Rüyalar: Bilinçaltımızın Gizemli Akıl Hocası

Fotoğraf sahibi: Josh Sorenson (@Josh Sorenson on Pexels)

Rüyalar çok ilginçtir. Bir dakika durup düşündüğümüzde, rüyalarımızda her şeyi yaşayabileceğimizi fark ederiz. Tüm kötü duyguları, hazları ve zevkleri, hatta en kötü anılarımızı dahi tekrardan yaşıyoruz. Oysa rüyalarımız bizleri korkutmaya çalışan, kimi zaman da yapmacık zevklerle bizlerle gönül eğlendiren bir diktatör mü? Yoksa bu dünyada sahip olabileceğimiz en muhteşem akıl hocası mı? Siz düşünüp cevap vermeye hazırlanırken, ben de kendi cevabımı hazırlayayım.

Öncelikle, geçenlerde gördüğüm rüyayı anlatmak istiyorum:

Yaklaşık 3-4 ay önce bir oyunda tanıştığım kızı rüyamda gördüm. Rüyamda buluştuk ve kısa bir sohbetin ardından aramızdaki ilişki hızla ilerledi ve sevgili olduk. Ne konuştuğumuzu tam olarak hatırlamıyorum, ama birlikte yürümeye başladık. Kız arkadaşım metroya gitmek için nispeten çöplüğe benzeyen bir yerden geçmek istedi. Merdivenlerden indikten sonra, çürümeye yüz tutmuş bir kadın cesedi gördüm. O bunun farkında değildi tabii, ben de hemen onu yanıma çağırdım ve rüyam böylece sona erdi.

Rüyamda birçok duyguyu aynı anda hissettim. Sevinçle birlikte korkuyu, heyecanla birlikte çaresizlik ve tedirginliği yaşadım. Aslına bakarsanız bu tip rüyaları yıllardır gören biriyim ve bu tip rüyalara tam olarak alıştım derken, hayal gücüm ve bilinçaltım beni ısrarla şaşırtmaya devam ediyor.

Rüyalarımda öldüğümü de gördüm, yılan dolu çukura düşüp, yılanlara teslim olduğumu da. Yani dediğim gibi, bu tip rüyalara kesinlikle yabancı değilim. Peki, diyeceksiniz ki “Sen hiç mi güzel bir rüya görmezsin?” Maalesef, kötü rüyalarım iyi rüyalarımdan katbekat fazladır.

Neyse, yukarıda anlattığım rüyanın özelinde konuşalım… Bu rüyayı gördükten sonra açık konuşmak gerekirse kendimi diğer rüyalardan çok daha farklı bir şekilde anımsamak ve sorgulamak istedim. Çünkü gerçekten, çok ilginç bir rüya.

Aklımda bu rüyanın anlamını “psikolojik” anlamda danışacak kimse olmadığından, ben de yapay zekadan yardım almak istedim. Tabii ki çoğumuzun bildiği ChatGPT’ye danıştım ve oldukça açıklayıcı bir şekilde bana rüyamı ve sebeplerini anlattı.

İşte ChatGPT konuşmam… 

Konuşmaya göz attıysanız, devam edelim. Ben bu durumu içimde iyice içselleştirdim ve enine boyuna düşündüm. Meğerse rüyalarımız, başımıza gelen en iyi akıl hocasıymış. Meğerse rüyalarımda gördüğüm o yılanlar bana değişimi anlatmaya çalışıyormuş. Meğerse o yılanlar beni değiştirmeye çalışıyormuş. Ve ben bunca zaman kesinlikle onları anlamamış, boş yere yılanlara kin beslemişim.

Bu arada, yılanlar konusunda da ChatGPT’ye sorular sormuştum ve çok güzel cevaplar almıştım. Ancak, bir sebepten dolayı sohbetler silindiği için linkini paylaşamıyorum. 🙁

Evet, hepsi bu. Meğerse benim bilinçaltım benden habersiz bana ne mesajlar vermeye çalışmış ve aynı zamanda bana odaklanmam gereken yolları göstermiş. Oyunda tanıştığım kızla şu anda zaten herhangi bir iletişimim yok, ki zaten oyundan tanıştığım birisini de ne kadar hayatıma alabilirim, o da farklı bir sohbetin konusu.

Yazımın sonuna gelirken, rüyalarınıza sahip çıkmanızı tavsiye ediyorum. Onları kötü bir canavar yerine, bir akıl hocası olarak görmeyi unutmayın. Hoşça kalın, sağlıklı ve mutlu kalın.

 

 

 

 

 

 

 

 

HakanCG
Düz insan.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
KORKU
Sonraki
RÜYALAR GİBİ BİR AŞK ROMANI…

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.