Volkswagen’ın Yeni Logosu

Volkswagen’ın Yeni Logosu

Minimalizm abiiiiiiii!!!! Aynen öyle 🙂 Tabii ki bu değişimin sebebi olabilecek birden fazla değişkenden de bahsedecektir Volkswagen ama bence de asıl sebebi, 21. Yüzyıl’ın da modası; minimalizm akımı.

Minimalizm’i de bana anlattırmayın, Vikipedi’den falan okuyun. (Üşenenler için: link)

Özellik büyük markalar; Apple, Instagram vb… zaman zaman böyle aksiyonlar almakla birlikte bunun bir ihtiyaca dönüştüğü gerçeği de yadsınamaz bir doğru.

Her ne kadar Volkswagen örneği şimdi vereceğim örneği karşılamayacak olsa da; startup dünyasının bu denli hızlı büyüdüğü bir ortamda girişimler için de “logo” seçimi üçüncü, dördüncü belki de beşinci planda kalıyor. İş böyle olunca; bir anda milyonlarca dolar değerlemeyle satın almalarla karşılaşan “büyük” markalar (startup olarak doğmuşlardı) uçan kaçan bir logoyla kalıyorlar baş başa.

Volkswagen’ın Yeni Logosu

Peki, Bir Marka Neden Logo Değişimine İhtiyaç Duyar?

Baskı Maliyeti: Basit ama doğru 🙂 Daş mı yiyecek bu adamlar?! Her bir logonun basım, kalıp, boya vb. maliyetleri var elbette. Hele ki seri bir şekilde araba üretiyorsanız; her bir araba içersinde logonuzu kaç kez kullanmanız gerektiğini düşünün. Kuruşlar hesaplanarak yapılıyor bu maliyet-verimlilik hesapları bu ölçekte.

Marka Etkisi: Logo aslında bir markanın en görünür ve akılda kalan etiketi desem karşı çıkmazsınız diye düşünüyorum. Volkswagen’ın mevcut logosu akılda kalmıyor muydu, kalıyordu ama bir sorum var; çiz desem kaç kişi çizebilir? 🙂 Kalın çizgiler, logoda bulunan gölgeler bunlar hep kafa karıştırmıyor mu sizce de? İş gerçekten de buraya geldi beyler/bayanlar. Sadakat programları, marka bilinirliği için yapılan devasa reklam kampanyaları vs. hepsi bunun için. Apple’ın Movie Maker’ı (iMovie) için anlatılan bir hikaye vardır; 8 yaşında bir çocuk bile video editleyebilsin istedik, derler. Hikayenin mesajı açık; hedef sadece siz değilsiniz ey yetişkinler. 8 yaşında bir çocuk çizdiği araba resminin önüne hangi logoyu koyacak? Mercedes’in yıldızını mı yoksa?

Algı Değiştirme Hareketi: Volkswagen özelinde; bu emisyon salınımı muhabbeti markaya epey bir zarar verdi. Böyle bir noktada da logo değişimi ile yeni bir görünüme bürünmek istemiş olabilirler, bu da makul bir sebeptir bence.

Kıssadan hisse; Türkiye’de yaşıyorsanız iyi bir Volkswagen’a(halk arabası) binmek hala zor 🙂 O yüzden s*ktir edin, VW’ı olanlar düşünsün :))

Gürbüz Gökçen
Önüne geleni okur, kafasına eseni yazar.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Hayata Dair Bir Tarif: ”Aşure”
Sonraki
İyi İnsan İyi Eş Olabilir Mi?

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.