Bloodride – Kısa Dizi İnceleme

Kaynak belirtilmedi

   Bu dizi tanıtımı izlerken birbirleriyle bir noktada bağlanacağını düşündüğüm ama birbirinden farklı konuları olan 6 bölümden oluşuyor. Karakterler, olayların yaşandığı zaman ve mekanlar ve daha pek çok konuda tamamen farklı bölümler. Ama devam eden gerilim atmosferi ve beklentideki artış hiç değişmiyor:) bu yüzden diziyi size güzel görünen bölümleri seçerek de izleyebilirsiniz ama tamamını izlemenizi öneririm:) Ben beğendiğim bölümleri anlatmak istiyorum burada.

   İlk bölüm yani Nihai Fedakarlık maddi durumlarını düzeltmek için bir süreliğine kırsala taşınan bir aileyi konu alıyor. Hayatı boyunca şehirde yaşamış ve bu yeni ortama adapta olmakta zorlanan Molly (anne) bir yandan alışmaya çalışırken bir yandan da fazla meraklı ve şüpheli görünen komşularla uğraşmak zorundadır. Bu fazla yardımsever ve meraklı görünen komşuların ayrıca ilginç bir gelenekleri de vardır, her biri yanlarında sürekli çok sevdikleri evcil hayvanlarını taşır ve bunun onlara şans getirdiğine inanır. Bu şans için ne kadar ileri gidebileceğini görmek için izlemenizi öneriyorum:)

    

   Üçüncü bölüm benim en sevdiğim bölüm oldu. Kötü Yazar isimli bu bölümde yaratıcı yazarlık kursuna giden bir genç kızın günlük hayatının birden sıradışı bir şekilde bozulması, arkadaşlarının onu öldürmek istediğini duyması, sevgilisine güvenememesi, kursta tanıştığı ilginç bir adamın bu zor anlarda hemen yanında olması, her şeyin koca bir saçmalığa dönüşmesi… bu akış başınızı döndürecek ve emin olun sonunda ne gerçek ne değil sorgulayacaksınız.

   Beşinci bölüme de kısa bir değinmek istiyorum. Dizide süreç boyunca gerilimi en fazla hissettiğim acaba şimdi ne çıkacak diye kendime sorduğum bölüm oydu, çok sıradışı bir konusu olmasa da güzel bir şekilde ele almış ve sonunu da beğendim. Eski Okul isimli bu bölümde, idealist bir öğretmen uzun yıllar sonra tekrar eğitime dönen kırsal bir bölgenin küçük bir okulunda işe başlar, ve zamanla bu çevrede tuhaf olayların geliştiğini fark eder. Değişik çocuk sesleri duyan ve bunun eskiden yaşanan olaylara ışık tuttuğunu anlayan öğretmen Sanna, yerel halktan olayların aslını öğrenmeye çalışır.  Bu çoğu zaman tüylerinizi ürpertecek bölümde insanların konu birini yargılamak, asılsız dedikodular çıkarmak ve sorgulamadan suçlamak  olduğunda  ne kadar acımasız olduğunu, halk içinde yayılan dedikoduların ne kadar tehlikeli sonuçları olabileceğini gösteren bölüm vicdanınıza da dokunacak. 

   

   Özetle uzun zaman sonra beni gerçekten etkileyen bir korku gerilim dizisi izledim ve bölümler konu olarak da işleniş olarak da farklıydı, 2. Bölüm hariç hepsini beğendiğimi söyleyebilirim, bu tarz dizileri izlemeyi seviyorsanız şans verin mutlaka 🙂

Dilanur Selin Özcan
Kendi çapında bir şeyler yazan ve bunları sizlerle paylaşan bir tıp fakültesi öğrencisiyim. Kimi zaman içimde kalan duygulardan, kimi zaman hoşuma giden film, dizi ve kitaplardan bahsedeceğim bloğuma hoş geldiniz:) Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
Mehmet Enes Geçici – Kara Ağaç Destanı

Mehmet Enes Geçici – Kara Ağaç Destanı

Sonraki
Kassam Tugayları’ndan Tarihi Hamle: Çin Yapımı HJ-8 Tanksavar Füzesi ile İlk Saldırı

Kassam Tugayları’ndan Tarihi Hamle: Çin Yapımı HJ-8 Tanksavar Füzesi ile İlk Saldırı

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.