BALAYIMSI-FİLM YORUMUM

Kaynak belirtilmedi

   Öncelikle filmin romantik komedi türünde olduğunu ve kafanızı boşaltacak sakin bir akşam geçirmek isterseniz güzel bir seçim olabileceğini söylemek isterim. Normalde çok fazla Kuveyt’de geçen filmleri izlememiş biri olarak ve oyuncularını da çok fazla tanımadığımı söyleyerek başlayacağım. Netflix’te karşıma çıkan ve kafa dağıtmak için izlediğim güzel bir film oldu. Filmin farklı  bir kültürü, dini, inancı, iki farklı insanın bir araya gelmesindeki zorlukları, kişiler arasındaki uyumsuzluğun ilişkilerde ne türlü sorunlara yol açabileceğini eğlenceli ve güzel bir atmosferde sunmasını beğendim.  Ben ana karakterler arasındaki uyumu da beğendim. Farklı filmlerde de izlemek isterim..

   Biraz konusundan bahsedecek olursam; film Nour’un sevdiği adam tarafından ihanete uğraması ve bunu fark edip ondan intikam almak istemesi, diğer yandan da başarılı bir iş adamı olan Hamad’ın üç yıldır üzerinde çalıştığı projeyi ilerletebilmesi için babası tarafından evlilik şart koşulması kısmıyla başlıyor. Nour özgür ruhlu, girişken, yeni deneyimlere açık, kadınların kendilerine yeteceğini düşünen bir spor hocası. Hamad da düzenli, rutinlerine ve geleneklerine bağlı kalan, sorumluluk almayı bilen bir adam. Nour’un diyişiyle biraz da ciddi ve sıkıcı bir adam. Ortak arkadaşların da etkisiyle tanıştırılan bu iki kişi birbirlerine hiç uyum sağlamasalar da acil evlilik zorunluluğu ve çeşitli sebepler yüzünden aniden evlenmme kararı alıyor, balayına gidiyor ve olaylar alevleniyor.

   Balayında intikam almak için eski sevgilisinin gittiği oteli seçen ve deyim yerinseyde onu kovalayan Nour ve onun kimi yandan tuhaf kimi yandan neşeli hareketlerine anlam veremeyen, yeni şeyler denemeye ve maceraya çok da açık olmayan bir adam olan Hamad çifti adeta balayı kavramını, yeni evli çiftlerin hevesle beklediği o zamanı, bambaşka bir yönden tarif eden trajikomik bir hikaye haline çeviriyor. Bu kısımları izlerken çok güldüğümü de söylemeliyim. İkili  arasındaki uyumsuzluk, ortak aktiviteleri seçerken yaşanan zorluk, birbirlerini zamanla değiştirmeleri ve iyileştirmeleri.. güzel bir öykü olmuş. Bir de süt anne meselesi var tabi, Hamad Nour ile süt kardeşi olabileceklerini öğreniyor ve bunun gerçekliği anlaşılana kadar ilişkiye girmemek için çabalıyor. Bu sırada eski sevgilisinden intikam almaya odaklanmış Nour da Hamad’ın hareketlerindeki tuhaflığı fark edemiyor ve eski sevgilisi ile karşılaşıyor.

   Bu birbirinden çok farklı ve birçok açıdan çıkmazda olan çift yüzleşme günü geldiğinde ne yapacak? Saklanan şeylerin verdiği ağırlıkla ayrılık mı yaşanacak yoksa bu iş burada biter dediğimiz anda aşk her şeyi iyileştirecek mi? Bolca gülmek, biraz da hüzünlenmek isterseniz bu film tam size göre.. 

Dilanur Selin Özcan
Kendi çapında bir şeyler yazan ve bunları sizlerle paylaşan bir tıp fakültesi öğrencisiyim. Kimi zaman içimde kalan duygulardan, kimi zaman hoşuma giden film, dizi ve kitaplardan bahsedeceğim bloğuma hoş geldiniz:) Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
İnsan bazen “annane bana bi nazar okur musun?” demek istiyor işte…
Sonraki
“Seyahat Acenteleriyle Yeniden Tanışın: Kişiselleştirilmiş Tatil Deneyimleri için Yapay Zeka Destekli Paketler!”

“Seyahat Acenteleriyle Yeniden Tanışın: Kişiselleştirilmiş Tatil Deneyimleri için Yapay Zeka Destekli Paketler!”

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.