I am SAM (Benim Adım SAM)

Kaynak belirtilmedi

Zeka seviyesi 7 yaşındaki bir çocukla eş değer olan Sam’i, eşi kızları Lucy’i dünyaya getirdikten sonra terk eder.  

Kendi yaşamında bile zaman zaman başka birinin yardımına ihtiyacı olan Sam’in bir kız çocuğunu yetiştirmesi gerekmektedir.

Sam için ne kadar zor bir süreç olsa da Sam çok güzel ve akıllı bir kız yetiştiriyor. Lucy de onunla oyun oynayan, onun gibi düşünen bir babası olduğu için çok mutlu.

Asıl zorluksa Lucy okula başladığı zaman ortaya çıkıyor. Sam okuma yazma bilmiyor ve kızının karşısında eksikliğini hissetmeye başlıyor. Lucy de durumu fark ediyor fakat babasına çaktırmamaya çalışıyor.

Bir şekilde idare etmeye çalışsalar da Sosyal Hizmetler durumu fark edince Lucy’i Sam den alıp devlet korumasına veriyorlar.

Bu ayrılık ikisi içinde çok zor ve yıpratıcı geçiyor. Sam ise bir çok kez kanun karşısında hakkını savunuyor fakat Lucy’i alamıyor.

Bir müddet sonra Lucy koruyucu aileye veriliyor. Sam kızını görebilmek için Lucy’nin yaşadığı yeri öğreniyor ve  sürekli ziyarete gidiyor. Durumu fark eden koruyucu aile Lucy’i Sam den uzak tutmaya çalışıyorlar fakat pek başarılı olamıyorlar.

Bir müddet sonra koruyucu aile Sam ile konuşup Lucy’nin burada mutlu ve güvende olduğunu anlatıyorlar. Sam’e de istediği zaman görüşebileceklerini söylüyorlar ve Sam durumu kabulleniyor.

Hem Sam hem Lucy mutlu bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar.

Sosyal Hizmet Uzmanı bakış açısı:

Her ne kadar ailenin önemini vurgulasak da, çocukların ailelerinin yanında daha sağlıklı bir yaşam süreceğini ileri sürsekte buradaki durum için bunu tam anlamıyla söyleyemeyeceğiz.

Sam’e yardımcı olacak herhangi bir akrabası arkadaşı olsaydı o zaman Lucy babasıyla birlikte yaşabilirdi. Sam’den sevgiyi saygıyı alan Lucy diğer ihtiyaçlarını da diğer kişi ile halledebilirdi. Fakat bu durumun olmaması, Sam’in ilerleyen süreçlerde daha da zorlanacağı, Lucy’nin çocukluğunu yaşayamadan ebeveyn rolü üstleneceği bir yaşamları olacaktı. Ve Lucy ergenlik döneminde bu durumu kabullenmekte, sindirmekte zorlanadabilirdi.

Hikayenin sonunun bu şekilde bitmesi benim içimi çok rahatlattı. Hem Sam kızından ayrılmayacak hem Lucy her açıdan ihtiyaçlarının giderileceği bir aileye sahip olacak.

Fisiltili_salincakk
Sosyal Hizmet Uzmanı Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümü mezunu.
Önceki
Aile dizimi ve az gibi yaz.

Aile dizimi ve az gibi yaz.

Sonraki
BTK Akademi Online Eğitim Platformu

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.