Çocukların Kabusu Momo Karakteri Film Oluyor 

Çocukların Kabusu Momo Karakteri Film Oluyor 

Japon sanatçı Keisuke Aiso’nun imzasını taşıyan yarı kuş-yarı kadın bir heykel, Tokyo’daki 2016 yılında bir galeride sergilenmişti. “Ana Kuş” olarak adlandırılan Aiso’nun heykeli, Japon folklorunun zehirli ve çocuk avlayan kuşu Ubume efsanesine dayanıyordu. Ancak heykelin fotoğrafı, geçtiğimiz aylarda bir anda sosyal medyada “Momo” adıyla viral olmuştu.

Özellikle YouTube’da çocukların izlediği içeriklerde reklam olarak bir anda ekranda beliriyordu. Ürkütücü görünümü nedeniyle çocukları tehlikeye atmaya ya da kendilerini yaralamaya teşvik eden “Momo Challenge” isimli viral kandırmacayla birlikte dünya çapında ünlenmişti. Kim Kardashian gibi dünyaca ünlü isimlerin ebeveynleri uyarmak içim Instagram’da Momo’nun fotoğrafını paylaşmasıyla bu viral dünya çapında meşhur olmuştu. Çocuk yaralanmalarına neden olan karakter, dünya gündemini uzun süre meşgul etmişti. 

Çocukların Kabusu Momo Karakteri Film Oluyor 

Garez ve Halka’dan Sonra Momo

Amerikan film yapım şirketi Orion Pictures, Momo’nun fotoğrafı haline gelen ürpertici yarı kuş-yarı kadın heykele dayanan bir korku filmi geliştirmek için kolları sıvadı. Orion Pictures, Roy Lee’nin Vertigo Entertainment şirketi ve yapımcısı Taka Ichise ile ortaklık kurdu. Lee ve Ichise en son Garez ve Halka serilerinde de ortak çalışmıştı. Böylece film projesi Lee ve Ichise’yi yeniden bir araya getirmiş olacak. Filmin ismi ve vizyon tarihi henüz belli değil. Ancak, “Momo Challenge” ayrıca Emagine Content yapımı olacak olan “Getaway” filminin de ilham kaynağı olacak.

Önerilen İçerikThe Big Lebowski’nin Devam Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 

Pelin Aykın
26 Şubat 1996’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu. 2 yıl bir gazetede çalıştı. Yazmayı, okumayı, seyahat etmeyi ve farklı renkleri tanımayı sever. En önemli özelliği ise Rock’n Roll aşığı olması.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Tüketici Psikolojisi ve Diderot Etkisi
Sonraki
Çoğunluğun Peşine Takılma: Sürü Psikolojisi

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.