Kassam Tugayları’ndan Tarihi Hamle: Çin Yapımı HJ-8 Tanksavar Füzesi ile İlk Saldırı

Kaynak belirtilmedi


 

Gazze’de tarihi bir gelişme yaşandı. Kassam Tugayları, Çin yapımı bir HJ-8 tanksavar füzesi kullanarak bir ilke imza attı. Modern silahlar arasında yer alan ve nokta atışı yapabilme yeteneği ile bilinen güdümlü tanksavar füzeleri, tank avcısı olarak anılıyor ve bu silahlardan bir tankı kaçırmak neredeyse imkansız.

 

Kassam Tugayları, Gazze’nin Refah şehrinde düzenledikleri operasyonda işgalci İsrail askeri aracını güdümlü HJ-8 füzesi ile vurdu. Aynı operasyonda, kurtarma ekibini de Racum füzeleri ile hedef aldılar. Bu anları kaydederek yayınlayan Kassam Tugayları, operasyonun başarısını gözler önüne serdi.


 

Bu gelişme, Gazze’deki direniş güçlerinin askeri kapasitesini ve teknolojik yetkinliğini göstermesi açısından büyük bir öneme sahip. Çin yapımı HJ-8 tanksavar füzesi, modern savaş alanlarında etkili bir silah olarak kabul ediliyor ve bu silahın Kassam Tugayları tarafından kullanılması, direniş güçlerinin elindeki teknolojinin ne denli gelişmiş olduğunu ortaya koyuyor.


HJ-8 tanksavar füzesi, yüksek isabet oranı ve güçlü nüfuz etme kapasitesi ile dikkat çekiyor. Bu özellikleri sayesinde tank ve zırhlı araçlar gibi hedeflere karşı son derece etkili bir silah olarak biliniyor. Kassam Tugayları’nın bu silahı kullanarak İsrail askeri aracını hedef alması, bölgedeki askeri dengeleri de etkileyecek nitelikte.


 

Kassam Tugayları’nın yayınladığı görüntüler, Gazze’deki direnişin teknolojik olarak ne kadar ilerlediğini ve askeri operasyonlardaki başarılarını bir kez daha gözler önüne serdi. Bu gelişme, Gazze’deki direniş hareketlerinin gelecekteki askeri stratejilerine de ışık tutacak gibi görünüyor.


 

Yunus Destebaşı
Gazeteci Yazar Sosyal Medya Uzmanı
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Bloodride – Kısa Dizi İnceleme
Sonraki
Türkiye’den Teknoloji Atağı: ARF Süper Bilgisayarı Tanıtım Töreni Yarın Ankara’da Gerçekleşecek

Türkiye’den Teknoloji Atağı: ARF Süper Bilgisayarı Tanıtım Töreni Yarın Ankara’da Gerçekleşecek

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.