlerce yıl sonra yaşayacak insanların su savaşı yapacak olmaları sizin için hiçbir önemi olmayabilir. Peki, su faturasını daha az ödemenin yolları hakkında ip uçlarını öğrenmek istemez misiniz? Suyu idareli kullanarak aile bütçesine katkıda bulunmuş olursunuz.

 

1) Tuvaleti her kullandığınızda sifonu çekmeyin. Su faturalarının bu kadar yüksek gelmesinin en önemli nedeni gün içerisinde defalarca sifonun çekilmesidir. En azından idrar yapıldığı zaman musluktan bir miktar su doldurarak tuvaleti temizleyebilirsiniz.

2) Banyonuzu ayakta duşu açıp yapmayın. Banyo yaparken su tasarrufu yapmanın en basit yolu bir kovaya su doldurarak oturarak yıkanmaktır.

3) Bir kaç parça kirli çamaşır için çamaşır makinesini çalıştırmayın.

4) Bulaşıkları makineye yerleştirmeden önce musluğu şarıl şarıl açıp kirini akıtmayın. Bunun yerine leğene su doldurup bütün kirli tabakları bu suyun içinde akıtın.

5) Bulaşık makinesini tamamen dolmadan çalıştırmayın

6) Balkon çok aşırı kirlenmediği takdirde yıkamayın. Yıkamak yerine önce elektrik süpürgesi ile süpürün daha sonra vileda ile silin.

7) Bardağınıza içeceğiniz kadar su doldurun. İçemediğiniz suları dökmeyin, bir kovada biriktirin. Temizlik yaparken kullanabilirsiniz.

8) Meyve sebzeleri leğen içinde yıkayarak su tasarrufu yapılabilir.

9) Diş fırçalarken suyu açık bırakmamayı küçük yaştan itibaren çocuklarınıza öğretin.

10) Yıkayarak temizlik yapma anlayışından ziyade silerek temizlik yapmayı benimseyin.

Esin Beşer
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Barış Terkoğlu Gerçek Bir Gazetecidir
Sonraki
Benim Hakkımda Bilgi

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.