Aile dizimi ve az gibi yaz.

Fotoğraf sahibi: Betül Şimşek (@Betül Şimşek on Pexels)

Bu yaz farklıydı diğer yazlardan,yaz genelde benim için eğlenceli,keyifli ve koşturmalı geçerdi,bu yazı farklı kılan ise zeytin ağacının yeni sezonuydu,orada tekrar odaklandım kaçtığım konuya,heyecanlanmıştım ve 2 kez peş peşe izledim diziyi.

Enerjisizi düşük mutsuz bir yaz dönemiydi benim için,bombalarla ölen çocuklar,perişan olan aileler ve sokaktan alınıp hayattan koparılan canlar sebebiyle,hep söyledim yaratanın verdiğini yaratan alır,bu karmadan nasıl çıkacağız yaratan bunun hesabını bize nasıl soracak bilemedim.

Gelelim farklı dediğim yaza,ilginç olaylar keşfettim bunları paylaşmak istiyorum.

Uzun süren Hipnoterapi seansları / EFT teknikleri,Regresyon,Aile dizimi / Köken aile açılımı çalışmasıyla yıllardır hep ilgileniyordum ama cesaretim mi yoktu yoksa kaçıyormuydum bilmiyorum ama bu yaz ele almaya karar verdim.Soy bağımı not etmeye başladığımda,insanlar ile iletişime de geçemiyordum,biraz sıkışmış hissediyordum ama bilgilerin bana akacağından emindim,yıllardır konuşmadığım kişiler ve bu çalışmalarımın bilinmesini istemiyordum gizlice biraz çekiniyor yada korkuyordum galiba,cinayet,intihar,istismar,uyuşturucu gibi birçok karma vardı ele alınacak konular içinde.

Önce kendimden başlamam ve Hayatımın cümlesini bulmam ve onun bana ne anlattığını öğrenmem gerekiyordu ve sonunda ‘’Kendimi Öldürmek” başlığı zihnimden geçtiğinde üzerinde çalışmaya başladım.Bu çok korkunç bir durumdu tabi insanın hayattan vazgeçmesini bir kenara bırak bununla devam etmesi tahammül edilemez bir durumdu.

His olarak çalışmalar yeterli gelmiyordu bana,defalarca yazdım,yaktım,dilekler adaklar. adadım ve inancım biraz zayıflamıştı,o yüzdende işin içine biraz tarihleri matematikle ekledim,soy ağacımda ki insanların ölüm tarihlerini topladım ve o tarihler bana bazı şeyleri işaret etti.

Erken ölümler,kıtlık,sürgün ve kayıplar.

Günler süren derin araştırmalar,not alma süreçleri,yeniden başlanılan kitaplar,diziler,yakılan mumlar,tütsüler,eve kapanılan günler derken,sonunda kendime dizim açmaya karar verdim evet tehlikeliydi ama zihnimde ki karmaşıklıktan tehlikeli değildi.

Tarihleri incelemeye başladığımda bana işaret eden 29 rakamı vardı o kadar farklı bağlantıları vardı ki bu sayının,29 yaşında babamın ilk erkek çocuğunu kaybetmesi,ablamın 29 yaşında ölümden dönmesi,benim 29 farklı freelance projeden para kazanmam,ve 29 yaşımda çalışma hayatımdan bıkmak gibi,çalışmalar sürerken ilginç sayılabilecek kadar bilgi akmaya devam ediyordu.

E-Devletten soy bilgilerimi dökünce ölüm tarihlerini topladım ve 874 çıktı,bir mesaj vardı almam gereken derken,1 temmuzda 16 kişinin doğum tarihi olduğunu fark ettim ve 1874 bana kendini göstermiş oldu,ilginç olansa 1 temmuz kabotaj ve denizcilik bayramı ve ben yıllardır denizin kenarında sadece denizi izleyip girememe nedenimi bulmuş olabilirmiydim?

Devam ediyordu zihinsel koşuşturmam ve 1874 dedemin annesinin babası ve dedemin annesinin annesinin 1874 yozgat kıtlığı ve türk ermenin yakınlaşması esnasında doğduğunu öğrendim,neler oldu neler yaşandı yada döngü kapandımı bilmiyordum şaşkınlık içinde.

Ofise gidemiyor,uyuyamıyor,biraz alkole fazla yakınlaştırıyordu beni ruh halim derken,hep dert yandığımı ve şükür etmediğimin farkına vardım.

Sonuçta şükür edilecek şeylerde yapıyordum.Sabah kahvesi sonrası yürüyüş,evde yapılan spor ve müthiş kahvaltılar,en önemlisi can dostum tommy yanımdaydı,başka eksik neydi ki bu odaklanma sürecimde.

Ve karar vermiştim eylül bitmeden çalışmalarımı tamamlayacak ve doğum günümü de değiştirecektim YENGEÇ özel bir burç ama esas doğumum ve kendimi bulmam EYLÜL de idi,ama çalışmaların kökeninin başladığı dönem yine YENGEÇ burcuna denk geliyor 🙂

Muhtemelen yengeç olarak kalan hayatıma devam edeceğim.

Mutlukalın.

whenour
Duygu Terbiyecisi.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
“İncitme kimseyi, dünya fanidir. Bilinmez gelişi, ölüm anidir.”

“İncitme kimseyi, dünya fanidir. Bilinmez gelişi, ölüm anidir.”

Sonraki
I am SAM (Benim Adım SAM)

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.