Efsanevi Müzisyen Kurt Cobain’in Hayatını Etkileyen 5 Favori Kitabı

Efsanevi Müzisyen Kurt Cobain’in Hayatını Etkileyen 5 Favori Kitabı

Amerikalı rock grubu Nirvana’nın efsanevi solisti Kurt Cobain, 1994 yılında tüfekle intihar etmişti. Kurt Cobain, dünyadaki pek çok efsanevi müzisyen gibi 27 yaşında ölerek “27’ler kulübü” olarak adlandırılan listeye dahil olmuştu. Ölümünün ardından yıllar geçse de şarkıları sevilerek dinlenen, hayranlarının bir an olsun unutmadığı Kurt Cobain’in ruh hali diğer insanlardan farklıydı.

Efsanevi Müzisyen Kurt Cobain’in Hayatını Etkileyen 5 Favori Kitabı

Belki de hayata bakış açısı ve melankolik ruh hali sanatını beslemiş, Kurt Cobain’i gerçekten efsane haline getirmişti. Peki Kurt Cobain’in hayata olan bakış açısına yön veren okuduğu kitaplar mıydı? İşte Kurt Cobain’in hayal gücünü ve ruh halini etkileyen favori 5 kitabı…

Kurt Cobain

1. J. D. Salinger – Çavdar Tarlasında Çocuklar

1951’de yayımlanan Çavdar Tarlasında Çocuklar, Amerikalı yazar Salinger’ın tek romanıdır. Kitapta Holden Caulfield adlı karakterin bir Noel öncesi başına gelenler anlatılır. Ergenlik çağında, yetişkin dünyanın düzenine karşı isyankar bir çocuğun iç dünyasını görürüz kitapta. Holden okulu terk edip otostopla gitmek veya kalmak arasında kalmıştır. Melankolik bir ruh haline sahip olduğu için ABD’de kitabı okuyanlardan bazıları intihar etmiştir. “Modern zamanların başyapıtı” olarak değerlendirilen bu eser, “ahlâk dışı” bulunduğundan ABD’nin birçok tutucu bölgesinde uzun süre yasaklı kalmıştır.

Kurt Cobain

2. Charles Bukowski – Postane

Postane, yeraltı edebiyatının önde gelen isimlerinden Bukowski’nin ilk romanıdır. Bukowski’nin yaşamının önemli bir parçasını oluşturan postacılık günlerini, o günlerde çektiği acıları, zorlukları, anılarını bürokrasiyle ve anlayışsız yöneticilerle boğuşmalarını anlatır.

Kurt Cobain

3. Jack Kerouac – Yolda

Beat kuşağı yazarlarından Jack Kerouac’ın 1951’de yazdığı ve 1957’de yayınlanan romandır. Kerouac ve arkadaşlarının ABD’yi baştan başa dolaştığı yolculuklar ve daha sonra Beat Kuşağı olarak tanınacak yakın arkadaş çevresi anlatılır. Savaş sonrası Amerikan gençliğini en fazla etkileyen ve Beat kuşağını tanıtan eser olarak kabul edilir.

Kurt Cobain

4. Patrick Süskind – Koku

Alman yazar Patrick Süskind’in 1985’te yayımlanan polisiye romanıdır. 18’inci yüzyıl Fransa’sında geçen kitapta  kokulara karşı saplantılı olan istediği kokuları üretebilmek için cinayet işleyen bir katilin yaşadıkları ve iç dünyası anlatılır.

Kurt Cobain

5. William Shakespeare – Hamlet

Dünya tarihinin en önemli yazarlarından olan İngiliz William Shakespeare’in en ünlü eserlerinden olan Hamlet bir tiyatro oyunudur. Eserde Prens Hamlet’in, kral olan babasını öldürdükten sonra tahta geçen ve annesi Gertrude ile evlenen amcası Claudius’tan aldığı intikam anlatır.

Pelin Aykın
26 Şubat 1996’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu. 2 yıl bir gazetede çalıştı. Yazmayı, okumayı, seyahat etmeyi ve farklı renkleri tanımayı sever. En önemli özelliği ise Rock’n Roll aşığı olması.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Arılar Neden Bu Kadar Önemli?
Sonraki
Nietzsche ve Bengi Dönüş
Nietzsche ve Bengi Dönüş

Nietzsche ve Bengi Dönüş

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.