Bugün sizlere kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kestanenin faydalarından bahsedeceğim. Yazımda kestane faydalı mıdır, kestane neye iyi gelir, zayıflama için kestane yenir mi, kestane kanseri önler mi, ve kestane özellikleri nelerdir sorularına yanıt bulacaksınız. Hadi başlayalım 🙂
Mucizevi Besin: Kestane Özellikleri ve 10 Faydası
Sakinleştirir
Kışın yağmuru, karı, soğuğu, trafiği vs derken kaygı ve stresiniz artıyorsa, kestane yiyerek sakinleşebilirsiniz 🙂 Kestanenin stres azaltıcı etkisi vardır.
Detoks özelliği vardır
“Detoks, vücudun ihtiyacı olmayan ve vücutta deformasyona neden olan toksinlerin ve yabancı maddelerin vücuttan atılmasıdır.” Kestane, vücudumuzu bu istenmeyen toksinlerden arındırır.
Kolesterolü düzenler
Kolesterol hastalığının en büyük düşmanı yanlış beslenmedir. Hayvansal kaynaklı besinlerde ve hazır gıdalarda bolca kolesterol bulunur. Kestanenin kolesterolü düzenleyici etkisi vardır.
Anti kanser!
Anti kanser besinler; vücudumuzu, kansere neden olan kimyasallardan korur, tümörlerin büyümesini önler ve kanser hücrelerini yok eder. Kestane de bu besinlerden biridir. Özellikle akciğer kanserini önleyici etkisi vardır.
Enerji verir
Başlıca enerji verici besinler karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerdir. Kestanede de bol miktarda karbonhidrat olduğundan iyi bir enerji yakıtıdır.
Antioksidan
Antioksidan, daha sağlıklı ve yaşlılık etkilerinin minimum olduğu bir hayat yaşama şansını yükseltir. Bu nedenle antioksidan zengini yiyecekler tüketmek önemlidir. Kestanede antioksidan zengini besinlerden biridir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir!
Kış aylarında soğuktan kaynaklı olarak hastalanma riski artıyor. Doğanın mucizesi kestane, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.
Yaşlanma karşıtı!
Kestane, hücrelerin yaşlanmasına karşı savaşır ve hücrelerin erken yaşlanmasını engeller.
Tok tutar
Hem sağlığı koruyor hem de tok tutarak zayıflamanıza yardımcı oluyor.
Ayrıca buradan tok tutan yiyecekler hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz 🙂
Kalbi korur!
Kestane, kalp dostu besinlerden biridir ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Yazımda kestane faydalı mıdır, kestane neye iyi gelir, zayıflama için kestane yenir mi, kestane kanseri önler mi, ve kestane özellikleri nelerdir sorularına yanıt vermeye çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir 🙂
Bu İçeriği Okuduğunuz için Önerdiğimiz İçerikler:
- Vejetaryen & Vegan Beslenmek Düşünüldüğü Kadar Sağlıklı mı?
- Bir Yaşam Biçimi Olarak Çölyak Hastalığı
- Hafızayı Güçlendiren 7 Mucizevi Besin
İlginizi Çekebilecek Faydalı Bağlantılar: