Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

Günümüzde YouTube sadece bir sosyal medya platformu olmanın ötesine geçti. YouTube, milyonlarca insana müzik videoları ve eğlenceli içerikler izletmenin yanı sıra kullanıcılara bilimle ilgili ilginç bilgilere ulaşmak için olanak da sağlıyor. Yerli ve yabancı yüzlerce kanal YouTube’da bilimi ilginç ve eğlenceli kılmayı başarıyor. Biz de son zamanlarda popüler olan, bilimseverler için takip edilesi 7 YouTube kanalını seçtik.

1. VSAUCE – 14 Milyon Takipçi

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

Vsauce, konuşma tonu ve net örnekleriyle karmaşık bilimsel kavramların anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Vsauce gezegenimiz, beynimizin nasıl çalıştığı ve insanın varlığı ile ilgili soruları cevaplıyor. Vsauce’un videolarının çoğu teorik olmakla birlikte büyük kavram ve fikirlere odaklanıyor. İzleyicilere dünyadaki herkes aynı anda zıplarsa ne olacağı, güneşin yok olması durumunda ne olacağı, karanlığın ne kadar hızlı yolculuk ettiği gibi ilginç soruları ilgi çeken videolarla cevaplıyor.

2. Veritasium – 6 Milyon Takipçi

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

YouTuber ve bilim insanı Derek Muller’ın Veritasium kanalı “hakikatin unsuru” sloganıyla yayın hayatına başladı. Havaya yükselme ve kuantum dolaşımı gibi bilimin en şaşırtıcı köşelerini daha iyi anlamak için kişinin aklını zorlayan bir kanal. Veritasium, her hafta belli bir kavramı 5-10 dakikalık videolarla eğlenceli bir şekilde aktarıyor. Kanalın amacı ise anlaması güç kavram ve gerçekleri kolay bir anlatım diliyle kişilere aktarma.

3. Evrim Ağacı – 271 Bin Takipçi

	 Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

YouTube’da Türk bilim kanalları arasında en iyi kanalların başında geliyor. Bilimsel gerçeklerin yanı sıra kişinin her gün yaptığı bir eylemin evrimsel geçmişini ya da hayvanlarla ilgili ilginç bilgileri de kanalında derliyor. Tamamen Türkçe olan kanalda videoların haricinde liseler için evrim dersleri ve tecrübeli bilim insanlarıyla canlı yayınlar da yapılıyor.

4. It’s Okay To Be Smart – 2.8 Milyon Takipçi

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

Bilim insanı Joe Hanson, PBS Digital Studios aracılığıyla haftalık videolar hazırlıyor. Bu kanalı seçmemizin nedeni diğer kanallardan farklı olarak It’s Okay To Be Smart’ın bilimsel konuların yanı sıra popüler kültüre dahil olan konuları da ele alıyor olması. Bu özelliği de kanalı daha ilginç ve eğlenceli kılıyor. Örneğin kanalın videolarından bazıları şu konular üzerine, “Uzay Savaşları fiziği”, “Game Of Thrones bilimi”, “Disney’deki prenseslerin hepsi neden bebeğe benzer?”, “Uzayda kahve nasıl içilir?”. Süper kahraman filmlerindeki bilimsel detayları bile irdeleyen kanal takip edilesi kanallar arasında yerini alıyor.

5. Minute Physics – 4 Milyon Takipçi

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

Henry Reich’in yaratıcısı olduğu kanal, fizik, entropi, zaman, astronomi, kuantum gibi konuları ele alıyor. Kanalın en güzel özelliği ise İngilizceniz çok iyi değilse bile açıklayıcı animasyonlar sayesinde videoyu anlayabiliyorsunuz.

6. Basfi İle Deneysel Bilim – 228 Bin Takipçi

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

BASF Türk Kimya tarafından hazırlanan kanal, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor. Basit deneyler ve günlük sorular üzerine olan videoları hem siz severek izleyebilir hem de bilime meraklı bir yetişkin olma yolundaki çocuğunuza eşlik edebilirsiniz.

7. Barış Özcan – 3 Milyon Takipçi

Bilimseverler İçin Takip Edilesi 7 YouTube Kanalı

Büyük ihtimalle Barış Özcan’ı bilmeyen yoktur. YouTube sektöründe bilim ve teknoloji odaklı Türk kanallar içerisinde belki de en ünlü olan kişi Barış Özcan. Ünlü olmasının temel sebebi ise bu alana kendi yorumunu ve tarzını katmış olması. Bilim, teknoloji, edebiyat, sanat hakkında kafadaki soruları yanıtlamakla birlikte bu alanlardaki gelişmeleri de duyuran Barış Özcan, ufuk açan ve takip edilmesi gereken YouTuberların başında geliyor.

Pelin Aykın
26 Şubat 1996’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu. 2 yıl bir gazetede çalıştı. Yazmayı, okumayı, seyahat etmeyi ve farklı renkleri tanımayı sever. En önemli özelliği ise Rock’n Roll aşığı olması.
Subscribe
Bildir
4 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Ahlâki Çöküntü(!)
Sonraki
Üşüyorum

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.