Bilmiyorlar Değil Bilmek İstemiyorlar

Kaynak belirtilmedi

       Gelin birlikte normal bir kadın ile ihmal/istismar mağduru bir kadının bir anına göz atalım. 

        Sen, eteğimle kazağım uydu mu diye düşünürken o, açık mı oldu daha kapalısını uzununu mu giysem diye düşünüyor.  Sen, o yılki moda rengine uyarken o hep siyahı seçiyor. Sen, bu kırmızı ruj daha uygun olur diye düşünürken o, aman dikkat çekmeyeyim diye en açık tonunu seçiyor. Sen en kalıcı parfümü ararken o, birisi duyar diye en sıradanını seçiyor. Sen istediğin takıyı kıyafetine uydururken o, alyans gibi duran bir yüzüğü çantasına atıp korku duyduğunda çıkarırım diye düşünüyor. Sen ayakkabının topuk boyunu seçerken o, aman ses eder dikkat çeker diye en düz olanını seçiyor. Sen, istediğin yere istediğin gibi giderken o, tenha olmayan KADINların olduğu yerleri seçiyor.  

    Bu sadece dışarı çıkarken yaşadığı küçük bir anı ve bu sahne onun için her gün her saat her dakika farklı farklı durumlar için tekrarlanıyor. 

    Hayatta herkes seçim yapıyor kimi istediği için kimi zorunda bırakıldığı için. 

    Şu da anlaşılmasın ben her kadını her kadının hakkını destekler ve savunurum. Sadece ihmal/istismar mağduru kadınlarımıza karşı daha anlayışlı olalım diye bu cümleleri yazdım. (Metin aldığım eğitimler ve okuduğum eserlerin ışığında kaleme alınmıştır.) 

    Bir Sosyal Hizmet Uzmanından dilediğiniz gibi karar vermeler..  

Fisiltili_salincakk
Sosyal Hizmet Uzmanı Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümü mezunu.
Önceki
Teknofeodalizm
Sonraki
“İncitme kimseyi, dünya fanidir. Bilinmez gelişi, ölüm anidir.”

“İncitme kimseyi, dünya fanidir. Bilinmez gelişi, ölüm anidir.”

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.